Nějaké doporučení, kde shánět gumičky? Ferak? I u takhle starých článků? Dík.
vodu dolej aby byla v nenabitem stavu alespon nad mrizku. Pri nabijeni stoupne. Az bude nabito, tak v tomhle stavu zkontroluj znovu a tam kde bude malo tak jeste dolej. Pokud nekde dlouho stoji tak pri prvnim oziveni te vody sezerou celkem dost.JonasPP píše:Stal som sa pravoplatnym rodičom 43ks KPM160.Po drobnej očiste su ako nove plastove a nasačkovane v drevenych bedničkach po 5ks.Podla štitku na bedničkach maju 35r.,až na jednu,ktora ma odklapaci modry vrchnak.Prva skusenosť po doliati vody.Evidentne su članky nabite skoro do plna. Jedna sa ale o toto.Skoro každy članok mal hladinu tesne nad vrchom dosiek,tak som im dolial vodu zhruba 2,5cm od vrchu.Po naliati začal každy članok postupne bublať a bublal aj 7 hodin po naliati,čo je podla môjho nazoru divne ak su len volne položene bez napojenia.Uvidim dneska po 24 hodinach ako sa spravaju a začnem z meranim kapacity.Prve kusy su už tlačene na 1,65v (počiatočne 20-4A končiace) članok po dobu 3 hodin. Priemerne prudy su na štitkoch,tie som stihol otestovať,ale žiadna slava,kopec ich zbehlo okamžite na 1,12v ,iba zopar ostalo nad 1,2v . V kutiku duše dufam,že ich nebudem musieť repasovať,maximalne jediej z čiernym luhom preplachnuť čreva.
no v celku slušné ať budeš bojovat jakkoliv kapacita už nebude většíJonasPP píše:Test dopadol takto. merane prudom 27A až k spadnutiu prveho članku na 0,9v a nameral som 71Ah čo je 44% kapacity.Trocha sklamanie,ale uvidim ako dopadnu ostatne a je tu možnosť,že kapacita podskoči jak ich sformatujem,lebo boli použivane ako doplnenie k Li-ion teda žiadne poriadne zataženie od nich nik nechcel a ani neboli dobijane do plna.
Co to je za vodu?JonasPP píše: Vie niekto objasniť z akeho dôvodu bublaju tie nezapojene članky??
V robote mame destilačku,teda klasicke odparenie kohutikovej vody a nakondezovanie par.V robote sa použiva na dolievanie olovenych baterii.Aj som ju testol,nakvapkala sa na skličko a nič po zaschnuti neostalo.gupa píše:Co to je za vodu?JonasPP píše: Vie niekto objasniť z akeho dôvodu bublaju tie nezapojene članky??
Žial ani jedno.Osobne som pri tom ako pracuje destilačka,nič sa nepridava,lebo spotrebuje sa do 24hodin.Destilačka je cela sklenena,zopar gumovych hadic,tesneni a znova sklenena 20l nadoba na zber kondenzatu. Jedine ohrievač je dajaka zliatina. Ta voda sa použiva v labaku a polka podniku ju berie na dolievanie do bateriek asi viac rokov ako mam Ja.gupa píše:Asi není čistá. A co pH? Buď doní někdo dává aby se nekazila něco kyselého nebo rovnou peroxid. Oboje dvoje způsobí popisovaný jev s bublinkami. Edit. nebo vodivost by měla být malá. Dále mne napadá znečištěná nádoba od kyseliny.