Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 8:53 am
brumlaj píše:A na to jsi prosím Tě přišel kde? gupa píše, že má spirálu 300 W, o denních ztrátách se bohužel nezmiňuje, nebo jsem to přehlédl.jose píše: gupa při 16 cm ztráty 0,3 kWh/den.
brumlaj píše:hehe, pobavil mne popis voltmetru, prej bočník, koukám, že v GM mají jasno o měření.....
Ale k děliči - stačí pouze předřadník (jeden odpor), který v sérii s měřákem bude tvořit zmíněný dělič 1:10.
no vidíš, asi máme zastaralé školy, v GM už ví, že to je opačněridchey píše:no,nevim,ale me ve skole ucili,ze Voltmetru zvysuji rozsah předřadníkem a Ampérmetru bočníkem.
Ohřívače vody LX ACDC/M+K jsou určené na ohřev za využití obou zdrojů elektrické energie. Stabilní zdroj AC proud ze sítě permanentně ohřívá vodu v ohřívači na teplotu řízenou termostatem T1. V praxi se doporučuje teplota 45 °C. Po dosažení požadované teploty se termostat vypne a dále vodu ohřívá proud DC, který je řízen termostatem T2. Doporučená maximální teplota je 75°C. V případě poklesu teploty vody pod 45°C ohřívají oba proudy velmi rychle a efektivně.
spider207 píše:Na strane 15[/url] je schema, ja teda nie som ziadny elektrikar, ale netreba nahodou aby bol bojler v AC sieti aby vobec fungovala aj DC siet?
spider207 píše:A tiez by podla mna bolo vhodnejsie keby AC spirala bola niekde v hornej tretine, ohrievat najskor DCckom dole zo slnka a ak chyba tak dohriat ACckom. Tu vidiet, ze tie bojlery maju obe spiraly dole.
spider207 píše:Nie, ze by som vam tu chcel ociernovat vase dzd, len mi to pride skrabat sa lavou, nie rukou, ale hadam aj nohou po pravom uchu.
mobilik píše:Carspa sice ju nemam, ale neverim zeby vydrzala dlhsie ako rok kazdy den taky vykon.
Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků