Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 8:08 am
chatař píše:Jenže jak už jsem psal, já si můžu dovolit instalovat maximálně 9 panelů. Tedy žádné "velké množství". Tak mě napadlo, při 230V má těleso výkon 2400W. Tzn., že pokud stoupne napětí na 250 V, bude jeho výkon 2608 W. Napětí 250 V je ještě v horní toleranci sítě, takže výkon 2600W by pro těleso neměl být problém. A pro jistotu dám Sitonu omezovač na těch 2600 W.
chatař píše:Jenže jak už jsem psal, já si můžu dovolit instalovat maximálně 9 panelů. Tedy žádné "velké množství". Tak mě napadlo, při 230V má těleso výkon 2400W. Tzn., že pokud stoupne napětí na 250 V, bude jeho výkon 2608 W. Napětí 250 V je ještě v horní toleranci sítě, takže výkon 2600W by pro těleso neměl být problém. A pro jistotu dám Sitonu omezovač na těch 2600 W.
chatař píše:Siton nemá nastaven odpor spirály napevno. Proto je možné libovolně přepínat zátěže. Autor a zároveň výrobce jen uvádí, že mnimální odpor zátěže by neměl být menší, než 15 ohm. Siton vždy vyhledává nejvyšší momentální výkon. Postupně zvyšuje střídu, dokud výkon roste. V okamžiku, kdy začne výkon klesat, začne střídu snižovat. Až se opět vrátí k nejvyššímu výkonu. A tak stále dokola. Chytrá mašinka. Já měnič používám jednak pro napájení bojleru, ale také pro napájení zvláštní zástrčky pro připojení ohmické zátěže. Vařič, Remoska, rychlovarná konvice, topinkovač, prostě vše, co neobsahuje nějaký motůrek (indukci). A funguje to znamenitě. Když je na měniči "jen" 500W, remoska jede jak divá. Malému vařiči to také stačí. Nač sponzorovat EON?
Vitek píše:chatař píše:Jenže jak už jsem psal, já si můžu dovolit instalovat maximálně 9 panelů. Tedy žádné "velké množství". Tak mě napadlo, při 230V má těleso výkon 2400W. Tzn., že pokud stoupne napětí na 250 V, bude jeho výkon 2608 W. Napětí 250 V je ještě v horní toleranci sítě, takže výkon 2600W by pro těleso neměl být problém. A pro jistotu dám Sitonu omezovač na těch 2600 W.
9 panelu s omezenim na 2600W je OK nicmene toho stejne nedosahnes takze v klidu...
Ma to mppt tracker jen meni stridu. Kdo tomu nerozumi tak dostudovat
chatař píše:Vitek píše:chatař píše:Jenže jak už jsem psal, já si můžu dovolit instalovat maximálně 9 panelů. Tedy žádné "velké množství". Tak mě napadlo, při 230V má těleso výkon 2400W. Tzn., že pokud stoupne napětí na 250 V, bude jeho výkon 2608 W. Napětí 250 V je ještě v horní toleranci sítě, takže výkon 2600W by pro těleso neměl být problém. A pro jistotu dám Sitonu omezovač na těch 2600 W.
9 panelu s omezenim na 2600W je OK nicmene toho stejne nedosahnes takze v klidu...
Ma to mppt tracker jen meni stridu. Kdo tomu nerozumi tak dostudovat
Ha ha, že s devíti panely nedosáhnu 2600W? Tak to jsem v klidu. To budu dosahovat normálně, samozřejmě pokud nebude hic 30C nad nulou. Mám 8 panelů https://shop.iftech.cz/polykrystalicke- ... -poly.html s celkovým výkonem 2360 Wp, a v paměti nejvyšších naměřených hodnot u Sitonu je hodnota 2560 W. Proto mi asi to 2000W těleso odešlo. Jsem na horách, 700 m nad mořem, a když se sluníčko opře do panelů, je to mazec.
chatař píše:No já teda nevím. Nezdá se mi, že bych těleso uvařil napětím. To by muselo odejít i to nové, 2400W, a to šlape v pohodě. Aby člověk zničil těleso napětím, musel by překročit jeho elektrickou pevnost. No a ta je někde úplně jinde. Vždyť to těleso lze zapojit i na tři fáze, 400V. Takže napětím to určo nebude.
Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků