Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát úno 03, 2023 6:10 pm
psedma píše:malý problém mám v kombinaci s VT/NT a bateriemi. Pokud není bojler nabit, nesvítí slunko a naskočí NT, tak to začne žrát z baterek, což nechceš...
.. Potřeboval bych najít způsob, jak komunikovat s měničem skrz Raspbbery Pi, pak by šlo nastavit určité podmínky, které by optimalizovaly využití baterky... ale s tím si asi budu hrát až další zimu, teď v létě není moc čas...
Killingman píše:Zdravím všechny, dovolil bych si poprosit o pomoc se zapojením brojlera Dražice OKCE 2/6 kW a wattrouteru (na 3F).
Nezapojoval jste ho prosím někdo přes wattrouter? Při přetocích začnou cvakat relátka v bojleruZkoušel jsem offset i 0.5KW, chová se to stejně
Fázi L1 mít neustále pod napětím nelze, neboť pak stále odebírá plný výkon a není možné ji regulovat (při tvrdém propojení kontaktu FVE).
Je prosím nějaké řešení vyjma vykuchání bojleru a zapojení spirál na přímo za termostat?
Schema zde: - https://imgup.cz/images/2020/06/17/zapojeni_drazice.jpg
Moc děkuji za konstruktivní pomoc
prochazkao píše:AHoj kluci,
mám podobný problém, přes zimu jsem si nainstaloval FVE 6 x 455W, Axpert max 24 a LIFEPO 6,5KWh (DoD mezi 20 - 80%)
Bohužel Axpert neumí docucávat z DO, ale jen z AKU, takže pokud nesvítí dostatečně slunce, dokrmuje bojler baterie.
Což není úplně nejlepší.
Natavil jsem OKH Dražice smart 16O tak, že nahřívá každý den až od 10 hod dopoledne, a další hodinu je vypnutý a dobíjí se případně baterie, ve 12 hodin se opět sepne, začne dohřívat a pokud není dostatek výkonu z FVE, tak to zase dokrmuje aku. takto to jede až do 15 hodiny, kdy je bojler nahřátý na 70 st a pokud ještě svítí slunce, tak se dokrmí lehce AKU ze které mi jede také lednice a TV.
Zatím to tak celklem dobře funguje, ale zdá se mi, že zbytečně takto trpí aku, nabíjí, vybíjí, nabíjí atd.
Taky se může stát, že v AKU není dostatek energie a tak FVE nepokryje spotřebu spirály bojleru a Axpert spadne do Bypass.
Koupil jsem tedy jediny WattRouter který jsem na trhu dnes sehnal a to AZ router..... smart 3F
https://www.s-power.cz/regulace-a-zrouter/
zarazilo mne, že v manuálu není žádné schéma napojení, poradny popis jak zapojit.
Já jsem z toho zatím magor, můžete mi prosím poradit jak zapojit a co má vlastně dělat? Díky, Ondra
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Nautilus a 1 návštěvník