Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte dub 13, 2021 9:39 am
Je to u kamaráda. 10 panelů Oplockého reg. a bojler. je u toho SDS mikro (které nemá vliv na činnost a už vůbec né rostlináře) jen posílá teplotu bojleru a kotle na tuhá paliva na web. Při teplotě kotle vyšším než voda v bojleru ještě SDS roztočí oběhové čerpadlo pro něj (bojler). Funguje to jak má. Pokud kamarádovi ta paní co u ní bydlí vycinká že je voda studená, on hodí do kotle dvě lopaty koksu a lipa. Spokojený je, protože v létě má klid a v zimě se stejně topí. Přes den pokud svítí slunce tak 80st.C a čerpadlo stojí, neb z kotle mu jde max. 60. Ekologii neřešte, tak to prostě je a já s tím nic víc než ty panely nezmůžu.NOPARasito píše:,,,,,,,, Oplockého, tak jako napřímo nebo paralelne jako vytěžovač???
máš velký kondenzátor paralelně k panelovému stringu a na tom pomocí střídy připojování zátěže udržuješ MPP napětí. Připínáš odpor který i při minimálním MPP napětí stihne odebírat MPP proud. Jako zásobník energie používáš tu kapacitu. Co Ti není jasné?willcz píše:vysvetli mi prosim nekdo jak muze fungovat opravdove MPPT bez civky?
kodl69 píše:...Co je ještě zajímavej efekt, tak se mění střída, i když se nemění napětí ani proud z panelů - chvíli jsem to nechápal, a pak mi došlo, že spirála mění odpor s teplotou - tj když to zapne termostat při plným slunci, střída najede třeba na 85% a za 2-3 minuty je na 95% - to je způsobeno zvětšením odporu spirály v boileru po ohřátí. A výkon se změní o pár wattů.
willcz píše:jde mi hlavne o stavy kdy neni optimalni svetlo, tzn kdy proud z panelu neni prave to optimum k telesu
Je to pravda za podmínky že do toho PWM zahrneš tu velkou kapacitu. Důležité je do toho simulátoru jako FV panel dát proudový zdroj. (při malé změně proudu velká změna napětí) To PWM si můžeš nasimulovat i tak, že tam dáš Schmidtův klopný obvod s hysterezí 10V a sledovat šířku pulzu do zátěže.willcz píše:ale jo, ja to vsechno co chapu, ale prohlaseni "PWM řízení (Pulse-Width-Modulation) dělá vlastně jen to, že změnou PWM střídy mění zdánlivý odpor zátěže" neni podle me pro cinnou zatez pravda. .......
willcz píše:vysvetli mi prosim nekdo jak muze fungovat opravdove MPPT bez civky?
Zpět na Boilery, ohřev TUV, vytápění, klimatizace
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků