Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 29, 2022 10:47 pm
jose píše:Nenene Martine, takhle to prosím nefungujeTo by bylo moc jednoduché
LED by totiž výrazně měnily svítivost při poklesu napětí baterie. Je to dáno tím, že baterie je zdroj napětí, kdežto LED potřebují stabilní zdroj proudu. To je prostě jako nebe a dudy
Takhle by totiž LED při plně nabité baterii svítily jako o život, až by o něho nakonec fakt přišly.. *bomb*
Prostě na 12 V po třech LED v sérii, na 24 V po čtyřech, ale vždy s regulátorem proudu.
jose píše:Nevíte někdo o šikovném spínaném regulátoru pro LED? Zatím jsem našel toto:
http://www.gme.cz/cz/search/?q=NCP3065PG&w=11111
vata píše:Hezký večer, máte nějaké podnětné zkušenosti s vypínači LED osvětlení?
Zdá se to být banalita, ale já osobně jsem s tím dost bojovala a výsledek není uspokojivý. Použila jsem nakonec běžné vypínače na 220 osvětlení, nicméně provedení těch vypínačů je hrozné, světlo se někdy chvěje a je potřeba vypínač všelijak "dotlačit"... Tohle není pouze o jediném kousku, ale prakticky o všech vypínačích v domě (svítím všude LEDkama).
Je mi jasné, že co u malých proudů střídavého napětí nevadí, může být u 1A/12 ss časem vážný problém.
Vymyslel jste někdo nějaké uspokojivé řešení?
Díky, vata
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků