Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 6:00 am
Kozel.S píše:Zdravím všechny.
Chcu si na chatičku dát CB staničku a přemýšlím, jak zvolit napájení.
Mám 24V systém, ale tyto stanice jsou dělaný na napětí v autě 12-14V.
V domácích podmínkách se doporučuje používat pro napájení klasické trafo a lineární stabilizovaný zdroj, ne spínaný.
Prvně mě napadl step down DC-DC měnič, ale říkám si, že to je v podstatě taky spínaný zdroj, tak aby to nedělalo nějaké větší problémy.
Nemá s tímto někdo zkušenosti?
Kozel.S píše:Jo s tím počítám, že si nastavím 13,8V cca. Stejný napětí bývá ve zdrojích do sítě na "12V".
A DC-DC měnič uvidím, jestli bude stačit 8A, časem pak dám kdyžtak silnější, ale zatím to vypadá na CB - 0,5A, TV - cca 2,5A, nabíječka cca 1,5A to je dohromady 5,5A, tak nepojede úplně nadoraz.
kodl69 píše:Hlavně asi nebude všechno zapnutý pořád, nebo jo? Ony ty DC/DC z ali ani těch inzerovanejch 8A nedají, nějakej kousek jsem testoval, a už při 7A začalo napětí klesat pod 12V... pozor na krámky, kde je TO220 5 pin + TO220 3 pin - je tam nějakej XL4016 kterej víc než 5A nedá, při pohledu zespodu to musí vypadat jako ten co jsem testoval, tj 2x TO220 třípinový, + 2x smd io (oz + vlastní regulátor zdroje. Tohle podle mě nedá ani 5A, podobný mám doma... Otázka je, jestli je to chybným proudovým omezením, mizerně dimenzovanou tlumivkou nebo tím XL4016, ale na takovejhle výzkum blbiny za 3 USD nemám dost času.
Testoval jsem ještě tenhle model , 10A dá celkem v klidu, akorát si říká při tomhle proudu o chlazení nějakým větráčkem, minitermostat a ventilátor by tomu dost pomohl...
Možná by bylo zajímavý zkusit koupit zrovna tenhle modul, a pak poreferovat, jak se to při 20A odběru chová..
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 17 návštevníků