Proč na nervy? Stačí si to namalovat, jak leze napětí na baterce, a co jednotlivé položky dělají.
Bez nastavení BMS, resp. hodnot, co tam aktuálně jsou, se nedá nastavit regl na "vyšší" napětí.
Musí vypínat regl, ne BMS! To je základ.
A záruku rozhodně neporušíš tím, že si appkou v mobilu přes BT vyčteš aktuální hodnoty. A nemyslím si, že by k ní došlo tím, že si připojíš seriák na té BMSce, když nemá BT.
Vezmu to jinak:
Over Volt.Disconnect Volt.(V): Toto je napětí na baterce, kdy se odpojí regl, aby ochránil baterku. Musí to být nižší hodnota, než je odpojovací pro BMSku, a lehce vyšší, než je hodnota Charging Limit Voltage
Over Volt.Reconnect Volt.(V): Toto je napětí na baterce, kdy se regl opět připojí a bude se snažit nabíjet.
Neměla by být vyšší než Charging Limit Voltage, protože je to napětí, po "nouzovém odpojení reglu", aby nedošlo k odpojení zase za chvíli.
Equalize Charging Voltage (V): Napětí equalizace, to se provádí jen u některých olov, já mám nastavené jako boost, tak by se nemělo stát nic, když se to nějakým omylem zapne
Bost Charging Volt.(V): Nabíjecí napětí, mám nastavené počet článků * moje maximum, tedy těch 4,1V na článek. Ovlivňuje to životnost, ale i to, kolik do toho natlačíš.
Float Charging Volt.(V): Nabíjecí napětí, kdy je baterka už "nějak" nabitá a netečou do ní tak velké proudy (laicky neuměle napsáno), já tam mám hodnotu kvůli olovu, co mám paralelně
Boost Recon. Charg.Volt.(V): Hodnota napětí na baterce, kdy se zruší float a začne zase boost, typicky při mikrocyklování, když se ti oblačností baterky začnou vybíjet a vybijí se dostatečně, tak je třeba je zase nabíjet "naplno".
---
Charging Limit Voltage (V): Maximální nabíjecí napětí na baterce (tedy co jsem ochoten v rámci životnosti baterky zkousnout, ale stále to musí být nižší hodnota než odpojení BMSky a než je odpojovací napětí reglu).
Dále jsou hodnoty, které mají vliv na stav kontaktů u třeba 8420, případně na load výstup třeba té 4415.
To pořešíme potom

Discharging limit Voltage (V)
Low Voltage Disconnect Volt
Low Voltage Reconnect Volt
Under Voltage Warning Volt
Under Voltage Warning Reconn.