Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned bře 26, 2023 5:58 am
007ToMMaS píše:..... keď je napätie väčšie ako 14,50V tak pripojí diody ktoré znížia napätie na vstup meniča o min 3V a tak to drží až dokedy sa nenabije na hodnotu 16V a viac záleží od teploty aku. A keď zas napätie padne pod hodnotu 14,30V tak diody vypne. Tým pádom neprejde k strate el. energie a beží to stále.
mypower.cz píše:Muzu se zeptat proc jsou na mereni tady na mypower videt pres noc 3V na panelech? Dival jsem se do databaze a skutecne 3V. Cim to je zpusobeno?
rob.brno píše:007ToMMaS píše:..... keď je napätie väčšie ako 14,50V tak pripojí diody ktoré znížia napätie na vstup meniča o min 3V a tak to drží až dokedy sa nenabije na hodnotu 16V a viac záleží od teploty aku. A keď zas napätie padne pod hodnotu 14,30V tak diody vypne. Tým pádom neprejde k strate el. energie a beží to stále.
Jen pro úplnost bych dodal, že při zařazení diod ke ztrátám dochází a to cca 20proc(3V úbytek na diodách ku např. 15V). Ale chápu to jako jedno z řešení při použití nicd a danného měniče.
Ted tuto situaci, taky řeším: mám jako měnič APC 1400 a chtěl bych aku táhnout až k 32V(1,6V na čl.), aby se všechny články pěkně "vybalancovaly". Co jsem tak zachytil, tak APC není zdrávo tahat přes 29V, pokud ji nechci poslat do věčných lovišt.
Čím Tome hlídáš napětí na aku a zařazuješ ty diody?
Edit: I když je pravda, že ty ztráty na diodách jsou v momentě, kdy už jsou aku skoro nabity a energii už stejně není kam ukládat.
007ToMMaS píše:Skutočná kapacita neznáma pre zatiaľ
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků