Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 27, 2023 6:21 am
Lubik píše:To vypadá pěkně. Mě by stačilo výkonové relé/stykač s přepínacím kontaktem a cívkou na 230 V . Existuje to vůbec, nemohu nic najít. Buď spínací nebo rozpínací kontakty, ale přepínací jsem nenašel. Pouze malé relé do patice.
LukasK píše:https://www.se.com/cz/cs/product/LC2D09 ... 230v-50hz/
Tento má mezi sebou i mechanickou vazbu.
Mirek123 píše:A obcas se mi stane, ze pri zhasnuti zarivek to vyhodi pojistku - tzn. spojeni krajnich polu v prepinaci (je na nich sitove napeti).
kodl69 píše:To lubik: a tobě ještě neřekl, že na FV jsou panely pomocnej, a poměrně levnej materiál, že to "okolo" stojí několikanásobně víc než panely?
kodl69 píše:To lubik: a tobě ještě neřekl, že na FV jsou panely pomocnej, a poměrně levnej materiál, že to "okolo" stojí několikanásobně víc než panely?
Mirek123 píše:Mam v garazi 6 ks 40W zarivek na schodistovych vypinacich - tzn. prepinaci kontakty. V zarivkach jsou civky na limitaci proudu v trubicich. A obcas se mi stane, ze pri zhasnuti zarivek to vyhodi pojistku - tzn. spojeni krajnich polu v prepinaci (je na nich sitove napeti). Energie v civkach zarivek vytvori oblouk mezi prepinacimi kontakty. Zalezi v jake fazi sinusovky dojde k vypnuti proudu. Asi dost podobny problem a mozna pricina "speceni" kontaktu pri prepinani siti.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník