Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 7:59 pm
youda píše:Jedu si takhle na výlet a do oka mi padla tato zajímavá střecha. Tak jsem se na to večer podíval na mapách...Připadá mi to jako krytina ze starších amorfů, takový ten menší rozměr. Vidíte to taky?
Tak se přiznejte, kdopak z vás si postavil tuto amorfní chaloupku? Podle orientace střechy na čistý jih soudím, že ten solární záměr tam byl už od začátku
youda píše:Mati,
když já nerad otravuju.
Obzvláště od té doby, co jsem takhle jednou v autě zastavil u baráku co měl panely, stáhnul jsem okýnko v autě a ptám se pána, který tam zrovna močil u plotu. Jak jsem vesele a hlasitě pozdravil, pán se otočil a pochcal mi kliku. Naštěstí u spolujezdce a tama já nelezu.
No tak od té doby raději nikde nezastavuju.
youda píše:A chce se ti to vůbec opravovat? Vždyť funkční amorfy, případně amorfy v různém stádiu rozkladu, se tu objevují docela pravidelně. A moc lidí to nechce, ona je to spíše jen dekorace či nebezpečnej odpad. Onehdá někdo taky psal, že si jich nakoupil snad 150 ks, tuším jeden za stovku?
Ale tak jestli už na tu opravu máš grif, tak proč ne
mati píše: Si příště stáhni více okýnko - třeba by kliku ušetřil.. A že prý stopařky takovýto vylomeniny nedělají...
youda píše:mati píše: Si příště stáhni více okýnko - třeba by kliku ušetřil.. A že prý stopařky takovýto vylomeniny nedělají...
Jo tak to by ses divil
marko250 píše::-) To mi řekni ,jak to položil na sebe ty amorfy přez hrany?Jak to kotvil ke krovům a jak spojoval délkově na tupo,aby to při roztažnosti nepovolilo v lepidlu?
youda píše:Tak toto je mazec instalace:
https://www.victronenergy.com/blog/2019 ... ge-system/
Jediny co trochu kali ten pocit jsou slova "masivni dotace" v uvodu clanku
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník