jinak ještě malá oprava ju - koukal jsem, že ty baterie jsou 380Ah při 24V špatně jsem to počítal, tak se omlouvám

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon úno 06, 2023 4:44 am
kodl69 píše:už sem to psal jinde, do kouleru okce ti vyrobí ta 1100Kč spirálu jakou si řekneš, klidně na 24V : http://www.nadeta.cz/nahradni-dily/ohri ... ageindex=2 akorát to mělo dole končit tou rozšířenou částí, tu sem musel sundat z původního tělesa. Zatím sem to nevyzkoušel na tech 90V - chybí slunko. U dražickýho boileru se do jímky dá dát i druhej termostat, je tam místa dost, a je možný nastavit rozdílnou max teplotu na 230V a na solár vyšší, takže tam ani nemusí být nějaká chytrost, ds ohřeje v nt na 40st a vypne, solár potom do 90st a tak pořád dokola.
brumlaj píše:A jsme Z5 u priorit, ujasni si zda chceš primárně teplou vodu, nebo energii v bateriích......
to už máš jednodušší koupit tu spirálu na 90V/1kW a pomocí Oplockého regulátoru ohřívat bojler tak, že budeš mít po 3-4 panelech v sérioparalelním spojení a až natopíš, tak přepneš panely na regulátor (Midnite) a nabiješ si baterii. Jednoduché, účinné, akorát to stojí peníze........
Iceman píše:Ahoj všichni příznivci energie dodané sluníčkem…![]()
Mám takový dotázek. V létě jsem koupil FVE 1,5kW. No koupil, spíš všude možně levně posháněl.
Mám 6x240W panely na střeše svedené do baráčku na půdu, tam rackovou skříň a v ní regulátor, bohužel ne dobrý. Není to MMPT. Měnič 24V-230V 2500W - zatím zapůjčený na testy - modifikovaný sinus. A baterie z vyřazeného stroje. 24V, 700Ah.
Moje původní myšlenka byla taková, že s tím budu krmit bojler 2000W… chyba, bojler neutáhnu, neboť mi vypíná měníč, který detekuje podpětí. Co tedy dál? Nejraději bych řešení takové, abych využil takříkajíc každého světelného paprsku… Ale nevím teď kterou cestou se vrhnout.
Dělal jsem např. to, že jsem si jednu větev z rovaděče napojil na FV, ale to je pořád takové neautomatické… ať už to bylo cokoliv, jednou ta elektřina prostě došla a já zase pak musel růčo přehodit na ext. dodavatele EON. Jasné existujou asi automatické přepínače. Navíc to není 100proc. využití, protože jednou jsem měl energie nadbytek, jednou zase nedostatek… jak to efektivně vyřešit toto?
Mohl by prosím někdo se zkušenostmi poradit?
Děkuji mnoho za pomoc.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků