Stránka 8 z 9

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: čtv srp 31, 2017 8:28 pm
od goodbie
kodl69 píše:není tam těch měničů a regulátorů nějak moc?

Proč?každá řada panelú má svůj regulátor a měniče jedou jen tři

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: čtv srp 31, 2017 9:58 pm
od kodl69
Však právě, tři měniče, to trochu nechápu, já bych rád provozoval systém úplně bez měniče (zatím světla a IT infrastruktura, je to sci-fi, ale krásný, žádná klidová spotřeba měniče...)

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: čtv srp 31, 2017 10:17 pm
od redcrown
goodbie píše:Tak téměř hotovo měnič je opraven velké poděkování patří autobaterie Mulač Plzeň za perfektní servis měničů
To je dobrej temelín....[THUMBS UP SIGN]

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát zář 01, 2017 6:53 am
od mart.fish
goodbie:

combox, včetně regulátoru a měniče používám já:-) Copak máš na srdci?

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát zář 01, 2017 7:13 am
od goodbie
mart.fish píše:goodbie:

combox, včetně regulátoru a měniče používám já:-) Copak máš na srdci?
combox nechtěl po přehrání firmewaru vůbec fungovat nakonec mi ho ve schnaideru vyměnily a už mi to funguje regulátory bms,akorát nemám přístup z venku.co máš za měnič??taky schneider??

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát zář 01, 2017 8:24 am
od mart.fish
Fungoval ti někdy přístup zvenčí? Pokud ano, tak zkontroluj port 80, protokol HTTP, musíš mít vyplněnou kartu TCP/IP(Gateway a DNS). Jo v systému mi maká CSW4024 s podporou BattMonu

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát zář 01, 2017 9:15 am
od goodbie
mart.fish píše:Fungoval ti někdy přístup zvenčí? Pokud ano, tak zkontroluj port 80, protokol HTTP, musíš mít vyplněnou kartu TCP/IP(Gateway a DNS). Jo v systému mi maká CSW4024 s podporou BattMonu
ne nefungoval mám poskytovatele připojení který si nechává platit veřejnou IP adresu a nějak se mi to platit nechce

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát zář 01, 2017 9:59 am
od mart.fish
tak to máš jedinou možnost.Použití dynamické DNS, např. DynDNS

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát zář 01, 2017 1:53 pm
od jars10
Obávám se, že pokud nemáš veřejnou IP alespoň dynamicky, ale jsi za NAT 1:N, tak ani DDNS nepomůže.
Buď veřejnou IP, nebo použít prográmky na principu propojování přes vzdálený server (Iniciovat spojení zevnitř) jako např. dělá TeamViewer, LogMeIn apod.

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: sob zář 02, 2017 1:32 pm
od goodbie
jars10 píše:Obávám se, že pokud nemáš veřejnou IP alespoň dynamicky, ale jsi za NAT 1:N, tak ani DDNS nepomůže.
Buď veřejnou IP, nebo použít prográmky na principu propojování přes vzdálený server (Iniciovat spojení zevnitř) jako např. dělá TeamViewer, LogMeIn apod.
Jasný ta veřejná IP je nejlepší řešení akorát nevim zda se vyplatí jí každý měsíc platit :?

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: sob zář 02, 2017 1:55 pm
od rottenkiwi
Ak je IP prideľovaná dynamicky a je prístup k rutru, tak sa treba zaregistrovať na noip.com
a vytvoriť si tam potrebný počet hostov. Ak si to človek nechce zaplatiť, tak sa stačí raz
za mesiac pripojiť a urobiť update, mne to tak funguje niekoľko rokov.

Ešte treba presmerovať InBound a OutBound services cez príslušné porty a povoliť
to v NAT, resp. presmerovať ich na mašiny v LAN s konkrétnymi local IPs.

Klient z noip raz za pár min updatene IP, ak došlo k zmene z nejakých príčin.

Ak to z nejakého dovodu nie je možné, tak asi len zaplatiť u svojho IP
alebo prejsť k inému, kde je to možné resp. sa za verejnú IP neplatí.

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: sob zář 02, 2017 9:37 pm
od timpomat
Ono je asi dost rozdiel dynamicka ale verejna IP adresa a neverejna za providerovym NAT-om.

Na dns odkazovanie dynamickej IP pouzivam (po spoplatneni dyndns) freedns.affraid.org, v dd-wrt funguje spolahlivo.

Co sa tyka lokality za NATom, konretne mam chatu s 3G pripojenim bez verejnej IP adresy a tam to riesim VNPkou na "pevnu" lokalitu doma (UPC s dynamickou ale verejnou IP). Na chate bezi kvoli spotrebe OpenVPN klient priamo na dd-wrt routri, OpenVPN server bezi kvoiu pohodlnosti na publikovanom win servri.

Bohuzial parkrat do roka sa vie VPKna "kusnut" a aj ked je dostupny internet, tak sa uz vpn pripojenie nespoji, a kedze tam nemam iny remote geret (napr. PC s teamviewerom), ktorym by som to rucne "pretocil", mam router na watchdogu (LAN Controller 2.xx), ktory pinga VPN IP adresu servera.

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pon zář 04, 2017 6:42 am
od luky
Potvrzuji verzi uživatele "timpomat". Mám na chalupě LTE modem (tam veřejná adresa údajně vůbec nejde). Zároveň tam je nejlevnější Mikrotik (hAP lite). VPN tunelem je to připojené ke mně domů (ten samý Mikrotik) a používá to mojí veřejnou IP. Důvod je, že na chalupě mám webkameru.

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát bře 01, 2019 8:21 pm
od goodbie
když svítí,tak to kape :lol:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát bře 01, 2019 8:30 pm
od PavelR
Co je produktem teto kolony? Vypada to zajimave

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: pát bře 01, 2019 10:45 pm
od goodbie
PavelR píše:Co je produktem teto kolony? Vypada to zajimave
bohužel jen destilovanou vodu :lol: žádný alkohol :roll:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2019 6:48 am
od PavelR
Vypada to ze pani domu hodne zehli ....

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: sob bře 02, 2019 7:24 am
od abrams
Zdravím ,

parádní alchymistická výzdoba :yes: , hodně destilky sežerou i ultrazvukový zvlhčovače vzduchu ;) .

Elektronům zdar *cloud*

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: čtv čer 13, 2019 8:16 pm
od goodbie
Zdravím Vás,křísil tady už někdo měnič meanwell TS3000 byl v opravě a prý ho opravily ale měnič po připojení hlásil velké výstupní napětí a nefungoval,pak se ozvala rána a konec,proražený je jak dc měnič tak i ac měnič usměrňovač přežil,řešit opravu v servise už nehodlám byla to oprava prasácká,koupil jsem všechny tranzistory i optočleny a další součástky na opravu,tak jsem zvědav zda se to podaří.

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

PříspěvekNapsal: čtv čer 13, 2019 8:46 pm
od kodl69
Máš aspoň základní vybavení, jako lab. zdroj a osciloskop? Jestli ne, tak jsi mohl ty prachy za součástky hned spálit nebo hodit do kanálu...