Napajedla: 800Wp hybridní ostrovní fotovoltaický systém • Fórum | MyPower.CZ

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon čer 05, 2023 10:00 pm

Napajedla: 800Wp hybridní ostrovní fotovoltaický systém

Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
Předchozí

Re: Napajedla: 800Wp hybridní ostrovní fotovoltaický systém

Příspěvekod vata » ned črc 08, 2012 10:30 pm

Ano. Tvých 2,5kWh + 30% s mppt by bylo nějakých 3,25, což je víc než mých 2,8, nicméně určitě nemáš tak zásadní problém se stínem jak já. Teď kolem slunovratu nemám přes celý den současně osvětlené všechny panely, teprve těsně před polednem se dostanu s výkonem na cca 400W (slunečno), a tahle pohoda končí kolem třetí.
Prostě chci říct, že v Tvém případě si tipuju na nějakou ropuchu mimo regulátor. Pokud dobře měříš.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
vata

Příspěvekod vata » ned črc 08, 2012 10:39 pm

drama píše:Já mám prakticky totožné panely, také 4ks, dnes jsem udělal 5440 Wh a to mám od 16h nevhodné podmínky (ale ten strom je pro mě řádově cennější než pár set Wh navíc).

No vida. Jen těch stromů tu mám o něco víc :)
Taky nemám v úmyslu stínat - asi přihodím časem pár panelů na východní střechu, čímž posunu čas nabití před poledne.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
vata

Příspěvekod mypower.cz » ned črc 08, 2012 11:07 pm

drama píše:Já mám prakticky totožné panely, také 4ks, dnes jsem udělal 5440 Wh a to mám od 16h nevhodné podmínky (ale ten strom je pro mě řádově cennější než pár set Wh navíc).

:wall: nechci PWM

ani dva.

:wood:
mypower.cz
R.I.P.

Příspěvekod mypower.cz » ned črc 08, 2012 11:14 pm

vata píše:Pokud dobře měříš.

Rekl bych ze mereni funguje dobre. Proud, napeti i vykon sedi, jak se tak obcas mrknu a uvedomim si co v tu dobu je v provozu za spotrebice (vykon). I pri srovnani ampermetrem a voltmetrem jsem si to uz overil, ze mereni proudu a napeti relativne presne je - tedy ve 2 minutovych intervalech. Co je mimo 2 minutove mereni je mimo mereni, ale nejake extra pulsní spotrebice, ktere by se trefily spotrebou zrovna mimo 2 minutove mereni tu nemam.
mypower.cz
R.I.P.

Příspěvekod mypower.cz » úte črc 10, 2012 9:56 pm

Týve ... tady se pise

"v provozu od 6/2010" - to znamena ze ja uz jsem vice jak 2 roky úplně komplet bez pripojky el.en na ostrovnim systemu :shock: . To znamena ze ja uz 2 roky nevim jak vypada faktura za elektriku. Hmmmm ... Sem to aj zapomel oslavit, jak uz mi to pripada jako naprosto normalni vec :D

no tak tedy .. :celebrate1: :celebrate4: :cheers:

a dodatecne diky vsem zdejsim za cenne rady, bez kterych bych i ja byl totalne v pr*... Obzvlaste matejovi za pomoc s baterkama, to byla zcela zasadni pomoc. JiriKovi za pomoc s centralou, diky nemuz mam ted servisovatelnejsi vojenskou centralu, ktera az na drobny problemek typu upadly vodic v jistici, jede jak svycarske hodinky, Josemu za prvni implementaci toho praveho led osvetleni do me chaty a toš určitě jsem na nekoho jeste zapomel, ale i pres to diky :) Hlavne diky za toto forum. Nedal bych to nebyt tohoto fora, nebo by me to stalo strasne moc dalsich penez.
mypower.cz
R.I.P.

Příspěvekod dedo » úte črc 10, 2012 10:20 pm

Blahoželám! Veľmi oceňujem Tvoju "tvrdohlavosť" a rozhodnosť, Filipe. A ďakujem za toto fórum :-)
dedo

Příspěvekod matej » stř črc 11, 2012 7:11 am

Tiež blahoželám, elektrina bez faktúry je na nezaplatenie ;)
Pravda a Láska zvítězí!.
?
matej

Příspěvekod SJM » stř črc 11, 2012 8:15 am

Bylo by možné uvést, jak to vypadá s kapacitou těch dvou akumulátorů 44 Ah a 38 Ah po vzkříšení a po další průběžné desulfataci?
?
SJM

Příspěvekod mypower.cz » stř črc 11, 2012 12:18 pm

SJM píše:Bylo by možné uvést, jak to vypadá s kapacitou těch dvou akumulátorů 44 Ah a 38 Ah po vzkříšení a po další průběžné desulfataci?

Jakmile bude prilezitost a zaroven bude hezky (abych mohl po testu dobijet), tak zkusim zatezovy test. Take by me to zajimalo. Tedka pulsuju prvni ze 4 byvalych z byvale vetve FV2.

Batrerky jsou paralelne takto:

FV1A FV1B FV2A FV2B FV2C FV2D

(vsechny jsou paralelne. FV1 a FV2 uz neexistuje. Spojil jsem je dohromady a regulatory pracuji take paralelne)

FV1 A a B byly mrtvoly, ktere byly u mateje na zkušební "léčbě" pulserem s relativním úspěchem.
FV2D byla pulsovana asi tak mesic v kuse, FV2A je pulsovana ted uz nekolik mesicu.

I kdyz pravda :) Abych nezjistil nejakou kastastrofu zas .. Ja jsem obcas takovy katastrofický :D Ale zmerit to musim, at vim na cem jsem.
mypower.cz
R.I.P.

Příspěvekod mypower.cz » ned črc 22, 2012 12:30 pm

Tak ... tady koncime, prechazime na 1880Wp

Zaroven toto tema jako historicke zamykam ;) a dalsi prispevky smerujme prosim do noveho tematu
mypower.cz
R.I.P.

Předchozí

Zpět na Archiv ostrovních FVE