Stránka 4 z 5

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 5:45 am
od Martin
A nezapomeň, že v zimě je světlo jen od osmi do čtyř :-(

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 5:55 am
od avatar
Martin píše:A nezapomeň, že v zimě je světlo jen od osmi do čtyř :-(


jj stim pocitam proto hodne uvazuji o tom generatoru.

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 6:32 am
od Martin
Jenom bacha na závistvé sousedy. Tady v Holasovicích u Opavy jedna taková soukromá větrná elektrárna stála už od roku 1994, ale fungovala jen několik měsíců, strašně totiž ležela v žaludku sousedům toho šikovného chlapíka, který v té době, kdy nebylo na trhu nic dokázal něco takového postavit. Záminka k odstranění - vrhalo to stíny. Říká se, že mu to utáhlo elektrické topení v celém domě. A to bude asi ten pravý důvod, ostatní totiž museli kupovat uhlí :-D

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 6:42 am
od avatar
no ja uvazuji o mensi rozpeti tak kolemmetr a pul na střechu vykon kolem cca 1000W. Ono je pravda o te zavisti. U nas mel chlapek take velkou elektrarnu nekolik let na zahrade. Ale co vim musel ji taky odstranit.

Ja ji nebudu mit na ocich protoze mam dum vejs nez ostatni tim padem na ni ani neuvidi. Astin hazet nebude CO se tyce hluku sousedi tady maji venku papoušky kteři řvou jak krava. Slepice, psy kteri stekaji a stekaji. Takze ten hluk z generatoru taky by nemel byt tak velky zalezi na typu. hlavne na tvaru lopatek. China strašně řve a kvili.

co ja nejvice reším jsou otřesy. Co se tyče abch mel dost větru toho se nebojim fakt tu stale fouka

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 10:13 am
od mypower.cz
avatar píše:Ja ji nebudu mit na ocich protoze mam dum vejs nez ostatni tim padem na ni ani neuvidi.

pockej asi prectou forum mypower .. to zjisti ze mas k tomu i FVE a ze ti monteri kteri tam pred mesicem byli, byli z cezu kvuli zruseni pripojky k DS :yes:

Ad sousedi, take vim sve :) Mam bohate zkusenosti.. proto mym snem je bydlet nekde v horach nebo nekde na uplne samote kde nejmene do 5 km neni ani jeden soused (po zkusenostech).

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: ned zář 11, 2011 11:56 am
od avatar
tak jak sem delal izolace na terase a panely dal pryc a dal je pak ted zpet tak ten 50Wp dava jen 40w zase. Polejval sem ho vodou zkusel na nej tukat ale nic. Takze potrebuji zase poradnou bourku aby se rozchodil )) ))

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 10:47 am
od abrams
Zdravím ,
to je v riti , na týden odjedu a teď abych četl celý fórum znovu :-( .
První věc co udělám , je podrobnej návod jak "léčit" vadný FV panely :-) .

Elektronům zdar

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 11:27 am
od avatar
No nechal sem panely venku 1 den a ted panel dava zase jak ma 50Wp)))). Mam tam nekde studenej spoj stopro. Jak stim panelem hnu tak dava jen 40Wp. Necham ho ustat dva tri dny a dava 50Wp ))).

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 12:15 pm
od drama
avatar píše:No nechal sem panely venku 1 den a ted panel dava zase jak ma 50Wp)))). Mam tam nekde studenej spoj stopro. Jak stim panelem hnu tak dava jen 40Wp. Necham ho ustat dva tri dny a dava 50Wp ))).

10Wp za tri dny, to je dobre. Za mesic uz bude davat 150Wp :).

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 12:20 pm
od avatar
to by bylo dobre))) no kdyz to dava tech 80W tak preci jen je to lepsi pohled ))) nez tech 64 max

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 12:57 pm
od matej
Kvalitní spoje a náležité průřezy kabelů jsou základ.

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 2:50 pm
od avatar
coz to mam vedeni v 6mm kabelem plus a minus od panelu. je otazka jeslti pocitam prurezy zpravne pres tuto kalkulacku:
http://www.ekoproud.wz.cz/v_prurez.htm

neni tam uvedeno jeslti se pocitaji oba vodice dohromady plus a minus nebo zvlast.

to jest dohormady bych mel prurez 6mm plus a 6mm minus dohromady 12mm to je ztrata na 5 metrech pri 20V a vykonu 80w cca 0,29 % ale pokud kalkulacka pocita s kabelama obouma ze maji 6mm to dela 0,5% ztrata

je otazkou jeslti to pocita plus a minus dohromady nebo jen jeden kabel je pravda ze treba minus na baterce je vzdy mensi prurez treba na aute. to tam uvedene neni. A je zasadni rozdil napriklad pri 20 metrech kabelu.

je fakt ze je tam napsano ze to pocita pružez VODICE což znamena 1 vodič

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte zář 13, 2011 7:49 pm
od abrams
Pro výpočet se udává délka x průřez , 15m svod od panelů k reg. = 30m x pruřez vodiče mm2 :-) .
Já mám 4mm2 při vzdálenosti 10m pro 7A .

Elektronům zdar

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: ned zář 25, 2011 6:15 pm
od avatar
Tak mam již zabudovanou krbovou vložku s teplovodním výměníkem proto jsem tu takovou dobu nebyl. Sem mel dovoloneou a cely obyvak je jeste vyklizen.

topná zkouska již proběhla a nad moje ocekávání dobre.

mma krbovou lozku od romotopu 6.2.2 TV kde jde vecina tepla do vody cca 70% a pak zbytek do mistnosti kde je vlozka.
Zatim na přechodné období co býva na podzim a na jare to bohate staci jen se musim jeste naucit tam nehazet toho tolik vecer se pak neda spat. na to ze na vlozku je připojeno 15 radiatoru to vytopi slusne))) Ani sem to necekal obrazky dam jen co budu mit trosku cas. Vlozka je resena lehce. Vzhledem k tomu ze mam kotel na plyn tak mam i pojistne ventyly expanzku cerpadlo takze stacilo vlozku připojit na topný okruh a přidat jen čidlo na spouštění čerpadla.

jedice co me dost mrzi je ze dvere u vlozky nejdou zavirat a zjistil sem spatne nalisovani čepu takze to musim reklamovat coz me dost zdrzi s prestavbou.

K fotovoltaice jen toto . Udělal sem zaroven domaci rozvody a přesunul regulator baterii a měnič do technické místnosti. takže konečně budu mít v obejvaku trochu uklizeno a hlavně ticho od měniče. Ještě musím natáhnout do kotelny kabel 220 ze střídače. Pro zálohu kdyby se eon rozhodnul při největětším zatopení v krbu vypnout proud a tim i čerpadlo )))

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 3:55 pm
od avatar
tak moje FV je odstavena baterie dosahla 12,06 po odpojeni zateze cca 12,16 Voltu. Je zatazeno uz nekolikatej den a nenabiji se. Takze vypnut stridac a cekani na plne nabiti.

na FV jel routr a věž občas TV

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 5:57 pm
od matej
avatar píše:tak moje FV je odstavena baterie dosahla 12,06 po odpojeni zateze cca 12,16 Voltu. Je zatazeno uz nekolikatej den a nenabiji se. Takze vypnut stridac a cekani na plne nabiti.


Velmi dobře jste udělal že jste to nevybil do dna... mnoho lidí to vyčerpá do 10,5V, nechá pár dnů, a dopadnou jak Filip s FV1 ..

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 7:44 pm
od JiříK
Inu, také jsem dnes přepojil... Světla v baráku jela na solar od 26.března. Takže pro letošek konec pravidelných odběrů :-(.

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2011 9:59 pm
od soooc
S tím sluncem je to špaténka, zdrovna dodělávám instalaci panelů od LUI a letos už toho na ně asi moc nenasvítím :( A to je ještě v tomhle lijaku nehodlam tahat na střěchu.

Ale jinak dobrý výkon, určitě to nebylo k zahození ;)

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte říj 11, 2011 6:01 am
od avatar
ja dalsi zdroj co budu kupovat bude vetrnej generator. V tyto zatazene dny mi panely daji jen 50 Watthodin kdyz se trosku roztahne tak 180wh. Dny kde mi to davalo za den 480wh jsou pric. Ale jak na ty panely nezasviti tak nic nedavaji.

Za to tyto dny tu fuci a fuci a generator by me slusne tyto dny nechal preklenout

Re: 80Wp Vysocina

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2011 12:07 pm
od avatar
Po 26 dnech sem dnes opět zapnul střídač. Onečně celý týden svíti slunko takže se mi to plně dobilo. Regulátor nabíjel na 14.50V což je obnova baterie článků normálně to nabíjí jen na 14.25.

Ale koukal sem že všude vrepublice je jinak smog a zataženo u nas svíti a svíti )))