Centrála v rozvodu a mezi N a PE 80V • Fórum | MyPower.CZ

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte čer 06, 2023 6:05 pm

Centrála v rozvodu a mezi N a PE 80V

Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.

Centrála v rozvodu a mezi N a PE 80V

Příspěvekod pelmel » čtv zář 22, 2022 7:06 pm

Zdravím, do podružného rozvaděče, který je za proudovým chráničem a do něhož je přívod L, N a PE jsem zapojil přes přepínač sítí (přepíná L a N) připojil centrálu Rato 2kW. Fáze z centrály jde přes přepínač sítí, nulový vodič jde také přes přepínač a je zapojen na společnou N svorkovnici- fáze i nulový vodič jsou odděleny od sítě. PE vodič z centrály jsem připojil na PE svorkovnici-ta je spojena s uzemněním budovy a dále do sítě. Ve stavu, kdy přepnu na centrálu, tak je mezi PE svorkovnici a N svorkovnicí kolem 80 V. To asi není normální stav, že? V čem by mohl být problém?
pelmel

Re: Centrála v rozvodu a mezi N a PE 80V

Příspěvekod bokser01 » čtv zář 22, 2022 7:09 pm

No leze ti tam to vypadá IT síť kde se ti rozdělí na N a L napětí. Podobně to má i dost FVE měničů... Řeší se to tak že se propojí N s PE. pak je N = 0V a L = 230V Ale vím že né všechny měniče toto tolerují a jak je to u centrály jsi taky jistý nejsem takže bych počkal na další názory.
MUST 3KW 80A MPPT 24V/ 3,2kWp stringy 4S4P. 2 měnič MUST 3KW 80A MPPT 24V 1,4kWp stringy 4S1P + 2S1P, Baterie 9,6KWh olovouhlik (4x JPC12-200), Celek tedy 4,6kWp
?
bokser01

Re: Centrála v rozvodu a mezi N a PE 80V

Příspěvekod sasy » sob bře 18, 2023 3:07 pm

Mám centrálu GG 3300 a propojil jsem na vývodu z centrály N a PE a takto funguje už 10 let.Barák mám v TNC rozvodu.Mám tam přepínač DS a centrála s kontrolkou na straně DS,abych věděl kdy už síť opět jede,Toto celé musí být zapojeno před proudovým chráničem pokud jde o síť TNS.
?
sasy

Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje