Tak konečně jsem si zase našel trochu času a konečně otestoval cívky statoru. Chvilka napětíííí´......a nejsem blbej. Cívky všechny pěkně vyrábí napětí.

Vyvedl jsem si ze statoru každý vodič extra zvlášt. A odzkoušel každou fázi zvlášt. Tak na 100% vím, že všechny fáze "tlučou." Ty výstupy si pak vyvedu k usměrnovači a jako na 3f svorce u motoru hvězda/trojúhelník si tam připravím možnost, rychlým přepájením propojek v jednom z těch otvoru pro větrání, si případně i volit zapojení hvězda/trojúhelník. Podle fotek je to ještě jen takový rychlotest, že teda stator funguje, tak se moc nesmějte. Statorové vinutí ještě zastříknu na závěr lakem, trochu očistím od vrtsvy bavy ty pólové nástavce-lehce drhnou. Dále očistím trochu těleso altíku, v místech kde je usazeno na stator, ať taky sedí taky jak má a průchody na kostru usměrňovače-přes barvu to kostru bohužel nechytne. No chce to prostě mechanicky dotáhnout do finále a definitivně sešroubovat, místo provizorní zkoušky.
Nabudil jsem altík natvrdo z baterky a jen zlehka vyzkoušel pootočit rukou. Na jedno pouhé pomalejší otočení rukou s tvrdým buzením dává každá cívka cca 6-8V AC. (8Vx1,7=cca 13V jen na drbnutí rukou) Do vnitřního prostoru si v dalším kroku (konečně) vyrobím první plošňák s 9-diodovým 1000V usměrňovačem a jednou závěrnou diodou pro rotor-nabuzený rotor po odpojení baterky fakt kope jako kjáva

osobně omylem vyzkoušeno. A na plošňák k vývodům vinutí vyleptám plošky pro propojky hvězda/trojúhelník. A vyvedu z pomocných diod + výstup na sv. R. Zachovám tak vlastně, s malým vylepšením Y/D, původní schéma a funkci altíku a hned na šrouby ke kostře připevním z venku druhou destičku - regulace napětí. To abych při výměně a vývoji DPS nemusel furt jak kojot rozebírat altík, tak proto tu druhou desku nechám venku. A jen napojím kablíkem s konektorem svorku R pomocných diod a na B+.
Jo a na ty magnetky v zapojení trojúhelník při rychlejším roztočení rukou (100-500 ot/min??) dávalo vinutí napětí 0,1-0,3V a s otáčkami úměrně roste, to by už snad mělo vybudit tranzistorový/operační zesilovač z klidu k činnosti a sepnout do roztočeného altíku buzení. Docela jsem koukal, že jen takhle na rychlejší točení rukou mi podle multimetru na měření frekvence dávál už 40-50Hz. No holt na šestipólový stroj vychází 50Hz něco pod 10 ot/sek (600 ot/min). V tisících otáčkách v autě z toho musí lézt kHz.. a po po 3f usměrňení vlastně skoro vyhlazené čisté napětí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.