Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát črc 23, 2021 5:44 pm


Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Benzinové, naftové, LPG a jiné elektrocentrály, alternátory poháněné parou, stirglingův motor, atd.
PředchozíDalší

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod matej » sob pro 03, 2011 6:38 pm

mypower.cz píše:Sem prave volal do OBI a servis elektrocentral CMI pry nikdo nedela, pry to vozi z ciny a timpadem to nikdo neopravi. Ma nekdo jine informace, nebo to znamena vystrahu pro zakazniky OBI, ze centraly CMI nebrat vubec?

To už chce jedině nějakého šikovného kutila ..
Pravda a Láska zvítězí!.
matej
 
Příspěvky: 819
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod JiříK » sob pro 03, 2011 9:01 pm

soooc píše:Tak nejvetsi problem tehle central bude, ze nepujde sehnat special nebo natural 91 :-D U nas ve meste uz to prodavaji na jedine benzince :( Ale ono asi ani ten natural 95 s aditivem to nepokazi ;) Hlavne u dvoutaktu je potreba poradne mazat a aditovat :)

Speciál nebo natural- můžu zodpovědně říct, že tomu khaki stroji to bude úplně fuk. Jen bych používal velmi kvalitní olio, tím lze snížit mazací poměr až na 1:50. Narozdíl od oleje M2T, na který je to stavěné. Takže olej doporučuju třeba z OMV, tuba 0,2 litru cca 100Kč. Ten lepší olej kvůli menšímu usazování karbonu ve výfuku, na pístu, v hlavě. Starší určitě pamatují, jak na fichtlech kapal olej z výfuku. Já, když jsem začínal jezdit na své Jawě 50 typ 555, zrovna začínal prodej Naturalu. Byl za stejné prachy jako Speciál, takže hurá do toho, jen jsem potáhnul předstih. A jak tu začaly po revoluci jiné benzinky, tak okamžitě ten nejkvalitnější olej, tehdy úděsných 300Kč/litr. Ale olej mi z toho od té doby nekapal, ani to nekouřilo. Tomu stroji jsem byl věrný mnoho let, bez výbrusu tuším 30 000km, celkově jsem na tom najel cca.90 000km. K plné spokojenosti. Olej je prostě základ, takže nešetřit.
A žádná další aditiva netřeba!!! Proč? Je to dvoutakt!
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 934
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod Martin » sob pro 03, 2011 9:32 pm

Jestli můžu doporučit, používám do svého Simsona buď olej Husqvarna nebo Castrol do dvoudobých motorů pro zahradní techniku, cena je okolo 120 Kč/l, kvalita vynikající (oproti M2T), výfuk čistý. Používám ho už 6 let a najedu asi 3000 km/sezónu. Poslední rok jezdím bez problémů na natural 95.
Uživatelský avatar
Martin
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř srp 17, 2011 10:25 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod JiříK » sob pro 03, 2011 9:48 pm

Hlavně, HLAVNĚ ŽÁDNÝ EKOLOGICKÝ OLEJ!!!!!!!!!!! Poctivou ropnou produkci! Ty ekosračky do pil jsou jenom pro zlost. Když nechám ekoolej v benzínu delší dobu (měsíce), tak ten dvoutakt zadřu, což se mi s poctivým ropákem nestalo. Když nechám ekoolej na mazání řetězu v pile dél, zk*rvím čerpadlo. Jedině ropný produkt!
Poznámka mimo: Jsem natankoval do ropáka naftu do -26°C, patrně bez těch žlutých smradlavých kvítek. No z poloos mám pomalu vývrtky. Eko-eko-eko...ty tzv. rádoby ekológy pověsit.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 934
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod matej » sob pro 03, 2011 10:02 pm

JiříK píše:Když nechám ekoolej v benzínu delší dobu (měsíce), tak ten dvoutakt zadřu, což se mi s poctivým ropákem nestalo.

Tohle se nám stalo s krovinořezem, po půl roce ale s olejem M2T, žádné eko. Pak jsem se dozvěděl že se olej s benzínem nesmí skladovat delší dobu než cca 2 měsíce, protože olej a benzin se navzájem rozkladají - benzin ztrácí oktanové číslo a olej mazací schopnost. Naštěstí se mi tenkrát podařilo píst rozpohybovat nalitím Castrolu Garden 2T (červený) přes otvor svíčky a necháním přes noc.
Tak si myslím že to dlouhodobé skladování nebude problém jenom eko-olejů (já tento termín slyším-čtu poprvé)
Pravda a Láska zvítězí!.
matej
 
Příspěvky: 819
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod matej » sob pro 03, 2011 10:07 pm

Jinak souhlasím s JiříKem - bio nahrážky ropných produktů jsou hlavně obrovským zločinem proti lidskosti. Miliarda lidí na světě hladoví a my kvůli dotacím z EU pěstujeme na nejlepší půdě řepku olejnou abychom mohli mít několik procent bio-složky v naftě či moto-oleji?! To je dost zvrácené .. A nejhorší je že to skoro nikdo nevidí
Pravda a Láska zvítězí!.
matej
 
Příspěvky: 819
Registrován: čtv zář 01, 2011 5:30 pm

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod Martin » ned pro 04, 2011 9:20 am

Jo, červený Castrol Garden 2T, to je on, vzhledem k ceně to určitě eko olej není. Ten Husqvarna je zase modrý.
Uživatelský avatar
Martin
 
Příspěvky: 99
Registrován: stř srp 17, 2011 10:25 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » ned pro 04, 2011 7:14 pm

no .. covece .. tak posledni benzinka v Napajedlich, kde meli special, ma na cervene rukojeti u stojanů napis "Prodej special91 ukoncen".... pffff .. rikate tedy ze natural redeny s olejem stejne jako jsem to delal se specialem tomu neublizi? Jaky je tam vlastne pri chodu motoru rozdil? Jine teploty spalovani? jina expanze pri vzniceni? co je vlastne na specialu jine oproti naturalu krome oktanoveho cisla?
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod JiříK » ned pro 04, 2011 7:31 pm

Tak v prvé řadě oktany. V druhé řadě je ve speciálu draselná přísada (místo tetraetylolova) na ochranu ventilových sedel dnes už historických strojů, jako je ŠKODA 120 a starší, Žigul, prostě víceméně všechny stroje před rokem 1990. Jinak ta přísada celkem spolehlivě odrovná katalyzátor (jsem někde četl).
Vyšší oktanové číslo znamená, že můžeme uspíšit zážeh ve válci (dát větší předstih), čímž lépe využijeme energii v palivu. Jednoduše řečeno, benzín s vyšším OČ je odolnější vůči detonačnímu spalování (rozuměj klepání), s tím souvisí kompresní poměr motoru-může být větší (opět lepší využití energie v palivu, nebo vyšší výkon motoru).
Vzhledem k tomu, že motor oné centrály má kompresní poměr nízký, více oktanů se sice nevyužije, ale taky se nic zásadního neděje. V úplně nejstarším provedení tohoto stroje se používal benzín s OČ 80 (Normal), což na stojanech nepamatuju už ani já. A myslím si, že nějaké velké konstrukční úpravy na tom motoru nejsou, takže můžeš klidně spát.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 934
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » ned pro 04, 2011 10:16 pm

toš oukej .. tak sem vzal 5L kanystr, prelil do neho zbyly natural z 20L kanystru kde bylo nevim kolik L naturalu - cimz jsem odmeril klasickych 5L, naredil 1:50 s olejem pro dvoutakty a uz to hrncuje ..
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » ned pro 04, 2011 10:26 pm

jinak teda poznamka.. sleduji ze ta nova centrala ma hodne nestabilni napeti .. kolisa.. ale to bude patrne normalni .. Udrzet presne otacky a vykon u spalovaciho motoru asi nebude zadna prdel. Jde to videt na spinane rozbocce - to cervene svetylko (doutnavka) trochu pohasina v pravidelnych intervalech.. Dobijeci je to ale uplne jedno, takze asi to kolisani je v limitu.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod JiříK » ned pro 04, 2011 10:59 pm

Ber to tak...je to zařízení do bojových podmínek, aby to svítilo, elektromotor se točil. Nic víc. Stabilita napětí-plusminus autobus. Stabilita kmitočtu při měnící se zátěži? Zapomeň! Ale jede to i v přívalovém dešti, při -40°C, na jakýkoliv benzín s příměsí čehokoliv. Poctivá kovařina. Ta centrála CMI vážila kolik? Polovinu? Porovnej velikost generátorů. Prostě ta khaki je předimenzovaná ve všech směrech. No, mosím se na to dojet podívat, uděláš mi ukázku provozu.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
JiříK
 
Příspěvky: 934
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod soooc » ned pro 04, 2011 11:12 pm

Jenom uplne mimo tema - shanel jsi neco na LPG? :) http://www.rr-naradi.cz/elektrocentrala ... 000w-4-5hp
soooc
 
Příspěvky: 91
Registrován: sob srp 20, 2011 9:31 pm

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » pon pro 05, 2011 12:31 am

soooc píše:Jenom uplne mimo tema - shanel jsi neco na LPG? :) http://www.rr-naradi.cz/elektrocentrala ... 000w-4-5hp


jj .. tohle jsem taky prochazel ale ty LPG veci jsou silene drahe :( Coz me stve .. pac to by mohla byt uspora.. provoz na LPG.. Tos mozna casem jestli se nejak financne nekdy odrazim ze dna na kterem ted jsem, tak snad nekdy jo.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » pon pro 05, 2011 12:37 am

JiříK píše:No, mosím se na to dojet podívat, uděláš mi ukázku provozu.


jasnacka, doval.. kafe uz zhrivam, centrala rikala ze uz se na tebe tesi.. :D Mimochodem premyslim ze se teda pustim do te puvodni centraly, odmontuju horni kryt, kde bude patrne elektronika a mozna ji ve spolupraci s mistnimi odborniky dame dohromady i na dalku ne ? Kdyz to poradne nafotim, promerim, zjistim.... :repair: :?:

Jinak co me hnedka ze zacatku na te CMI prislo divne .. asi tak po pul roce se propadl do nadrze plastovy merak hladiny. Drzelo to na takovem prusvitnem plastovem špuntu, ktery benzinem totalne zneprusvitnel, zeschnul a uplne se rozpadl. Tzn material na mereni hladiny naprosto nevhodny, nebo maji v cine nejaky mene agresivni benzin.
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod avatar » pon pro 05, 2011 10:29 am

NO konecne jsi koupil poctivou centralu. Tahle zaprvé spape uplne vsechno. Je jedno jakej benzin jakej olej. Stim olejem dneska je to na prdlacku protoze vsechny oleje dnes nejsou syntetické i kdz se to na ne pise . Na svete existuje jen par rafinerii ktere delaji zakladni olej z tohoto oleje se pak delaji znacky jako je shell mobil atd....
Dalo by se rici ze na tuto centralu ti bude vyhovovat temer kazdej olej.))) Jeto dvoutakt zadne srani jednoducha konstrukce. Smichs si olej v pomeru 50:1 a je to. Vyhýbal bych se olejům příliš levným.
ta centrala je jako moje motorova pila ))) z roku 1983 tenkrat stala 25 tis korun za to se dalo poridit auto.
avatar
 
Příspěvky: 471
Registrován: ned kvě 08, 2011 9:16 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod soooc » sob pro 10, 2011 11:08 pm

Tak jaka je spotreba a jak slape centrala?
soooc
 
Příspěvky: 91
Registrován: sob srp 20, 2011 9:31 pm

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » sob pro 10, 2011 11:18 pm

centrala slape jak hodinky, a spotrebu budu teprve merit .. mel jsem nachystany benzin dneska, jelikoz je to 2takt tak s olejem naredeny presne 10L ale musel jsem kousek ulit do pily (motorovka), jinak bych nemel cim zatopit, takze by to nebylo uplne presne, pac nejaka ta deci na tu pilu padla. Takze mam nachystano uz i par litru na pilu (to vydrzi na hodne dlouho), a mam oddeleno novych 10L, naredim s olejem a zmerim a pak to sem flaknu. Taky jsem zvedavy jaka bude spotreba ...
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod mypower.cz » pon pro 12, 2011 1:56 am

Info od jineho prodavace z OBI - elektrocentraly CMI se posilaji na servis do firmy Besto Pro, s.r.o, K.H.Borovského 2141, 356 05 Sokolov, tel. 352605429, p. Peterka. Treba tahle informace bude pro nekoho uzitecna, ja si to tu kazdopadne poznacim at na to nezapomenu :)

http://www.bestopro.cz/
Uživatelský avatar
mypower.cz
Site Admin
 
Příspěvky: 4757
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Elektrocentrála vyžadovala reset !?!

Příspěvekod brkon74 » ned led 15, 2012 11:23 am

Zdravim, moje centrála měla podobný problém, ten jsem vyřešil tím že jsem domáčkl svorky na budícím kodenzátoru a od té doby v poho.
brkon74
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned led 15, 2012 10:56 am

PředchozíDalší

Zpět na Elektrocentrály, agregáty, alternátory, záložní zdroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'