mypower.cz píše:Co treba udela, kdyz vezmeme dary od uzivatelu a u jejich profilu zobrazime jakym procentem se podili na financovani fora. Co to udela, kdyz to spocitame za celou dobu a co to udela, kdyz to spocitame treba za posledni 3 mesice. A bude li to mit vubec nejaky smysl a nezasekne se to na tom, ze nikdo nic, jen par prezivsich podpori ..

Takhle. Vše je o psychologii. Tady jde o marketing tohohle projektu. Je nutno si uvědomit, že tohle není fórum o folcvágnu, kterého základním a jediným účelem je ušetřit prostředky majiteli vehiklu při opravách a zdobení. Ani to není jutub, kde je o počty foloverů. Trh s FV v CZ a SK roste každým rokem. Pokud jde o FV, tak zde se scházejí lidé, kteří hodlají investovat nemalé částky do zařízení, které se pomalu ale jisté mění z koníčka na spořícího koníčka.
Ten nápad, co jsem sem dal, není jen tak z břicha výcuc. Vycházím z poznatků, které jsem nasbíral za tu dobu, kdy sem chodím a pozoruju dění.
Napíšu několik zásad, naněž bys měl brát ohled při zvažování:
1. ten kdo je rozhodnut investovat větší obnos, rozhodně bude ochoten malinkou částku investovat do poradenství, které mu v konečném důsledku může ušetřit tisíce.
2. vymyslet solidní název samotnému projektu financování tak aby dával příchozímu smysl a měl pocit, že se do něčeho zapojuje.
3. Nezveřejňovat informace, kdo jakou částkou přispěl, jinak: neklasifikovat přispěvatele.
4. Vymyslet systém odměn pro rádce, základní odměna je výrazné označení, může být klasifikace, ale! max 2 stupňová
Samozřejmě, že finanční odměny peněžní jsou asi pro rádce nepodstatné, spíš bude zajímavý bodový systém v návaznosti na nějaké věcné odměny, nebo procento slev v obchodě, lze také zapojit sponsoring. Člověk je rád když je oceněn.
5. Systém předplatného. měsíc, 1/4letí, 1/2letí, 1 rok, samozřejmostí bude sleva v závislosti na délce - je důležité, aby si tazatel mohl vybrat, na jak dlouho podporuje pozornost rádců - lidi si rádi vybírají.
Předplatné musí být pečlivě stanoveno.
Edit: jop, zapoměl jsem - tl. donate, tak aby bylo dobře vidět - hned vedle tl. předplatné
1,140kWp Amerisolar, MPP Solar PIP 3kW, 200Ah kulek do mušket.