Google: "google apps image resizer"
nebo třeba
https://duckduckgo.com/?q=google+apps+i ... ypi&ia=web
https://play.google.com/store/apps/deta ... n_US&gl=US ?
Já tedy pravda nic takového nepoužívám, jen jsem to tu teď hodil jako link. Osobně používám photoshop ale to je moje profesionální deformace. Chápu, že řada lidí není tak zdeformovaná jak já a ráda by měla nějaké pomáhátka. Ať už na serveru nebo prostě aby to pro ně bylo co nejjednodušší. Já tomu rozumím, ale vidím to i z té druhé strany. Třeba jednou mi sem lidi budou uploadovat 100MB fotky a to abych počítal rozhodně jinde než na produkčním serveru, který odbavuje fórum. Přemýšlím nad tím i trošku jinak, z té druhé strany. Třeba když zde rozjedu hromadný upload a teď sem uživatel nahrne 15 takových fotek. Toš to jsme na 1.5GB grafických dat hned. Jako ano není to složité, ale nároky jsou na to rozhodně větší a je potřeba promyslet vícero scénářů, aby to server ustál, nebo aby se to počítalo prostě jinde, pokud by to z nějakého pohledu měl být problém. Zpracovat 1.5G grafických dat znamená mnohem více volné ram. Server tak může třeba i swapnout a to už není dobré vůbec.
marko250 píše:Ale já to myslel právě tak,že servr tu fotku převezme jak je a sám zmenší do nastavené velikosti.Né že se má uplodovat jak je.

No a jak to asi udělá? Po uploadu zdrojové fotky ji zmenší. Jak jako převezme? Prostě mobil ji přesune na server a servere dělej si s tím co chceš. Jaký je rozdíl mezi převezme a uploadne? Žádný.
Dodam jeste jednu vec, ktera se ale asi nebude libit.. Sakra chlapi, vy si poridite ultra dobre mobily, co foti extra rozliseni a neumite to pouzivat? To je jak koupit si zavodni auto nebo SUV a neumet s nim jezdit. Ja nevim. Proste delat z fora fotoshop mi prijde proste divne. Ano jde to, ten server to vypocita, ale na to to fakt neni primarne urceno.
Jeste je jedna vec z druhe strany: Co jste chlapi ochotni do toho vlozit, abych treba pro konkretni ucty tady na mypower udelal prepocitavatko na neomezeny fotky? To jsem tu zatim nikde necet. Chapu, ze kazdy by chtel vse na kliknuti aby to za neho fungovalo samo, ale za tim kliknutim je jakasi prace a technika, ktera to vase blaho poresi. To je samozrejme doufam kazdemu jasne.