Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: úte srp 16, 2022 4:33 pm
cipis píše:Sobane, a tu UPS mas nahlasenou? Zalozni zdroje se musi hlasit, na rozdil od odpojeneho, samotneho ostrova.
cipis píše:Sobane, a tu UPS mas nahlasenou? Zalozni zdroje se musi hlasit, na rozdil od odpojeneho, samotneho ostrova.
FRSO píše:cipis píše:Sobane, a tu UPS mas nahlasenou? Zalozni zdroje se musi hlasit, na rozdil od odpojeneho, samotneho ostrova.
Od určitého výkonu tuším jo, ale EON to moc neřeší. Je ale spokojenější, když není na MPII připojen AC IN. Aku se dá dobíjet i jinak, než přes AC in.
sm@sh píše:FRSO píše:cipis píše:Sobane, a tu UPS mas nahlasenou? Zalozni zdroje se musi hlasit, na rozdil od odpojeneho, samotneho ostrova.
Od určitého výkonu tuším jo, ale EON to moc neřeší. Je ale spokojenější, když není na MPII připojen AC IN. Aku se dá dobíjet i jinak, než přes AC in.
To nabijanie by ma zaujimalo, viete to prosim trosku objasnit cim je vhodne nabijat zo siete? Ja som zatial nasiel na 48V iba Mean Well PB-1000-48, ale nie som si isty ci je na LFP vhodna.
Diky.
sm@sh píše:FRSO píše:cipis píše:Sobane, a tu UPS mas nahlasenou? Zalozni zdroje se musi hlasit, na rozdil od odpojeneho, samotneho ostrova.
To nabijanie by ma zaujimalo, viete to prosim trosku objasnit cim je vhodne nabijat zo siete? Ja som zatial nasiel na 48V iba Mean Well PB-1000-48, ale nie som si isty ci je na LFP vhodna.
Diky.
cipis píše:Na ty MeanWelly zapomeňte. Sice se to chlubí tím, jak to údajně umí nabíjet i se zátěží, ale není to pravda. Jakmile je na baterkách připojen i měnič, tak to jede jen v pulsech a ne trvalým proudem dle dokumentace. Chová se tak 24V u mě a i 48V u kolegy, ostatně někde tady se to řešilo.
U 24V aku jsem to pořešil právě tím čínským zdrojem, přeštelovaným na 27,4V.
cipis píše:PB-1000-48
PB-600-24 je ten můj, viz. viewtopic.php?f=29&t=7575
Tu 48V měl Ivo, reklamoval to, nenašli závadu (samozřejmě to nejspíš zkusili jen a pouze s aku), já tu svou 24 ještě ani nestihl reklamovat. Prostě jak vypnu měniče, tak najede na plný výkon, jak běží měniče, tak hvííííí hvííííí hvííííí ....
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], taran a 0 návštevníků