Stránka 2 z 2

Re: Malá FVE co časem snad vyroste

PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2021 6:52 pm
od LorD.FreD
Tak 4x pylontech us3000c jsou doma.... děkuji kobra23 ;-)

jsem zvědavý jak se na to budu časem koukat, zda pylony byla cesta vedle nebo ne... ale tak kdyžtak nebudu moct říct že jste mě nevarovali :D

Re: Malá FVE co časem snad vyroste

PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2021 6:57 pm
od LorD.FreD
Multiplus, RS450/100, Cerbo, 8x Jinko 350wp celočerný, Lynx objednáno (panely na druhý string objednám na jaře).... možná sem se zbláznil ale nebudu vyrábět busbary ale spojím to přes lynx power in, měnič i RS odjistím mega pojistkama 125A

Kde tápu a nad čím přemýšlím...

1, Chci provozovat ostrov (s jistotou že přetoky nebudou = úplné odpojení od DS) ale DS do multiplusu natáhnu (kvůli možnosti nabíjení aku v temnu) fázi budu jistit 20A (leží mi tu nevyužitej aspoň ho využiju), stačí odpojit jen fázi nebo radši i N ? :D

2, Měnič i regulátor odjištěnej mám... jistit i cestu "baterie->Lynx" ? čím ? Koukal jsem na XNH00-A160 ale nevím zda je to vůbec potřeba (když se cokoliv stane odpadne RS i multiplus a rozpojí se to ? nebo uvažuji mylně ?) , případně jakou pojistku zvolit - baterie bude připojena 2x orig. kabel pylontech jelikož to je snad 21mm tak aby se omezili ztráty, asi bych jistil 200A když bych odpojovač dal jen na + tak 2x100A ? :?:

3, Kolik toho tahat z domovního rozvaděče (právě dokončuji rekonstrukci elektro v celém RD - vše rozkopáno, možno si ještě vymýšlet) zbylo mi tu cyky 5x10 asi zbytečnej overkill i na případný provoz s paralelním měničem... ale to ničemu nevadí ne ? + táhnout asi utp z rozvaděče (signály vytěžování ? to je věc co zatím vůbec nechápu, ale budu řešit za pochodu) + ještě něco silovýho ? (na co např? nemám představu, sem nováček)

4, Jak jsem psal, dokončuji elektro - rozvaděč 165 pozic (5x33), ideálně bych chtěl mít vše v jednom - aktuální obsazenost bude - 3x33 zatím plánuji horní a spodní řadu nechat volnou, ale do 14dní to chci už dokončit... nějaké poznatky na co myslet ?

5, rozvod od měniče do rozvodů by měl vypadat jak ? Zatím si myslím že přímo z měniče povedu kabel do dom.rozvaděče, (pak jistič ? - přijde mi asi zbytečný ? případně jaký?) => elektroměr (abych věděl co se mi podařilo už vyrobit/spotřebovat => Hager sft440 => Hager sft440 .... chci dva přepínače idea je letní/zimní provoz => chránič => rozvod el...

Re: Malá FVE co časem snad vyroste

PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2021 7:32 pm
od rva
Máš- li dvoutarif, může se hodit aby v rozvaděči byl signál, kdy jsi na NT. Třeba pro dobíjení baterek nebo kdy se má přepnout v zimě vše na distributora.

Re: Malá FVE co časem snad vyroste

PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2021 7:51 pm
od LorD.FreD
rva píše:Máš- li dvoutarif, může se hodit aby v rozvaděči byl signál, kdy jsi na NT. Třeba pro dobíjení baterek nebo kdy se má přepnout v zimě vše na distributora.


Dvoutarif mám D45D... ale rozdíl VT-NT je jen v distribuci = což je ve výsledku 00 prd že to neřeším ani při normálním provozu....

nicméně signál HDO v rozvaděči je... pokud myslíš hlavní domácí rozvaděč kam bych chtěl vše směřovat u měniče zatím plánuji jen DC rozvaděč (svodič + odpojovač panelů pro každý string) pokud to je správně nevím, ale rád si nechám poradit

Re: Malá FVE co časem snad vyroste

PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2021 5:20 pm
od LorD.FreD
Tak hlavní část komponentů na první fázi doma :ugeek:
panely nakonec 8x Jinko mono 350wp
teď jen počkat na zbytek a zkusit to zatím zapojit jako UPS :)

Obrázek

jinak k předchozím bodům

1, vyřešeno - objednal sem 25A jistič i s odpínáním N vodiče

2, vyřešeno - XNH00-A160 objednáno + 2x100A Gg pojistky - doufám že vývod půjde nahoře propojit nějakou měděnou pásovinou aby z odpínače už mohl jít jen jeden kabel, ale to uvidím až to budu mít v ruce

3-4-5 stále v řešení.... na výstup měniče jsem objednal jistič B32A, sft440 mám taky objednané

Re: Malá FVE co časem snad vyroste

PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2021 8:43 pm
od petrspiller
LorD.FreD píše:Tak hlavní část komponentů na první fázi doma :ugeek:
panely nakonec 8x Jinko mono 350wp
teď jen počkat na zbytek a zkusit to zatím zapojit jako UPS :)

To vypadá jak u mě doma. Určitě dál reportuj. Já to začnu skládat a zapojovat asi až na jaře.