Tak se mi po zhruba roce provozu podařilo neúmyslně přetížit multiplus. Docela mě ale překvapilo, jak rychle padnul. Čekal jsem nějakou tu schopnost přetížení nějakou chvíli... Přitom mi nepřišlo, že bych na něj pověsil až tak moc. Druhá záhada, že na výstupu měniče je aktuálně jen 16A/B jističochránič, přitom nevyletěl. V současné době jsou internetové krabičky napájeny z měniče, tak nevím, jestli VRM portál pochytil vše a něco neuteklo. Špičku ukazuje 4600 W. Je tam pár warningů s pauzami mezi až sletěl na přetížení s 94A z baterky @ 51.5V, výstupní proud 17.1A a napětí ve finále spadlo na 140V před vypnutím. (MP má pro nejvyšší kategorii přetížení, že pokud se mu 30 sinusovek nepodaří udržet nastavené napětí, tak vypne) Možná chybí nějaká data, ale ve VRM je zaznamenán jak alarm, tak off stav měniče.
Co měnič přetížilo? Základní spotřeba domu 100-200W plus plasmová řezačka parkside. Možná nemá dobře pořešené PFC a jsou tam větší špičky, než to změřilo, kdo ví. Celkově před výpadkem běžela se středním nastavením proudu asi 5x 8-10 vteřin,
Je trochu "útěchou", že po přehození na 16A/B jistič DS ho to po chvilce vyrazilo taky (u měniče zůstal) a to na DS byla jen ta řezačka zatímco na jističi FVE řezačka plus modem, router, nas a nb. (Je tam pověšená i lednička a 2x mrazák, ale ty neběžely před výpadkem a ani po obnově napájení po výpadku se nezaply, z čehož hádám, že se o to nepokoušely ani během té kritické doby)
Mno, nezávisle na tom, tak kvůli hůře vyřízené objednávce jsem od kvelektro dostal jako omluvu slevový kupón, kde si asi popletli cifry (takže jsem se i přeptal, zda to tak má fakt být), tak jsem si říkal, že lepší příležitost už asi nebude na MP za tak dobrou cenu a objednal další. Dnes tedy dorazil druhý MP II 48/5000

takže pozdravuji do kvelektro a děkuji za ušetřené peníze

To už snad řezačku zvládne. Akorát mi přijde, že to teda vyletělo tak rychle, že když bych je zapojil do serie (kvůli nižší idle spotřebě), kdy je to v režimu power assist a předřazený měnič se spíná jako "centrála", že to by se asi ani nestihlo nastartovat a nafázovat...