Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 22, 2021 11:22 am
youda píše:No fuj, plynovej sporák? To je rouhání!![]()
Správnej solárník má sporák elektrickej, s indukční varnou deskou. Nic to nežere a vaří to krásně. Plyn lze omluvit jen v případě, pokud doma vaří Zdeněk Pohlreich nebo Roman Vaněk.
A to mne přivádí k tomu, že jsem zrovna nedávno sledoval na YT rodinku, co si staví off-gridovou farmu. Už tam mají 5kWp solárů a na dotaz jak budou ohřívat teplou vodu a vařit odpověděli, že bojler i sporák jim pojedou na plynové lahve. Achjo...
youda píše:Brčo,
a dovedl by sis v praxi představit, že byste jako zálohu vůbec neměli plyn, ale opravdu třeba jen krbová kamna na dřevo, na kterých by se ten nejhorší zimní týden to kafe a vajíčka na snídani daly uvařit?
Jasně, ideální by asi byl takový ten babičkovský sporák, ale ten zabere minimálně dva metry podlahy:
Jinak my když jsme se nastěhovali do barabizny, tak jsme na vaření neměli vůbec nic, kuchyň byla jen místnost s hromadou nádobí uprostřed. Tak jsme si celou zimu večeře grilovali venku na terase. Kolem tma, sníh a vánoční světýlka. Řeknu vám přátelé, že tu zimu se mi grilovaný maso dost zajídalo
youda píše:Brčo,
a dovedl by sis v praxi představit, že byste jako zálohu vůbec neměli plyn, ale opravdu třeba jen krbová kamna na dřevo, na kterých by se ten nejhorší zimní týden to kafe a vajíčka na snídani daly uvařit?
Jasně, ideální by asi byl takový ten babičkovský sporák, ale ten zabere minimálně dva metry podlahy:
Jinak my když jsme se nastěhovali do barabizny, tak jsme na vaření neměli vůbec nic, kuchyň byla jen místnost s hromadou nádobí uprostřed. Tak jsme si celou zimu večeře grilovali venku na terase. Kolem tma, sníh a vánoční světýlka. Řeknu vám přátelé, že tu zimu se mi grilovaný maso dost zajídalo
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], CC [Bot], luky a 1 návštěvník