Nicholas píše:....Ano, názor úředníka ze stavebního úřadu je směrodatný. ....
.....Zrovna třeba tady úřad legalizaci načerno postavené haly nepovolil a budou se muset soudit. Neřekl bych, že je nejlepší přístup obcházet zákony a doufat v nejlepší, taky by se na to mohlo doplatit. Pokud jde o památkovou zónu, pravidla o změně vzhledu jsou jasná. V památkově chráněných oblastech předepíšou památkáři barvu střechy nebo zdí, těžko to později měnit bez jejich souhlasu.
Nemá zmysel pýtať sa na stavebnom úrade na detaily, ktoré sa vymykajú zo zákona. Na hotovú stavbu môžete panely dať a bodka. Názor úradníka k tomu nepotrebujete.
Vôbec som nechcel vzbudiť dojem, že netreba rešpektovať zákon, sám sa tak nesprávam. Preto som v prvom mojom vstupe napísal, že :
"Ak nezasiahnete do konštrukcie stavby určenej v projekte, stavebný úrad to nemá prečo zaujímať. Na streche môže byť aj rebriňák, ak ho nemáte kde parkovať.
Horšie to bude s tými ochranárskymi predpismi, to by ste mali preštudovať a nechať si poradiť ( pokiaľ možno nie od tých, ktorí by mali v tej veci rozhodovať )."
Dosledujte storry o legalizácii stavby, ak Vám ten kabaret ešte bude stáť za to.
Výsledok je už dnes na 95 % jasný, na 100 % je to už OT.