Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 04, 2023 9:17 am
vlkazajac píše:... Victron 75/15 je regulátor, ktorý obmedzí výstupný prúd na 15 A, ak je pripojený panel vyššieho výkonu.
vlkazajac píše:...Plného výkonu 230W dosiahne panel zriedka ...
vlkazajac píše:...Z čisto ľudského hľadiska - budme gavalieri a nenavrhujme dáme, aby sa smýkala s nejakou batériou...
Mira80 píše: ...pak osobne bych volil co nejvetsi mnozstvi spotrebicu na male napeti
notebook - lze koupit automenic 12 (rozvod) --> 19V (notebook), netreba dle meho z 12V delat 230V a nasledne z 230 zase delat 19. Televizor se da koupit takze ve variante na 12V, stejne tak i radio. nabijecky na telefony existuju ve variante do auta na 12V.
Energeticky narocne veci, jako napr. ohrev vody na vareni bych rozhodne resil z plynove bomby nez ze solaru.
Otazka na zkusenejsi - co absorpcni chladnicka nebo kompresorova autochladnicka na 12V ? Nevim jak je na tom s ucinnosti, ale domnivam se, ze u absorpcni odpadne problem s tezkym rozbehem a u autochladnicky nebude nutne resit menic snasejici tezky rozbeh.
RomanaM píše:...
Já jsem si říkala, že kdybych chtěla připojit ledničku, že to asi stačit nebude. ALe lednička tam taky nebudeCo se týče demontáže, pokud je to vhodnější, tak si myslím, problém nebude. Kam uložit to je.)
petrs píše:.Mimoto,pokud se praktickym provozem zjisti,ze vykon Vami navrhovaneho 230W [prakticky 200W]panelu nepostaci k vykryti spotreby,bude nutne instalovat dalsi panel a regulator vymenit za jiny...
vlkazajac píše:Tu je link síce na 250W panel, ale -8 % ...... si už budem vedieť dopočítať sám.
http://shop.mypower.cz/fotovoltaicky-pa ... omsun-2579
vlkazajac píše:Zareagujem ako čistý technokrat....
Z čisto ľudského hľadiska - budme gavalieri a nenavrhujme dáme, aby sa smýkala s nejakou batériou. Tak sa fotovoltika nestane populárnejšia....
vlkazajac píše:Zanechám toto vlákno definitívne, už stačilo.
mobilik píše:...Pani chce riesenie a nie hadanie sa. Kazdy povedal svoju pravdu a hotovo. A ked nie zadajte si hlasovanie koho nazor je lepsie a vacsina ludi rozhodne.
petrs píše:
Odhaduji,ze by moje neobvykle, docasne,,,rozjezdove,,reseni ve stylu,,za malo penez hodne muziky,,,ktere jsem v minulosti ke sve spokojenosti provozoval,...
brumlaj píše:a ten výkon má klesnout oproti čemu? Za jakých podmínek? Minimálně dvě proměnné mi v zadání chybí. I pokud by otázka zněla "jaký bude mít výkon" chce dodat minimálně jednu další podmínku. Jsem ochoten zde napsat správný údaj 50%. Schválně kdo si tipne za jakých to bylo podmínek? Jednoduché otázky obvykle trpí ne moc přesným zadáním.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Soban a 2 návštevníků