Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned bře 26, 2023 7:49 am
Tomanjan píše:Tohle mě také zajímá. Mám na jižní střeše 3 nezapojené Poly panely 250Wp a na západní střechu bych chtěl dát 9 panelů po cca 360 Wp. Je to prosím možné pověsit na jeden regulátor Xanterex 60 ?
marko250 píše:Další rok s rokem se sešel a FVE mi opět nadělila příjemnou porci energie.Letos jsem musel odebrat z DS 412kWh, při nutné potřebě domu 5MWh jsem tedy vykryl 92% a navíc využil všechny přebytky ve dvou klimatizacích,ohřevu AN s bojlerem a jezírku.Za měničem je nyní 21 758kWh a to znamená,že letos se použilo čistých 6 058kWh v AC spotřebě. Duben mohl být čistý,ale výměna měniče nahodila nutnou spotřebu z DS.V příloze roční DC výroba JZ střechy ,která opět potvrdila svůj maximální výkon přez pět kilowat,takže opět bez poklesu.Přibyla JZ fasáda a zateplení,tak se těším na další konec roku a bilanci, v které se to opět projeví.Všem do nového roku hodně zdraví , štěstía mnoho slunce na panelech.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků