Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 27, 2023 12:00 am
Nic vědeckého,původní krátký zůstal a před ním nosníky s vlnou a protirošt na kterém jsou panely.Na nosnících je uzavření difůsní tkaninou na provětrané fasády a ta je protažená v celé šířce až na rám okna do drážky pro parapet.Z boku je ostění dolepeno difuskou na tu spodní,ať to přirozeně stéká ,kdyby tam nastal průnik.Pak jsem vzal 12mm OSB a uřezal ji na šířku parapetu a tu nalepil na fasádní pěnu komplet a protáhl ji samozřejmě na ten poslední rošt.Na to příjde opět nalepit parapet a pak až boční ostění.Parapet pude přes panely,ostění boční a vrchní bude za plochou fasády na roštu.Bude z cetrisu až k rámu okna a budu to těsnit lepidlem autoskla(ještě ověřím k cetrisu).I ty boky a vrch příjdou v celé ploše podfouknout fasádní lepící pěnou.Spáry tam nebudou,jen na ploše fasády.Dagus píše:Pošli pak prosím foto toho detailu ostění okna, zajímá mě jak tam vyřešíš ten parapet.
kodl69 píše:Tak si to nezesložiťuj, a dej tam obyčejnej akrylát. Jediný, co je potřeba, aby ta mezere měla nějakej milimetr, kde ten akrylát může pružit, když tam mezera má jeden mm a chodí to o 2mm, tak se jistě utrhne. Naopak když je mezera 5mm a chodí to to o 2mm tak je to v pružné deformaci. Jediná nevýhoda akrylu je to, že se po zatuhnutí smrskne, takže to musíš udělat nadvakrát, aby to bylo krásný.
marko250 píše:Tak nakonec UV silikon drží dobře,odzkoušeno.
Měl bych technický dotaz k časovému relé,jelikoš v návodu a obchodník tvrdí ,že Uni umí být ovládáno AC/DC napětím 12 až 240V,což se mi tedy nezdá,může to někdo potvrdit než do něj pustím 54V a shoří?
https://www.elkoep.cz/casove-rele-multi ... ---crm-93h
CRM-93H UNI
-univerzální napájecí napětí AC/DC 12 - 240 V nebo AC 230 V
Dagus píše:Pošli pak prosím foto toho detailu ostění okna, zajímá mě jak tam vyřešíš ten parapet.
marko250 píše:Čtvrtek tady ještě není s koncem roku,ale vzhledem k tomu ,že dnes bude svítit do 14:30hod ,tak už na DS zpět v tomto roce nepudu.Odečet po roce na hodinách z DS ukazuje 412kWh,takže oproti loňskému, kdy to dělalo 491kWh jsem si nepohoršil i přez mizerné poslední tři měsíce.Navíc přibyly panely na JZ fasádě právě na tyto dny tak to bude v dalším roce doufám ještě lepší.
Výkon té JV fasády teď s 12ks jinko225Wp je po vylezení slunce z poza sousedského domu skoro plný 2.457kW a plynule bude po celý den stejný díky pokračování na JZ fasádu s 8xGWL310Wp,protože jsou na jednom regulátoru.
Výrobu za měničem do domu doplním až poslední den v tomto roce a můžeme vplout s čistým štítem dál.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků