Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 8:57 am
Wagoneer píše:Fukuši - mám už druhý Epsolar v páru a nemůžu na ně ŕíct křivé slovo. Asi mám na ně šťastnou ruku. Jak tak čtu vlákna, tak ani ten američan není bez chyby. Zase tak od pasu bych bez zkušeností neodsuzoval.
dracekvo píše:Když se podíváme na charakteristiku lifepo tak vypínání na 2,925V není až taková jistota 80%. Já osobně nechodím při nižších zátěžích pod 3,2V na článek a velké zátěže pouštím jen když svítí. Nejnižší napětí co jsem si dovolil bylo snad 51,8V.
Záleží kolik do toho chce člověk investovat jako do celku. Koupit baterie za 20 tis a mít na tom regl. za 3 stovky není ideální stav.
dracekvo píše:Když se podíváme na charakteristiku lifepo tak vypínání na 2,925V není až taková jistota 80%. Já osobně nechodím při nižších zátěžích pod 3,2V na článek a velké zátěže pouštím jen když svítí. Nejnižší napětí co jsem si dovolil bylo snad 51,8V. ...
abrams píše:Zdravím ,
též jsem pro LiFePO4 (... jak jinak) , doporučil bych prvně koupit třeba 4x60Ah články a pak případně rozšiřovat dle potřeby
.
Odpojení měniče při 11,7V je v pohodě , ale vhodnější by bylo vypínat dříve třeba při 12,6V. Dokáže-li Juta ohlídat 13,8V tak není co řešit
.
Zmíněný CellLog na monitoring vřele doporučuji , nebo použít PowerLog který umí hlídat až 6 článků a umí i měřit proud , výkon , kapacitu , teplotu ... . Je sice draší než CellLog , ale umí víchttp://eskutr.cz/cs/bms-balancery/246-powerlog-6s-6-cells-1-battery-usb-port.html
Elektronům zdar
Uživatelé procházející toto fórum: 10055, CC [Bot], Flatman, gleich a 1 návštěvník