dlouhodobe resim poloostrov a dnes mi umrel menic Meanwell coz v praxi znamena, ze preci jen zmenim pristup a odhodlam se jit do neceho sofistikovanejsiho. Mimochodem diky vsem diskutujicim, nebot prave diky clankum tady sem doufam promyslel solidnejsi navrh, nez prave onen meanwell ...
Cil:
- poloostrovni FV s podporou z DS pro napajeni a zalohu(UPS) rodinneho domu (vcetne vysokoodbernych zarizeni typu pracky apod.)
- mene podporovat dodavatele energie ze znamych duvodu
- ziskat zalohu pro pripady vypadku (bohuzel az moc castych)
- dat neco na strechu kdyz uz ji mam hezky na jihozapad, te termice je smutno

Navrh:
Jako zaklad jsem vybral menic Victron Energy Multiplus 3000VA ve variante 35A-16A na ktery hodlam napojit cely dum. Tzn. krom beznych veci jako led zarovky, taktez pracku, mycku, sporak (vse elektrika, plyn tu nemame). Bojler a topeni je vyreseno neelektricky(vyjma cerpadel).
MPPT regulator na zaklade vybornych referenci nejspise Tristar 60A.
Baterie Banner EnergyBull 180, 2ks - ty uz mam, takze je necham dozit a pak casem neco lepsiho. Jedine co ted doresim, je jestli dokoupit jeste 2ks a rozjet to na 48V, nebo neblbnout a nechat to na 24V
Solarni panely zatim mam 3x290Wp Schutten Poly od i4wifi, casem upgrade na celkem 8x290Wp.
V pripade delsiho vypadku pak mam jeste k dispozici elektrocentralu, kterou pocitam doplneni baterii pres prislusnou separatni nabijecku.
Dotaz:
- je tu nekdo, kdo potvrdi, ze Multiplus 3000VA35-16A skutecne zvladne utahnout naraz mycku, pracku, sporak (tzn. do hodnoty 16A jistice) tím ze vyrabi z baterii prioritne a dotahne si to od site ? .... trosku jsem na pochybach, vsude mozne je to popsano obracene (baterie doplni vykon ds, resp. generatoru).
Provozujete nekdo kombinaci tristaru a Multipluse ? Zkusenosti dobry ? Ladi to k sobe ?
A neni tu nahodou nekdo, kdo ma multipluse a peletkova krbova kamna (edilkamin) ? ... bohuzel ne kazdy menic je uspokoji

Diky moc za diskuzi