rva píše:.......Já si taky myslím, že došlo ke zkratu na jednom pytlíčku a ten poškodil lavinovitě své sousedy. ...........
S tímto bych řekl souhlasí drtivá většina zde diskutujících, ale položil bych (bohužel jsem šťoura) otázku na příčinu destrukce PRVNÍHO pytlíku. Zbytek je dle mého názoru řetězovým efektem přenosu tepla a vzniku tepla při protékajícím proudu. Ale jelikož měly všechny? pytlíky přerušené kladné spoje (Odpor 1,4ohm po destrukci je zanedbatelné zatížení vedlejších článků a havarovaný spoj posledního pytlíku by pravděpodobně přežil nebýt energie z vedlejších článků) nešlo o pouze vnitřní děj havarovaného článku, ale tento byl živen paralelně zapojenými články.
abrams píše:.....tato nehoda je dílem náhody ........
nesouhlasím, příčina možná nebude nyní odhalena, ale náhoda to není
abrams píše:..... výrobní vady ........
ano to je možná příčina, ale rva by byl první publikovaný zde na fóru s takovouto smůlou.
abrams píše: ... nijak tím nechci bagatelizovat rva-ovu ztrátu , ale hysterčit a vymýšlet přehnaná opatření se mi zdá ponekud přehnané
Nejde o přehnaná opatření, ale o nalezení příčiny, pokud existuje uživatelem ovlivnitelná pak její popsání a vyčíslení funkčního protiopatření - existuje-li, ať se každý svobodně rozhodne zda se mu dle statistiky vyplatí případná zvýšená investice.....případně zda podobného dosáhne zvýšenou údržbou (také vyčíslitelný náklad)......
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.