Pises, ze mas soubeh max. 7,5 kW. Tak ti staci jediny 8 kW menic, resp. si troufam tvrdit, ze ti bude stacit 5 kW (s jistou mirou inteligence obsluhy) plus treba extra menic na vytezovani.
Pokud nemas jeden jediny N drat kolem celeho baraku, tak ti k pretizeni nemuze dojit, predpokladam dotahane cele cyky do rozvadece. Zalezi, co mas do kuchyne, jestli jsi tam tahal nekolik 3x2,5 kabelu nebo treba jeden 5x4. Tam to chce spocitat, jestli se nahodou nezahreje trochu vic. Nicmene k temto problemum dochazi spise v serverovnach, kde je nonstop zatez, nez v kuchyni, kde jsou ty zateze jen narazove.
Asi ti uchazi ten jednoduchy princip mechanickeho prepinace siti. Z DS pojedes normalne 3f, po prepnuti se vsechny 3f z baraku spoji v jednu krmenou menicem. Vytezovani si das extra. ATS je bud ve forme bypassu primo v menici anebo si udelas konstrukci s revernimi stykaci ci koupis neco hotoveho.
Rizeni se da delat od toho nejobycejnejsiho az po sofistikovane, to je uz na vkusu kazdeho soudruha.
U toho 3f vytezovani to vse musis mit 3x nebo pouzit prave uz to drazsi reseni, treba GBO AKU.
1f vytezovani mas uplne nejjednodussi, i klidne on/off relatkem stykacem, s napetovym rele, ci dokonce rada menicu uz nejaky ten spinany vystup ma.
Je to vsechno tohle popsane uz nekolikrat na foru, tak je hovadina se upnout na jeden konkretni typ menice, obzvlaste ten, co se hlavne pouziva na dotacni systemy.
Zdenek Vojc píše:GW dokáže dát 0,0,7.5 nebo 3,3,3 atp. Mám změřeny souběhy a v extrému mi to dělá 0,0,7.5.
Točivé 3f stroje mám, ale ne profi to je pravda. Ale nevím jestli falešný 3f rozvod by nepřetěžoval N vodiče.
Mohl bych koupit 8kw GW, ale cenovy rozdil je jiz minimum.
Na střechu se více nevejde , můžu ještě zvážit silnější panely, ale oni jsou také větší.
Zkratka se mi libi jednoduchost reseni, kdy přívodní kabel přetnu a vsadim ATS rizeny odpadem backup vystupu. Teoreticky nemusim delat nic vic. Vsazeni počítače je již třešnička na dortu a pomůcka pro maximalizaci těžení. Taky tam můžu dát vytěžovač, ale ten s GW backup někdy dělá potíže. Lepší je nespojitá těžba i když ne tak účinná.
A jelikož vím, že distributor neměří 2.8.0 , tak v zimě to v přepnu na Grid ON s nastaveným 0 přetokem a baterka se udrží na kondici. Kolik by stálo jiné vaše řešení ? Méně než 52 000 (jen měnič) - mppt trackery 7.5kw, měniče 7.5 kw ? to vše 3x? Nebo tomu vůbec nerozumím a vaše řešení je úplně jiné a mnohem jednodužší?