PetrDubi píše:Ta ono záleží co od toho očekáváš, já mám třeba JBD BMS (od Mikela) nastavenou v oficiální aplikaci a potom jsem jí připojil na ESP32, kde mi běží monitoring a k tomu mi to ESP rovnou přes relé zapíná a vypíná měnič podle SOC a napětí a není problém ten měnič takhle ovládat na dálku i ručně.
Teď je na cestě další baterka, kterou plánuju taky nastavit přes aplikaci a potom připojit úplně stejně.
To nastavování BMS přes bluetooth je zajímavá věc, ale já jsem nastavil BMS po zprovoznění, potom jsem na začátku doladil několik parametrů a od té doby jsem na to nastavení ani nesáhl, takže třeba pro mě to nemá smysl.
Ale ovládat jde samozřejmě i v monitoringu (zapnout/vypnout nabíjení, vybíjení a balancování).
Stejně by se mělo nastavování provozu odehrávat mimo BMS a ta funguje jenom jako kontrola a ochrana baterie, když něco selže, takže to nastavování asi ani není potřeba. To už je smysluplnější vzdálené nastavování měniče (režimy nebo třeba hodnoty pro nabíjení).
po kabelu to jde taky vypnout/zapnout nabijeni/vybijeni/balancing? To me nejak uteklo. Videl jsem to prave jen pres BT. V prikaldech ma jen binary senzor pro to. Jen vycitani stavu. Nechces poslat konfak z esphome jak to mas?