Stránka 1 z 1

Kontrola nastavení FVE

PříspěvekNapsal: sob lis 19, 2022 7:14 pm
od ElektroEzs
Zdravím dnes jsem poprvé spustil svou FVE. Do domovního rozvaděče naistalován přepínač sítí kde při provozu FVE přehodím celý dům na 1F, 3F deska a zásuvka zůstala na DS. Hlavní jistič do domu 3x25A, měl jsem strach při provozu na 1F a souběhu spotřebičů z výpadků jističe ale za 3 měsíce testování provozu na 1F nebyl ani jeden výpadek. Na jaře bych chtěl další panely na JV a možná druhý Multiplus uvidíme jak to jeden bude zvládat.

FVE:
12x455Wp Ja Solar
MPPT 250/100
Multiplus 2 5000VA
Cebro GX
16 x LiFePO EVE 280Ah
JK BMS 200A

Prosím zkušené členy o kontrolu nastavení BMS, MPPT a Multiplus 2 který je nastaven v ignore AC kvůli přetokům. Přikládám screeny nastavení. Díky moc

Re: Kontrola nastavení FVE

PříspěvekNapsal: sob lis 19, 2022 10:25 pm
od Dagus
No tak prvně bych na BMS nastavil start balance volt na 3.4, Andy říká dokonce 3.45V. druhá věc 55.2 ABS asi ok(v létě stačí níž třeba 54.4V), ale Float stačí 53.5V.
MP2 5000 vydrží velké přetížení a 4000W 30s je pro něj šimrání, dal bych 4000W pokud je riziko souběhu dalších 2000W, jestli ne tak klidně 5000W a 3min.
Napětí na vracečku z DS máš zas trochu mírnou, pokud ti to už na tu DS kvůli napětí skočí, tak ráno jen co se o baterku zavádí pár ampérama, tak tam 52.8V bude. Dal bych tak 53.2V ať ji to trochu náplní, než to na ní zas přepne. V zimě klidně i 53.5V a v létě klidně těch 52.8V, jde o to aby to tak často necvakalo tam a zpět. Ale to si vodladíš časem dle chuti.

Re: Kontrola nastavení FVE

PříspěvekNapsal: ned lis 20, 2022 9:16 am
od ElektroEzs
Ahoj tak balanční napětí jsem nastavil na 3,4V. Koukal jsem že ideální je používat články 3,1-3,45V z toho napětí ABS 55,2V myslíš že to bude v létě vadit? Float dát tedy 53,5V? Koukal jsem že ve videu Andy mění i čas a proud ABS v tom se moc nevyznám zatím to mám tak jak sem posílal. Lze tedy nastavit přetížení MP2 5000W po dobu 3min bez nějakého vlivu na MP2? Jinak riziko souběhu je např. konvice,fén. Myslel jsem že když nastavím 5000W a 3min tak to souběh vydrží než když nastavím 4000W 3min, možná to špatně chápu.-))Napětí na vracečku nastavím 53,2V taky jsem se obával aby to zbytečně nepřepínalo.Díky :)