Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon bře 01, 2021 9:18 pm
rva píše:Pravděpodobně je vše v pořádku. Ta struktura se vyskytuje běžně a nemá to na nic vliv. Pro lepší ověření parametrů je vhodné počkat, až bude slunečno a panel nastavit kolmo ke slunci. Pak se změří zkratový proud a napětí naprázdno. Mělo by to být přibližně dle štítku.
misson10 píše:MPPT jsem chtěl z důvodu, že se píše, že má až o 30% větší účinnost, dále, že má tento regulátor co mám objednaný v sobě bluetooth a budu moci kontrolovat funkčnost systému na aplikaci v telefonu. A právě kvůli tomu MPPT regulátoru jsem objednal 2ks 60W panelů aby napětí bylo vyšší a regulátor pracoval spolehlivě, protože výrobci uvádějí, že pro MPPT regulátor je zapotřebí nejméně 20V na vstupu aby fungoval... Jinak kdybych chtěl PWM, tak je jasné, že by mi stačil tento jeden 160W panel. Ale teď opravdu zvažuju, jestli neposlat zpět ty dva 60W panely a neobjednat 2x 80W od Victronu. Jinak jak jsem psal v úvodu, jsem v tomto oboru nováček, takže se mohu mýlit….
misson10 píše:Moc vám děkuji za vaše rady. Pro FRSO: Panel 200-240Wp je pro mě už rozměrově dost velký. Pro rva: mám malou 6m plachetničku na které jsem měl v loni jeden 50Wp panel od victronu, k tomu obyč PWM reg a gelovou baterku která mi odešla a proto jsem to chtěl celý systém obnovit a posílit. Zde je foto: http://imgWorld.cz/s3/GBosI9E97o.jpg . a druhá fotka i s rodinou: http://imgWorld.cz/s3/wzY5Rr4eN2.jpg .přes panely se nechodí, jsou vlastně mimo loď na zádi, jsou kolmo k nebi a vůbec nic jim nestíní, takže panely by mohly být v serii. přes záď se nastupuje do lodě, takže mám volný prostor akorát od prostředka (kde byl původní solar) a směrem ke straně, kde je motor a duhý solar bude motor i zastřešovat.
Dokážeš věrohodně vysvětlit jak 12V žárovka přežije napětí 22,8V?misson10 píše:....... Po připojení žárovky 12V/10W jsem na panelu naměřil cca 22,80V. .....
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků