Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 11:44 am
Neci píše:Nieje problem ich pospajat ale nabuduce by som robil ram z hlinikovych profilov a nejakeho skla nie plexiskla.
Inac panel funguje ako ma. Treba si davat pozor pri spajkovani a najlepsie mat mikropajku s nastavenim teploty(pri vysokej teplote sa lamu)
vid:
viewtopic.php?f=3&t=41
PavelR píše:Hlinik a sklo urcite i kabelaze s teflonovou izolaci ...
Resim jeste vec: pouzit clanky 1,8w nebo 4w?
rimi píše:PavelR píše:Hlinik a sklo urcite i kabelaze s teflonovou izolaci ...
Resim jeste vec: pouzit clanky 1,8w nebo 4w?
-Vyvody jsem pouzil ty silnejsi pasky, co se pouzivaji vevnitr, normalne je ohnes kolem skla, pod hlinikovou listu se v poho vlezou
-Clanky urcite co nejvetsi, je s tim stejna drbacka
ResHacker píše:Ahoj, nechci odrazovat, taky jsem takto začínal - že si panel vyrobím...a postavil jsem jeden 90Wp panel. Ano, samotné články jsou odost levnější, nicméně když potom sečteč všechny náklady na hotový takle vyrobený panel, dostaneš se třeba na poloviční nebo vyšší cenu než je panel tovární výroby, dle toho, z jakých materiálů ho vyrobíš. Jenže životnost takovýho panelu ..bez EVA folie...s vlhkostí bez které to asi určitě 100% nebude...další věc je že s tim strávíš opravdu strašnýho času - což sem já neřešil, bavilo mě to...ALE ...pokud to nechceš mít jen na experimentíky a hodláš s tim opravdu nějakou elektřinu vyrobit a podle tvýho plánovanýho výkonu 800Wp spíš tipuju druhou možnost, vzdej se nějakýho bastlení panelů....I s tím, že je koupíš, budeš mít prostoru pro kutilství víííc než dost viz toto celé fórum![]()
A pokud přesto chceš bastlit a zkusit to - mrkni určitě sem: http://www.filutovadilna.cz/přeju hodně zdaru
ResHacker píše:nooo...argon by byl asi super, pokud nějak nesníží účinnost panelu ale to snad ne....ono by uplně stačilo tam stejně nahnat suchej vzduch =) Ale nápad dobrej....a pokud máš sklo, tady velký plus, já tohle všechno musel kupovat, musel bych pořídit drahý hlinikový profily a nechat svařit rámy...prostě do toho sem se rozhofdl že nepudu...
Rozhodně to teda zkus, ale stejně tipuju že do budoucna sáhneš po hotových. Třeba na Aukru teď nedávno byly k mání nové profi monokrystaly 185Wp standardní rozměr 1560x800mm 12ks za 60tis....podle mě super investice. Jen sem do toho zatím nešel z prostého důvodu - nemám na 3,5kWp potřebný akupack.. Ale zas je to nabídka přesně pro mě protože tam mám 6 stejných panelů a zabírá to třetinu střechy...čili jednou budu poptávat dalších 12ks a těch 3,5kWp je tak asi výkon, na kterém skončím, to si myslim že trvale obydlený chatě uplně stačí, další otázka už bude jen v tom, jak tu energii efektivně zpracovat....a to spolyká mnooohem více peněz
ResHacker píše:No vidíš, tak to máš dobře vymyšlený....samozřejmě ten bojler je rozhodně lepčí než to posílat pánubohu do oken....Ono v létě spotřeba taky bude, třeba pořád poběží mrazák s lednicí kterej rozhodně sežere víc než teď v zimě....dál potom určitě budem venku odost víc používat ruční elektrický nářadí....ono se to zpracuje, nebojím se že ne...Jen sem zvědavej kolik kWh udělám v létě za den ve špičce....Teď v zimě za pěknýho slunečnýho dne mam s mejma 1160Wp rekord 2,2 kWh, za dnešek by to opět mohlo být něco podobného, ale už asi budou přebytky, baterky jsou nabité... Průměrná výroba teď v zimě odhadem pár set Wh, špičkový výkon dosahuje přes 800W, s čímž jsem vzhledem ke sklonu panelů na zimu nevhodných 30° víc než spokojenej
ResHacker píše:Ahoj....pokud pan borec nekecá tak bych do nich taky za tu cenu šel...necelých 8kWh jsem tky spočítal už se započítáním 90% kapacity to sedí....Životnost taky vypadá parádně...Jestli je tohle vše pravda, pak bych od svých vysněných LiFe asi upustil, předpokládám že ikdyž to máš v sérii tak tam žádnou další elektroniku na balancování nebo tak něco nemáš...nebo ne? Navíc mam v regulátor přímo program pro NiCD....to by bylo super.....
Rekord v létě ti neřeknu protože jsem panely namontoval někdy během listopadu a regulátor mi po dlouhých peripetiích dorazil až před Vánocema....sem si postavil hlavu že chci Midnite Classic 150 tak sem si ho nakonec vybojoval ale levnej nebyl
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků