od gupa » čtv led 29, 2015 1:15 pm
Tak to mi hlava nebere. Nejprve se musí stanovit měřítko podle kterého se stanovují potenciály různých věcí okolo panelů. Jetak? Myslím, že není.
Druhak protože se zajímám o baterie a potenciály se měří podle vodíku, tak bych čekal, že je jedno jaký elektrolyt - pevný, kapalný nebo plynný jako je.
Tz. Pokud je panel a několik potenciálů je bláhové si myslet, že když spojím nějaké dva, že tím něco vyrovnám. To je zásadní omyl. K tomu se u baterií používají izolanty jako izolační guma, speciální pvc, polystyreny a tp. Baterie se nesmí zemnit jinak se odvádí náboj kam nemá. Pokud to vezmu např.u amorfu, jsem hned na vážkách, protože nějaký potenciál má vodivá vrstva skla, typuji napařený olovo, stříbro, kadmiun ..., jiný potenciál má blízký prostor, ten vidím jako dynamický, protože atmosféra neumožňuje mít stálý potenciál, stejně tak země, Země která je jedním velkým generátorem a svůj potenciál mění s velkou pravidelností a také se takové pozorování stalo předmětem pozorování změn pole.
Zkrátka je to podle mne špatně přizemňovat k jednom pólu něco, co koncentruje náboj do vodičů, nanejvýš když není viditelně technologicky zvládnutá izolace FV panelu. Podle mne, panely mají být v tvrdé a kvalitní odolné, hlavně nevodivé gumě nebo v něčem podobném.
Potenciály: eloxovaný hliník, používá se sodík, hliník jak takový je např. v beta stavu suchým elektrolytem.(NAS)
sklo, používá se při výrobě draslík, uhličitany draselné, sodné, vodivé křemičitany, ...
plasty, jsou dopovány při výrobě vodivými a polovodivými prvky, pro zlepšení svých vlastností a barev.
Takže když vezmu takový sendvič FV panelu, musí degradovat i kdyby se nechtělo, výrobci nějaký zázrak nikdy nevyrobí, vždy to jednou skape a přestane nevratně fungovat.
Jestli Vám pomáhají informace z mypower.cz jako mně podpořte ho třeba dobrovolnou rychlou
QR platbou. Pro
50,-,
200,-,
500,- a
1000,- podporu stačí kliknout na částku. Já za poslední rok 1x
200,-, 1x
50,-