Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 3:44 pm
mopadzi píše:Ahojte
potřebuji vyřešit rozvodný blok
kabely: 3x50mm baterka a 2 měniče
3x 35mm2 (MPTT)
a nějaké měřící 1,5mm2
udělat to z mosazi a jaké?
nebo je něco hotového?
díky
kodl69 píše:Já mám kousek měděné pásoviny přímo na držácích nožovek PN000, stejně je to potřeba jistit, tak proč to neudělat jednoduše, a tak jak se to dělá skoro sto let... na vývodech nalisovaný kabelový oka a je to na M8 na druhé straně pojistkového držáku. A jestli nemáš rozvodnou skříň, tak jedna 60x60x20cm mi tady ještě leží.
PavelR píše:cu teče? jeste jsem se s tim nesetkal. Mam taky nozovky a cu pasoviny. Jako hlavni sbernici jsem pouzil cu hranol cca 30x10
vyvrtal diry vyrezal zavity. zatim jsem nepozoroval zadny vymackavani ci to ze by se mi cokoli povolilo a to tam nemam perovky.
Co si pamatuju ze skoly kdyz jsme prochazeli fabricky rozvadece tak hlavni siny byly pasoviny bud cu nebo al cca 5mm tlusty. Nevim co rikaji normy ale pochybuju ze by nekdo chodil a pretahoval srouby...
Pérovka je primárne určená na "zabrždení" matice pri otrasech apod, a i když neco je schopna dokompenzovat elektricky, tak nemá jak zamezit difuzi kyslíku do mezivrstvy spoje a povrchové oxidaci. Sama osobe nestačí. Možná ve spojení s barvou, ochrannou vrstvou, vazelínou...kodl69 píše:s tím přetahováním: 1.) je tam vždy pérovka podložka, 2.)
ota píše:Zeptal bych se na názor na použití pocínované měděné pásoviny.
Jak se bude vrstvička cínu chovat?
Je lépe jí tam nechat nebo jí mám pro zatěžované spoje (100A a více) odstranit?
Podotýkám, že používám měděná, pocínovaná, lisovaná nebo šroubovaná kabelová oka.
Uživatelé procházející toto fórum: Ahrefs [Bot], CC [Bot] a 0 návštevníků