potýkal jsem se s tím, jak bez digitální automatizace měřit "stav" baterií LiFePo4. Narazil jsem na tohle - DC 500V 200A Wireless Voltmeter Ammeter Coulometer Battery Power Meter. Tohle zařízení by pomocí Hallovy sondy mělo umět měřit celkový dodaný a odebraný výkon z baterií.

Pokud ještě nevíte, je to TOHLE.
Myšlenka asi správná, realizace už je horší. Ve zkratce:
[*] LiFePo4 baterie obsahují BMS ochranné obvody. Takže pokud to počítá celkový příkon DO baterií, nikdy to celkem nedostanete ven, protože se něco z toho spálilo uvnitř na BMS. Výsledkem je, že se postupně zvyšuje teoreticky dostupná kapacita, která ale neexistuje...
[*] Můj konkrétní kus navíc vykazoval chybu měření a to dost zásadní. Zjednodušeně řečeno vydaný výkon to ukazuje správně co se Ampér týče, ale skoro to nepočítá do spotřeby.
[*] No a na závěr, pokud to změří a spočítá, že by baterie měla být nabyta do 100% a baterie se dle předchozího bodu už vybíjí, tak se jednotka odmítá nechat ručně nastavit. Pomůže až RESET formou vypnutého napájení.
No, možná to zní trochu chaoticky, tak to berte jen jako upozornění, tahle jednotka možná ukazuje správně napětí a proud...a to je tak asi všechno, co to dělá správně.