Stránka 1 z 2

JBD BMS

PříspěvekNapsal: ned lis 21, 2021 4:28 pm
od mopadzi
zdravím , děláte kalibraci proudu? podle mých měření to BMS dost kecá...

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: pon lis 22, 2021 9:45 pm
od Dagus
A jakou kalibraci by jsis představoval? Úprava bočníku?

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: úte lis 23, 2021 11:06 am
od kodl69
U smartBMS se dá odpor bočníku nastavit, tj tím zkalibrovat hodnotu proudu. Nezkoušel jsem to, i když vím, že všechny moje smart BMS měří proud cca +10%.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: úte lis 23, 2021 11:58 am
od luge
mopadzi píše:zdravím , děláte kalibraci proudu? podle mých měření to BMS dost kecá...

zdravim,vzdy ked BMS keca urobim kalibraci proudu cez PC

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 1:16 pm
od Dagus
Nechtěl by jsi ukážet kde jak čím děláš tu kalibraci?

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 1:52 pm
od mopadzi
v aplikaci na mobilu to mám zde:
otázka je proč to nemají kalibrované z výroby (napětí je OK)
JBD cal.jpg

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 2:04 pm
od luge
Dagus píše:Nechtěl by jsi ukážet kde jak čím děláš tu kalibraci?

https://www.youtube.com/watch?v=cqCO5Mt ... l=lugemont

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 6:42 pm
od kodl69
to je nějaká jiná app než mám já!? Ani žlutej slon(verze 2.něco) ani modrej slon (3.1.1020) tohle nemá... Připojit to k PC znamená rozborku a sborku baterky, to se mi nechce, navíc pětkrát...

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 6:58 pm
od luge
kodl69 píše:to je nějaká jiná app než mám já!? Ani žlutej slon(verze 2.něco) ani modrej slon (3.1.1020) tohle nemá... Připojit to k PC znamená rozborku a sborku baterky, to se mi nechce, navíc pětkrát...

Jj kuchat baterky nema zmysel,ja som si nechaval vzdy pristup na kazdom packu k bluehoot modulu ktory odpojim a pripojim interface od PC.Mam to pristupne na packoch z e-kol aj na packoch z FVE.App mam len zlutej a modrej slon.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 7:18 pm
od mopadzi
skusím to s PC, To interface je 3,3V nebo 5V logika? předpokládám že to není RS232. Děkuju za nakopnutí správným směrem

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 7:59 pm
od luge

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 9:06 pm
od Dagus
Kde se tenhle převodníček dá sehnat, případně označení? Já to mám parádně zbastlené, ale taky funkční. Můžeš ten soft někam nauploadovat? Taky jsem si ten 4pin vytáhl, pro případ nutnosti připojení BT místo Victronu.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 9:06 pm
od Dagus
mopadzi píše:v aplikaci na mobilu to mám zde:
otázka je proč to nemají kalibrované z výroby (napětí je OK)
JBD cal.jpg

Co to máš za verzi appky? Můžeš nauploadovat, nebo odkaz?

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 9:08 pm
od Dagus
mopadzi píše:skusím to s PC, To interface je 3,3V nebo 5V logika? předpokládám že to není RS232. Děkuju za nakopnutí správným směrem

Nakopnutí správným směrem je 5V TTL a pro připojení použít UART RS232 s izolovanými vstupy (prej je to ve.direct victron převodník) a buď svým DC/DC izolovaným napájením, nebo ten izolátor napájet z těch 12V z BT portu z jedné strany a 5V z druhé.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 9:25 pm
od luge
Dagus píše:Kde se tenhle převodníček dá sehnat, případně označení? Já to mám parádně zbastlené, ale taky funkční. Můžeš ten soft někam nauploadovat? Taky jsem si ten 4pin vytáhl, pro případ nutnosti připojení BT místo Victronu.

https://www.aliexpress.com/item/3284846 ... 4c4dHO0pLd
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 3339%22%7D
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 3416%22%7D

https://www.dropbox.com/s/viczg4hoj6hjw ... 2.exe?dl=0
https://www.lithiumbatterypcb.com/smart ... -download/

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 10:18 pm
od kodl69
Tohle znám, ale mopadzi se pořád nenechal slyšet, co je to za apku. není to ani 2.1 ani 3.1, mám v mobilu obě, a ani v jedné taková položka není.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 10:25 pm
od Mikel
kodl69 píše:Tohle znám, ale mopadzi se pořád nenechal slyšet, co je to za apku. není to ani 2.1 ani 3.1, mám v mobilu obě, a ani v jedné taková položka není.

je to apka pro iOS.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 10:59 pm
od kodl69
Takže privilegovaná rasa má víc funkcí v apce než plebs? to je teda bída.

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2021 11:31 pm
od Mikel
Apku pro Android dela vyrobce JBD. Apku pro iOS dela myslim nekdo z vychodni evropy a je placena. Tak privilegovana rasa je u Androidu. Navic posledni verze apky pro Android umi nastavit na BMS take typ baterie LIFEPO4 nebo Lion. To verze pro iOS neumoznuje

Re: JBD BMS

PříspěvekNapsal: čtv lis 25, 2021 10:35 am
od PetrDubi