10055 píše:Měl jsem výkonnější model a nastavovat se tam parametry daly, takze si myslím ze to půjde.
Více asi najdeš v návodu.
Jaké parametry pro Life jsou zde určitě častokrát uvedeny jen hledat.
Ale já mám například toto.
Bulk 53,7
Float 53,6
Nabíjecí proud podle baterek a co zvládne měnič
Přechod na DS při 50V tohle se nedalo nastavovat na desetiny
Přechod z DS zpátky na bateri režim s tím se dá experimentovat podle počasí já mám například při 52 a to se myslím taky nedá nastavovat na desetiny
Balancing vypnout
Víc me teď nenapadá
Ahoj v problematike som úplne mino, ale snažím sa do nej dostávať, tiež mám menič EASUN (IGrid SVII 5kW 48V) a aj baterku lifepo (5,1kw 100A 51 (48V) s BMS ). Neviem teraz či sa môžem pripnúť sem alebo založiť novú tému, ale skúsim sem. mám viacej nejasností ohľadom a pochybností o nastavení a s pánom ktorý mi dodal menič a baterku je taká zaujímavá komunikácia. Prvý problém je, že v meniči sa dá nastaviť Battery cut-off maximálne 48 V čo mi batériu vybilo do neželaného stavu. Menič mi ide bez pripojenia do DS (iba s baterkou) do úrovne cca 20% batérie , no keď sa potom pripojila DS, batéria stále mala potrebu dodávať niekam energiu (-1A na bat.) Toto sa vyriešilo zatiaľ tak že sa v "Charging Sorce Priority " nastavilo "Solar And Ulitity" a v "Max AC Charping Current" sú nastavené 2A . Pri takomto nastavení mi batéria pri pripojení sa meniča na DS pri stave baterky 20% už na baterke neukazuje žiadny odber (0 A) a ostane mi do ďalšieho nabíjania od slnka na hodnote 20%. Neviem či toto je dobré riešenie resp. či tak môže ostať dlhodobo?? na toto by som rád poznal odpoveď. pre info pridám ešte všetky nastavenia meniča ohľadom batérie z aplikácie
cut-off: spomínaných 48 V
Bulk Charping : 56,4 V
Battery Float: 54 V
Max Charping : 50 A
Max AC Charping: 2A
Ch. priority: Solar and Ulity (kvôli tomu čo som písal vyšsie )
Back To Grid Voltage: 51V
Back To Discharge Voltage: tomuto nerozumiem, lebo to mám možnosti po nejakých desatinkách(0,3,5,8) od 12V do 14,5V a možnosť "FUL V", ale ani jedna nie je zvolená , no dolu je napísané "Server return value: 56,0"
skúste sa prosím vyjadriť k týmto nastaveniam
Ospravedlňujem sa ešte raz, ako laik som to popísal svojimi slovami a hádam sa to bude dať pochopiť a zároveň sa ospravedlňujem ak príspevok celkom nie je s pravidlami fóra a poprosím o trochu zhovievavosti. Ďakujem