Stránka 1 z 1

SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 6:33 am
od Jamez
Zdravíčko, povedla se mi nemilá věc. Koupil jsem Axperta MAX 3,6k ze Solarpower24.it a jelikož jsem nepřemýšlel, zabil jsem si ovládací panel při upgrade FW. Byla tam verze 112.14 a já vůl tam zkoušel flashnout verzi 12.06. Dle prodejce je čip v panelu KO, ale to mi přijde, jako nesmysl. Teď mě zajímá názor zkušených, jestli je šance to přeflashnout původním, nebo je to opravdu použitelné už jen jako podložka pod kafe. Měnič jako takový jede dál, zřejmě dle posledního nastavení, jen na panelu je tma a přes WatchPower se do něj také nepřipojím. Děkuji za rady

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 7:35 am
od marko250
Přez noťas se serialem to nejde?

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 7:42 am
od Soban
Tak čip nebude KO to jsou blbosti, KO by to bylo pokud by jsi tam nahrál FW pro jiný stroj a to by přeplo některé vývody jinak a šlo to do skratu.

Prostě to skusit rozchodit, musíš se trefit do času kdy ten čip bootuje a ještě nenaběh ten jeho FW.
Panel dát na kabely a vypnout mu napájení a zapnout a snažit se spustit ten upgrade SW a modlit se aby jsi se trefil do toho okna....

Pokud to nejde pak jedině programátor a nasypat to do čipu přímo, ovšem to normální člověk nemá......

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 7:43 am
od Franta2776
Moje rada je:Co funguje do toho se nerýpe.Velmi často si něco dodrbu:))))

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 7:46 am
od Jamez
Soban píše:Tak čip nebude KO to jsou blbosti, KO by to bylo pokud by jsi tam nahrál FW pro jiný stroj a to by přeplo některé vývody jinak a šlo to do skratu.

Prostě to skusit rozchodit, musíš se trefit do času kdy ten čip bootuje a ještě nenaběh ten jeho FW.
Panel dát na kabely a vypnout mu napájení a zapnout a snažit se spustit ten upgrade SW a modlit se aby jsi se trefil do toho okna....

Pokud to nejde pak jedině programátor a nasypat to do čipu přímo, ovšem to normální člověk nemá......


A tak programátor by nebyl problém, jen za boha v celým internetu nemůžu najít verzi 112.14

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 7:47 am
od Jamez
Franta2776 píše:Moje rada je:Co funguje do toho se nerýpe.Velmi často si něco dodrbu:))))


Rada dobrá :-) ale mě nefungovaly časovače, jak bych si představoval, proto jsem to chtěl "vylepšit" :-D

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 2:53 pm
od Soban
Jamez píše:A tak programátor by nebyl problém, jen za boha v celým internetu nemůžu najít verzi 112.14


Napsat výrobci? Prodejci?

sem si koukal https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?podpora#

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 3:18 pm
od Jamez
Soban píše:
Jamez píše:A tak programátor by nebyl problém, jen za boha v celým internetu nemůžu najít verzi 112.14


Napsat výrobci? Prodejci?

sem si koukal https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?podpora#


Jojo, prodejce mi napsal, že je řídící deska KO, čemuž nevěřím. Z odkazu jsem právě použil tu špatnou verzi fw, ale dnes jsem si všiml, že tam je i nějaká 112.19 tak zkusim, jestli se to tam bude dát ještě poslat.

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 31, 2022 5:34 pm
od polom123456
Zajímalo by mě jak jsi dopadl. Měl jsem něco podobného a stálo mě to přes 6000,- za výměnu desky. Nahrál jsem firmware všo 100% OK a už axpert MAX nenastartoval - prostě černý displej...

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

PříspěvekNapsal: ned črc 31, 2022 5:45 pm
od Jamez
polom123456 píše:Zajímalo by mě jak jsi dopadl. Měl jsem něco podobného a stálo mě to přes 6000,- za výměnu desky. Nahrál jsem firmware všo 100% OK a už axpert MAX nenastartoval - prostě černý displej...


Bohuzel zatim nijak, mam to ve sklepe a mozna nekdy v zime se tomu povenuju. Koupil jsem novej menic za 18k, takze asi tak. Plan je flashnout firmware primo do eepromky.