Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř zář 28, 2022 12:02 am


SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...

SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Jamez » ned črc 03, 2022 6:33 am

Zdravíčko, povedla se mi nemilá věc. Koupil jsem Axperta MAX 3,6k ze Solarpower24.it a jelikož jsem nepřemýšlel, zabil jsem si ovládací panel při upgrade FW. Byla tam verze 112.14 a já vůl tam zkoušel flashnout verzi 12.06. Dle prodejce je čip v panelu KO, ale to mi přijde, jako nesmysl. Teď mě zajímá názor zkušených, jestli je šance to přeflashnout původním, nebo je to opravdu použitelné už jen jako podložka pod kafe. Měnič jako takový jede dál, zřejmě dle posledního nastavení, jen na panelu je tma a přes WatchPower se do něj také nepřipojím. Děkuji za rady
?
Jamez
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 01, 2022 2:18 pm

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod marko250 » ned črc 03, 2022 7:35 am

Přez noťas se serialem to nejde?
12.68kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310, regl Midnite Classic 150<89A> a 3x MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 3171
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Soban » ned črc 03, 2022 7:42 am

Tak čip nebude KO to jsou blbosti, KO by to bylo pokud by jsi tam nahrál FW pro jiný stroj a to by přeplo některé vývody jinak a šlo to do skratu.

Prostě to skusit rozchodit, musíš se trefit do času kdy ten čip bootuje a ještě nenaběh ten jeho FW.
Panel dát na kabely a vypnout mu napájení a zapnout a snažit se spustit ten upgrade SW a modlit se aby jsi se trefil do toho okna....

Pokud to nejde pak jedině programátor a nasypat to do čipu přímo, ovšem to normální člověk nemá......
Naposledy upravil Soban dne ned črc 03, 2022 7:44 am, celkově upraveno 1
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Franta2776 » ned črc 03, 2022 7:43 am

Moje rada je:Co funguje do toho se nerýpe.Velmi často si něco dodrbu:))))
10640Wp=5940Wp Jinko 12x495Wp jihovýchod,4690Wp Leapton 14x335Wp ,cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad,baterie 43kWh(Lifepo4 16x260Ah,trakční gel 615Ah),Axpert Max 7200VA,Easun Isolar 5500VA
?
Franta2776
 
Příspěvky: 1070
Registrován: pon úno 01, 2021 4:00 pm

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Jamez » ned črc 03, 2022 7:46 am

Soban píše:Tak čip nebude KO to jsou blbosti, KO by to bylo pokud by jsi tam nahrál FW pro jiný stroj a to by přeplo některé vývody jinak a šlo to do skratu.

Prostě to skusit rozchodit, musíš se trefit do času kdy ten čip bootuje a ještě nenaběh ten jeho FW.
Panel dát na kabely a vypnout mu napájení a zapnout a snažit se spustit ten upgrade SW a modlit se aby jsi se trefil do toho okna....

Pokud to nejde pak jedině programátor a nasypat to do čipu přímo, ovšem to normální člověk nemá......


A tak programátor by nebyl problém, jen za boha v celým internetu nemůžu najít verzi 112.14
?
Jamez
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 01, 2022 2:18 pm

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Jamez » ned črc 03, 2022 7:47 am

Franta2776 píše:Moje rada je:Co funguje do toho se nerýpe.Velmi často si něco dodrbu:))))


Rada dobrá :-) ale mě nefungovaly časovače, jak bych si představoval, proto jsem to chtěl "vylepšit" :-D
?
Jamez
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 01, 2022 2:18 pm

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Soban » ned črc 03, 2022 2:53 pm

Jamez píše:A tak programátor by nebyl problém, jen za boha v celým internetu nemůžu najít verzi 112.14


Napsat výrobci? Prodejci?

sem si koukal https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?podpora#
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Jamez » ned črc 03, 2022 3:18 pm

Soban píše:
Jamez píše:A tak programátor by nebyl problém, jen za boha v celým internetu nemůžu najít verzi 112.14


Napsat výrobci? Prodejci?

sem si koukal https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?podpora#


Jojo, prodejce mi napsal, že je řídící deska KO, čemuž nevěřím. Z odkazu jsem právě použil tu špatnou verzi fw, ale dnes jsem si všiml, že tam je i nějaká 112.19 tak zkusim, jestli se to tam bude dát ještě poslat.
?
Jamez
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 01, 2022 2:18 pm

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod polom123456 » ned črc 31, 2022 5:34 pm

Zajímalo by mě jak jsi dopadl. Měl jsem něco podobného a stálo mě to přes 6000,- za výměnu desky. Nahrál jsem firmware všo 100% OK a už axpert MAX nenastartoval - prostě černý displej...
?
polom123456
 
Příspěvky: 46
Registrován: ned říj 27, 2019 5:16 pm

Re: SP24 Axpert MAX 3,6 - Mrtvý panel po upgrade FW

Příspěvekod Jamez » ned črc 31, 2022 5:45 pm

polom123456 píše:Zajímalo by mě jak jsi dopadl. Měl jsem něco podobného a stálo mě to přes 6000,- za výměnu desky. Nahrál jsem firmware všo 100% OK a už axpert MAX nenastartoval - prostě černý displej...


Bohuzel zatim nijak, mam to ve sklepe a mozna nekdy v zime se tomu povenuju. Koupil jsem novej menic za 18k, takze asi tak. Plan je flashnout firmware primo do eepromky.
?
Jamez
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát črc 01, 2022 2:18 pm


Zpět na Střídače, měniče napětí, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'