turbyho píše:glottis píše:muze byt technologicky pretok a ten je 115W v 15 minutovem prumeru. Za kazdy pretok pokutovat nebudou. Pokud ses pod prumerem, neresi se nic. Pokud presahnes, tak za tech 15 minut se vezmou kwh a podle velikosti presvihnuti se uctuje. V beznem provozu to jsou koruny mesiccne. Pokud se neco posere, je to drahe. Maximalni sazba je 1600kc / kwh. Chce to mit jeste nezavisle mereni a odpojeni menice.
Je to jako jezdit po D1 200. Vetsine to projde, ale jak te capnou, mas problem a starosti. Nechapu proc to furt resite. Staci to postavit tak aby to byl (polo)ostrov a na DS se pripojit jen pokud je nedostatek. Clovek je v klidu, zadne papirovani, ceps/cez si muze trhnout protoze menic je v takovem pripade spotrebic, zadne blackouty ho s diesel-generatorem a sudem bezsrackove nafty neprekvapi. A tak ma vypadat FVE dle mistnich pravidel.
Primer krasnej ale pokud to nemas nahlasne je to spis jako jezdit bez papiru jedno jakou rychlosti a kdyz to nahlasene mam, je to ze dodrzujes povolenou rychlost a to neni zadnej problem

Pokud na to s papirama budes dupat a litat 200, vezmou ti je, to je jasny. Ne kazdej ma misto a prachy na to, postavit si vlastni autodrom, kde si muzes jezdit tak, az se toci hlava

Elektrarnu mas peknou podle podpisu, tak bych si ja predstavoval ostrov. Ale kolik te to stalo. 400? pul mega?
Mam ongrid na modraskach, s bateriema. Tak jsem to chtel a sem velmi spokojenej. Duvody, proc ongrid a ne ostrov tu psat nebudu, protoze to tu n atomhle foru lidi nezajima

Kdyz jendou do roka nejde par hodin proud tak mi to nevadi. Pokud by byl delsi vypadek tak v supliku mam jinej menic, ktery bych provozorne zapojil tam kde to je potreba. Az jeden z modrasku odejde, koupim misto nej multiplus2 ale budu ho provozovat stejne a budu mit hot backup. Na pude plynovej varic. Elektrikou stejne nezatopim. Uz vubec nechci mit doma diesel agregat a barel nafty

ale k puvodnimu dotazu vava:
vava píše:Dobrý den. Snažím se najít odpověď jak provozovat NOUZOVÉ (za stávající krzové situace - byť nejsem paranoidní) můj stávající GRID-ON systém bez baterií , prostě co udělat aby vyráběl (nouzově) elektriku a topil do bojleru v případ dlouhodobého blackoutu sítě. Ještě jednou - nehledám návod jak obejít práva distibutora, takže neřeším přetoky - jde mi o to odpojit ten systém od sítě a provozovat jej jako ostrov. Díky
bez baterii to nejde. Musel bys mit baterie a pak to resit. Vymenit invertor pokud neumi jet sam a nebo mit backup plan v supliku a podle delky vypadku to resit.