od pezizka » pon črc 21, 2014 10:59 pm
Překvapuje mne jak rozdílné jsou názory... Je to samozřejmě jen technika, a vyznávám názor mnohokrát ověřený, že laciné nemusí být automaticky zlé a drahota ještě není zárukou kvality..... Abych pravdu řekl jsem z toho ještě "chytřejší" jak před tím. Docela jsem se nakonec zamyslel nad měřením, do kterého se opřel střídač. Ono asi hlavně záleží na tom jak to chcete používat. Pokud chcete stabilní dohled, asi bude ekonomičtější bočník, ty kleště, alespoň ty moje docela "baští". Pokud žádáte občasnou kontrolu či tak něco, tak, alespoň dle mne tam ten bočník opavdu jen "smrdí" jak jsem napsal. Přesnost měření bych až tak kriticky neviděl, ať už tím či tím. Rozdíl 3% neřeším. řešil jsem to, že display ukazoval okolo 25A a realita byla poloviční, takže jsem neřešil jestli běží float fáze. To je 50%!!! Jinak, myslím, že měřit jednotky až desítky mV s nějakou rozumnou přesností by chtělo měřidlo, patrně digitální v ceně okolo pětikila. Takové ty "otloukací" multimetry kupuji do litru a chci z pohodlí aby to byl automat. Pokud možno TRUE RMS. Ty za to kilo nechcu vidět, docházející baterie dokáže udělat strašnou paseku. Mimo jiné mám dva kleštáky 40/400A Voltcraft, typ bych se musel podívat a nefungují zle. Musím upozornit, že kleště používám při měření v autech, a až tak moc mne netankuje přesnost v rozsahu, ale zajímé mne rychlost reakce, kterou potřebuji v rámci max několika desítek us. Ten Voltcraft je pomalejší, ale jen trochu, a na spoustu měření mně to stačí bohatě. A stál 1300, zhruba. To zas není tak moc. Jinak bočníky jsem si jako kluk vyráběl, ale je to skoro 40 roků nazpět. Tehdy jsem hojně využíval křemíkové trafoplechy, dnes jsou lepší možnosti, ale věřím že i dnes by to obstálo. No a klasika Avomet, kteráho dodnes lituji, že jsem se ho zbavil s příchodem C520D.... Ale to jsem se zakecal. Mohli by jste prozradit co Vás vedlo k nákupu toho, či onoho? Recenze, cena, něčí osobní zkušenost atd? Když jsem toto vlákno založil, čekal jsem spíš reakce typu, že pokud si přišetříš není o čem uvažovat a ono je to dle Vašich zkušeností jinak. Asi, pokud nemá někdo takovýho peška jak já, tak je schopný EP slušné funkce za půl ceny. Ještě jsem pročítal nazptět. Střídač píše, že jeden z jeho EP nefuguje taky ideálně. Jak je to možné, že jeden funguje slušně a druhý ne? A pak že by pro EP nebrečel. Tak co by to bylo potom?
-