Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob pro 03, 2022 3:13 am


Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Archiv ukončených inzerátů
Další

Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » čtv říj 23, 2014 10:06 am

Predam pouzite PLC siemens logo, ktore uz rok len tak stoji a nema u mna uplatnenie.

Je to verzia 24RC-0BA5
Napajanie 24VDC


Cena 60€ - rychle jednanie=dohoda. :handshake:

PLC je plne funkcne a ako poznam tieto PLC este aj dlho, dlho bude funkcne. :wink:

info cez pm,
email: michalh(@)centrum.sk
tel: O9O3 844 903

Fotku doplnim neskor. :wink:

:))
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » pon říj 27, 2014 10:00 am

PLC predane. :wink:

Nech sluzi. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod 007ToMMaS » pon říj 27, 2014 6:58 pm

Zdravím, taktiež by som mal na predaj jedno LOGO 24VDC. Ide o typ 24RCL. Má 8 výstupných relé a vstup 12x DC. Cena 60€. Logo je používané ale plne funkčné.
3,2kWp REC320NP - juh
2,88kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
EPsolar 200VDC/50A 5420AN
?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 1041
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod hurvayz » pon říj 27, 2014 7:18 pm

K čemu to je? Na kotelnu? Nebo se to dá programovat třeba jak SDS?
Díky
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 952
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod 007ToMMaS » pon říj 27, 2014 7:31 pm

Také vymoženosti ako SDS to nemá ale programovať sa to dá ako len kto chce a ako mu to vyhovuje. Dajú sa nastaviť časovače, pomocou podmienok zapínať výstupy. Riadiť s tým niečo a podobne. Ja som ho používal na natáčanie panelov. A na zapínanie meniča.
3,2kWp REC320NP - juh
2,88kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
EPsolar 200VDC/50A 5420AN
?
007ToMMaS
 
Příspěvky: 1041
Registrován: sob zář 15, 2012 7:53 pm

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod Mira80 » pon říj 27, 2014 10:27 pm

Logo je "programovatelny logicky modul". Neni to plnohodnotne PLC, ale zase se to snadneji programuje. Dovnitr se da nacpat skoro libovolna logika vazeb vystupu na vstupy, podle typu to ma i analogove vstupy (analogove vystupy bohuzel jen s pomoci pekelne drahych pridavnych karet).
Bloky jake se daji pouzit jsou logicke funkce, pametove bloky, klopne obvody, je toho spousta

Generacne se dnes da narazit na 0BA5, 0BA6, 0BA7 a ted prichazi na trh 0BA8, ktera uz ma podporu ethernetu a weboveho rozhrani. Cena by mela byt kolem 120E

Pro programovani je potreba SW LogoSoft Comfort + specialni kabel, s tim se da programovat az do generace 0BA7
0BA8 se programuje pres ethernet s jinym SW.
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 111
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod hurvayz » pon říj 27, 2014 11:37 pm

Mira80 píše:Logo je "programovatelny logicky modul". Neni to plnohodnotne PLC, ale zase se to snadneji programuje. Dovnitr se da nacpat skoro libovolna logika vazeb vystupu na vstupy, podle typu to ma i analogove vstupy (analogove vystupy bohuzel jen s pomoci pekelne drahych pridavnych karet).
Bloky jake se daji pouzit jsou logicke funkce, pametove bloky, klopne obvody, je toho spousta

Generacne se dnes da narazit na 0BA5, 0BA6, 0BA7 a ted prichazi na trh 0BA8, ktera uz ma podporu ethernetu a weboveho rozhrani. Cena by mela byt kolem 120E

Pro programovani je potreba SW LogoSoft Comfort + specialni kabel, s tim se da programovat az do generace 0BA7
0BA8 se programuje pres ethernet s jinym SW.


Hmm noo takže nic pro mě.. :D
Já umím naprogramovat tak HRN relé :mrgreen:
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
Uživatelský avatar
hurvayz
 
Příspěvky: 952
Registrován: čtv bře 20, 2014 9:17 pm
Bydliště: Skoro u SK

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » úte říj 28, 2014 3:35 am

Praveze programovanie je uplne jednoduche, ako kreslenie. Spajas ciarocky. :mrgreen:
Inak tie loga su neskutocne spolahlive to ide dlhe roky, nevadia mu horucavy, vlhkost atd... Mam snimy len dobre skusenosti, je to kvalitne PLC. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod Mira80 » úte říj 28, 2014 7:54 am

hurvayz píše:
Mira80 píše:Logo je "programovatelny logicky modul". Neni to plnohodnotne PLC, ale zase se to snadneji programuje. Dovnitr se da nacpat skoro libovolna logika vazeb vystupu na vstupy, podle typu to ma i analogove vstupy (analogove vystupy bohuzel jen s pomoci pekelne drahych pridavnych karet).
Bloky jake se daji pouzit jsou logicke funkce, pametove bloky, klopne obvody, je toho spousta

Generacne se dnes da narazit na 0BA5, 0BA6, 0BA7 a ted prichazi na trh 0BA8, ktera uz ma podporu ethernetu a weboveho rozhrani. Cena by mela byt kolem 120E

Pro programovani je potreba SW LogoSoft Comfort + specialni kabel, s tim se da programovat az do generace 0BA7
0BA8 se programuje pres ethernet s jinym SW.


Hmm noo takže nic pro mě.. :D
Já umím naprogramovat tak HRN relé :mrgreen:


Naopak, programovani je hodne snadne a intuitivni. DOkonce ani ten kabel nepotrebujes na jednodussi projekty. Napises a odladis v SW a pak to naprogramujes pres tlacitka (to je docela pruda, ale na jednoduche veci je to pouzitelne)
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 111
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod Mira80 » úte říj 28, 2014 7:56 am

mobilik píše:Praveze programovanie je uplne jednoduche, ako kreslenie. Spajas ciarocky. :mrgreen:
Inak tie loga su neskutocne spolahlive to ide dlhe roky, nevadia mu horucavy, vlhkost atd... Mam snimy len dobre skusenosti, je to kvalitne PLC. :wink:

Presne tak, programovani snadne a intuitivni, spolehlivost velmi vysoka. Neni to v pravem slova smyslu PLC, na to nesplnuje nektere z definic PLC, nicmene certifikaci ohledne spolehlivosti a pouziti v prumyslu to ma. Nejstarsi loga, co mame, tak bezi uz cirka 12 let bez preruseni
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 111
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » úte říj 28, 2014 8:22 am

Ano, plnohodnotne PLC to sice nieje, ale da sa stym robit vsetko mozne.
Pfu, klobuk dole, iba raz som skusal nieco napisat cez tlacitka a vzdal som to po piatich minutach. :mrgreen:
Este dodam ktomu programu, programovanie jednoduche, ale ked je to obsiahlejsi projekt, tak je to uz potom pekny chaos, ale da sa stoho vysomarit. Hlavne ten co to programuje tak ak si to pekne poznaci poznamkami tak to precita aj neskor.
Ale ak mam luskat program po niekom v logu, tak ma ide drbnut. :roll:
V step7 je to zase o vela jednoduhsie.
Niekedy mi do toho chybaju zakladne veci zo step7, ale tak to je uz zase upne iny level... :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod Tonicek » úte říj 28, 2014 8:28 am

[/img]Ja mám na MOELLER EASY 412 - nové nepoužité, neviem čo s tým.

http://www.klocknermoeller.com/easy412/ ... 540402.pdf

http://controlparts.com/klockner.moelle ... 2-plcs.htm
24 DC
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1x ::pv:: 230Wp, *batt* NI-CD 210 Ah, 12V, Victron MPPT 100/15A
Uživatelský avatar
Tonicek
 
Příspěvky: 127
Registrován: pát úno 21, 2014 12:25 pm
Bydliště: Prešov

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod Mira80 » úte říj 28, 2014 8:42 am

mobilik píše:Ano, plnohodnotne PLC to sice nieje, ale da sa stym robit vsetko mozne.
Pfu, klobuk dole, iba raz som skusal nieco napisat cez tlacitka a vzdal som to po piatich minutach. :mrgreen:
Este dodam ktomu programu, programovanie jednoduche, ale ked je to obsiahlejsi projekt, tak je to uz potom pekny chaos, ale da sa stoho vysomarit. Hlavne ten co to programuje tak ak si to pekne poznaci poznamkami tak to precita aj neskor.
Ale ak mam luskat program po niekom v logu, tak ma ide drbnut. :roll:
V step7 je to zase o vela jednoduhsie.
Niekedy mi do toho chybaju zakladne veci zo step7, ale tak to je uz zase upne iny level... :wink:


Siemens vyslysel. V logo 0BA8 uz je pridana pamet na projekt, ze kdyz vytahnes projekt z LOGO, tak budou prvky rozmistene tak, jak je programator udelal vcetne poznamek.

Tak STEP uz je na dospela PLC..jeste byval STEP Microvin na S7-200, ale to uz je minulost, 200 skoncila. Dnes je to vse od 1200 vys pres TIA.
Uživatelský avatar
Mira80
 
Příspěvky: 111
Registrován: pon říj 13, 2014 7:56 am
Bydliště: Brno

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » úte říj 28, 2014 9:18 am

Tonicek, tenMoeller vizera rovnako ako LOGO, vobec by som sa nedilvil ak by to vnutro malo skoro rovnake ako siemes. Rozdiel vidim iba v rozmiestneni tlacidiel.
Mira80 ano pozeral som uz na specifikacie 0BA8 vizera to velmi dobre.
Aj ked ak by som si mal vybrat tak dnes su uz na trhu riesenia napr. od omronu, allen bradley ktore uz maju v sebe standardne aj analogove vstupy a pod. Cenovo su prijatelnejsie ako LOGO. rozsirujuce karty do loga su neskutocne drahe... :roll:
Aj ked otazne je u nich zivotnost a spolahlivost, lebo viem ze u siemensu je to TOP.
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod Tonicek » úte říj 28, 2014 10:29 am

NO je to mozne, má to aj nejake analogove vstupy a pod. Ale ako som písal, neviem čo s tým :-)
1x ::pv:: 230Wp, *batt* NI-CD 210 Ah, 12V, Victron MPPT 100/15A
Uživatelský avatar
Tonicek
 
Příspěvky: 127
Registrován: pát úno 21, 2014 12:25 pm
Bydliště: Prešov

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod fugas » úte lis 25, 2014 8:19 am

Ahoj.
Pomalu se učím programovat LOGO! a myslím že můj první projekt bude rozsvítit vánoční stromeček :D
Tímto děkuji mobilikovi za ochotu a jednání vůbec :handshake:
Koupil jsem LOGO!USB-CABLE čínské výroby a za boha jsem ho nemohl nainstalovat jak do XP,tak do "sedmiček".
Našel jsem rozmanité návody v různých jazycích,ale nic nepomohlo.Po hodinách zoufalství jsem placku dodanou s kbelem překopíroval na "disk C",odtamtud se podařila instalace.Pak restart pro jistotu.Pak už jen kouknout do správce zařízení,který COM byl kabelu přidělen a toto upravit přímo v LOGO! softu a dát automatickou detekci.Takto se mi podařilo rozběhat to na sedmičkách.Na originál ovladači(ze stránek siemensu) to nechodí.Pokud by měl někdo zájem,tak čínské CD mohu nasdílet.
Tolik pro všechny,kdo nejsou zrovna zdatnými programátory,jako já ;) Jestli je to profláknutá finta,tak mi to snad ani neříkejte :mrgreen:
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
fugas
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1909
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » úte lis 25, 2014 4:04 pm

Nieje zaco. :wink: Co si sa neozval ze mas problem s instalaciu kablu, by som ti hned poradil. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod fugas » stř lis 26, 2014 8:58 am

Nechtěl jsem být otrava ;) A pak,když si to člověk vypotí,tak si to dobře pamatuje :D Tak do toho pomalu pronikám a je to bohovská vychytávka.Dělám program pro přepojení nautily ve studně na měnič,v případě výpadku sítě.Ale už jsem to asi pětkrát přepsal :)
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
Uživatelský avatar
fugas
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1909
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » stř lis 26, 2014 9:06 am

A este 25 krat prepises, stale nieco nove vymyslis az pozapajas vsetky vstupy a tam si skoncil. :wink:
Je to ako droga. :mrgreen:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Re: Predam PLC siemens LOGO 24VDC

Příspěvekod mobilik » stř pro 17, 2014 7:01 am

Mam tu na predaj este jedno cisto nove nikdy nepouzivane LOGO na 24V.

Cena 70€+dohoda pri rychlom jednani. :wink:

info cez pm, email: michalh@centrum.sk, alebo tel: O9O3 844 9O3
Pekny den prajem. :wink:
Čo bolo bolo, bude len horšie...
?
mobilik
 
Příspěvky: 2587
Registrován: úte úno 04, 2014 9:06 am
Bydliště: Neďaleko Košic (SR)

Další

Zpět na Archiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník

Reputation System ©'