Stránka 5 z 9

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 7:36 am
od glottis
Soban píše:
glottis píše:Delal jsem to, kdyz uz do baterie nesel skoro proud. Treba vyhodnotila znovu vsechny podminky jako kdyz se zapne, zjistila ze neni proud a rozpojila. Jsou taky dve cesty, jak hodnoty nastavit. Jedna je pres param settings, kdy se aplikuji hodnoty vsechny naraz. A pak pres param view, kdy muzu menit po jednom. Ja to ted delal pres param settings. Nevim i jakou roli hraje komunikace po BT ale obcas se stane, ze nacitani nebo zapis hodnot proste drhne. Chvilku to frci a pak se to zastavi a ceka klidne desitky vterin. Pak se to zase treba rozjede. A to stojim vedle BMS.

Nevim jestli myslime to same s tim vybijenim a nabijenim ... ano reaguje jak na nadpeti tak podpeti jak celeho packu, tak clanku tak proudy. Ale tahle bms se stykacem neumi proste jen vypnout nabijeni a nechat vybijeni. Proste neumi. Je tam fakt jen ten stykac na rozepnuti obvodu. Mivvy ma v nabice BMS stejne znacky, co maj mosfety a toto umi ale tahle proste ne. V aplikaci jsou sice dva prepinace ale ta app je univerzalka ke vsem podobnym BMS at uz s mosfety nebo bez nich. Nevim jestli staci prepnout jeden aby se rozepla ale urcite reaguje na discharge switch.


Fakt potom nevím co máte za BMS?

Když se mi vypnulo nabíjení té baterie tak jsem si hrál s napětím mppt regulátoru a měl jsem na baterce 28.2V pro testy olova a jeho balanceru zda je nabyto nebo něco do olova poteče.

A při tomto napětí a vypnutém nabíjení na té lifepo4 fakt do baterky nic neteklo - měřeno kleštákem takže pokud tam něco teklo muselo to být míň jak 0.1A! (ukazoval 000.0A)
A stykač nebyl vypnut, ten jak vypíná tak dělá pěkný rachot!
Takže nějaké mosfety tam musí být!

A mikel tady taky psal že umí samostatně vypínat jak nabíjení tak vybíjení!


jak pisu vysse, je to propojene odporem 10 ohmu, pro detekci proudu. Ta 0,1A tam pres to kldine tect mohla.

Mikel by mel zrevidovat info ;) Ale chapu to, bms s rele ma dve na eshopu a jen jedna znich pro lifepo. Zbytek je s mosfety co to umi.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 7:54 am
od Mikel
glottis píše:
jak pisu vysse, je to propojene odporem 10 ohmu, pro detekci proudu. Ta 0,1A tam pres to kldine tect mohla.

Mikel by mel zrevidovat info ;) Ale chapu to, bms s rele ma dve na eshopu a jen jedna znich pro lifepo. Zbytek je s mosfety co to umi.

Pletes se, je to jedna a ta sama BMSka, jen pred odeslanim se ve FW nastavuje pouziti pro LION. Od vyrobce jsou prednastaveny pro LIFEPO4.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 8:12 am
od glottis
Mikel píše:
glottis píše:
jak pisu vysse, je to propojene odporem 10 ohmu, pro detekci proudu. Ta 0,1A tam pres to kldine tect mohla.

Mikel by mel zrevidovat info ;) Ale chapu to, bms s rele ma dve na eshopu a jen jedna znich pro lifepo. Zbytek je s mosfety co to umi.

Pletes se, je to jedna a ta sama BMSka, jen pred odeslanim se ve FW nastavuje pouziti pro LION. Od vyrobce jsou prednastaveny pro LIFEPO4.


V eshopu mas dve polozky tak jsem psal dve. Kdo ji nastavi je zakaznikovi celkem jedno.Nepsal jsem, ze se lisi hw. Vyrobce by l blazen delat dvakrat design hw. Jestli ji mas skladem, premer to. Mezi kabelama bys mel namerit odpor. Muze ho pripojit az nejakej malej mosfet pri zapojeni bms na napeti balancnim kabelem. To jsem nezkoumal.

Btw vim, jsem otravnej ani netvrdim, ze ta BMS je spatna nebo ze zamerne prodavas neco s nepravdivou informaci. BMS je ok a dela presne to co vyrobce slibuje. Ma svoje mouchy ale za tu cenu .... Jen si i tu lidi mysli, ze umi neco co neumi. Ale podle me maj lidi vedet co pouzivaj a jak se to chova, hlavne kdyz to ma chranit drahe baterie.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 8:25 am
od Soban
Tak mi to nedalo a byl jsem to testnout a fakt to neumí rozdělovat nabíjení a vybíjení.

Je tam fakt jeden stykač, ovšem je tam nějaká logika když vypneš nabíjení a je z ní odběr tak nabíjení nelze vypnout, v aplikaci se nepřesune posuvník, ale jak z ní není odběr posuvník se přesune a stykač vypne.

Při zapnutí to čeká na odběr a teprve jak je odběr tak ten stykač sepne.

Takže jak jsem s tím laboroval asi se ten stykač vypnul - což jsem neslyšel a jak se zapnul tak jsem tam asi už nebyl a nebo se nevypnul a proud tam tekl menší jak těch 0.1A a proto to BMS neodpojila a pouze fungoval balancing aby se ten článek nepřebíjel.

PS. Zase jsem chytřejší......

PS2. Proto to možná zlobí když jsou spojené paralelně a mají rozdílné napětí jak se řešilo zde o pár příspěvků výše....

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 8:49 am
od Mikel
CB78ACC3-097F-4429-BB3C-1F081CE1F0F9.png
2FBA98DC-A54C-45AE-8D40-665EF28D8C19.png
6C53B9A1-82CF-4DEE-88D3-15F65E1D8D34.png
17CA0A07-E9E9-491E-965E-2AD60B79FD68.png

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 8:57 am
od glottis
Soban píše:Tak mi to nedalo a byl jsem to testnout a fakt to neumí rozdělovat nabíjení a vybíjení.

Je tam fakt jeden stykač, ovšem je tam nějaká logika když vypneš nabíjení a je z ní odběr tak nabíjení nelze vypnout, v aplikaci se nepřesune posuvník, ale jak z ní není odběr posuvník se přesune a stykač vypne.

Při zapnutí to čeká na odběr a teprve jak je odběr tak ten stykač sepne.

Takže jak jsem s tím laboroval asi se ten stykač vypnul - což jsem neslyšel a jak se zapnul tak jsem tam asi už nebyl a nebo se nevypnul a proud tam tekl menší jak těch 0.1A a proto to BMS neodpojila a pouze fungoval balancing aby se ten článek nepřebíjel.

PS. Zase jsem chytřejší......

PS2. Proto to možná zlobí když jsou spojené paralelně a mají rozdílné napětí jak se řešilo zde o pár příspěvků výše....


nejsem blazen! :) Dik za cas, test a potvrzeni

ano, presne to je podle me problem toho paralelniho spojeni, protoze proste proud pobira druha baterie a tady nic netece a nesepne. Az prijde nejaka spicka casem, asi to udela. V app je prepinac load check ale co to dela nevim ... u me to nic na chovani nemeni. Mozna zalezi na verzi app taky. Mam posledni verzi

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 9:04 am
od glottis
Mikel píše:
CB78ACC3-097F-4429-BB3C-1F081CE1F0F9.png
2FBA98DC-A54C-45AE-8D40-665EF28D8C19.png
6C53B9A1-82CF-4DEE-88D3-15F65E1D8D34.png
17CA0A07-E9E9-491E-965E-2AD60B79FD68.png


nevim na co koukat :) na zadnem screenu neni videt ze by se neco delo ... zadny proud, zadny vykon, krome toho, ze jsou jinak prepinace a barevne sipky. To mam v app taky ale relalita je jina. A soban to potvrdil.

App je uplne jina nez XIAOXIANG BMS - odkaz na strankach

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2022 9:08 am
od Soban
Taky mi ty posuvníky takto fungují jak z ní není odběr.

Ale jak je odběr a vypnu nabíjení tak stykač nevypne a po chvíli se vrátí posuvník zpátky.

Jak není odběr a vypnu nabíjení tak stykač vypne, posuvník vybíjení je zapnut.

Prostě je tam jeden stykač a podle stavu posuvníků, přepínačů a podle směru a velikosti proudu asi na tom odporu zapíná či vypíná ten stykač.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2022 12:58 am
od jansol
glottis píše:
Soban píše:Tak mi to nedalo a byl jsem to testnout a fakt to neumí rozdělovat nabíjení a vybíjení.

Je tam fakt jeden stykač, ovšem je tam nějaká logika když vypneš nabíjení a je z ní odběr tak nabíjení nelze vypnout, v aplikaci se nepřesune posuvník, ale jak z ní není odběr posuvník se přesune a stykač vypne.

Při zapnutí to čeká na odběr a teprve jak je odběr tak ten stykač sepne.

Takže jak jsem s tím laboroval asi se ten stykač vypnul - což jsem neslyšel a jak se zapnul tak jsem tam asi už nebyl a nebo se nevypnul a proud tam tekl menší jak těch 0.1A a proto to BMS neodpojila a pouze fungoval balancing aby se ten článek nepřebíjel.

PS. Zase jsem chytřejší......

PS2. Proto to možná zlobí když jsou spojené paralelně a mají rozdílné napětí jak se řešilo zde o pár příspěvků výše....


nejsem blazen! :) Dik za cas, test a potvrzeni

ano, presne to je podle me problem toho paralelniho spojeni, protoze proste proud pobira druha baterie a tady nic netece a nesepne. Az prijde nejaka spicka casem, asi to udela. V app je prepinac load check ale co to dela nevim ... u me to nic na chovani nemeni. Mozna zalezi na verzi app taky. Mam posledni verzi


Po přečtení reakcí na paralerní spojení baterií jsem ustoupil od verze 3x pack 16x280Ah.Zvolím 1 pack zapojený 2P16S nebo 3P16S.Inspirace provedení zde https://www.youtube.com/watch?v=RB_O_5Ppv7g Jenom se obávám uložení baterií
na ležato.Osobně se mě to líbí moc.Máte někdo toto zapojení baterií lifepo4,jejich nastavení a zda mohu použít zmiňovanou BMS od mikela?V sestavování baterií jsem začátečník a proto přijmu každou pomocnou ruku,která by mne vedla krok za krokem.Takový ABC manuál.Důvod je vyvarovat se chyb začátečníka,které již ostatní dávno vyřešily.Též se přimlouvám u mikela,aby něco podobného vytvořil a umístil na tomto fóru nebo jeho stránkách.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2022 6:10 am
od Soban
Podle mě není problém to paralelně provozovat a určitě bych šel do více samostatných baterek.
(Plánuji koupit ještě jednu.)
Ovšem člověk musí vědět jak se to chová.
A prostě jak se nezapne že není odběr tak vytáhnout pojistku a přímo na baterku dát nějaký spotřebič aby se zapnula a vrátit pojistku.
Pak to už bude chodit OK.
Podle mě kdyby ji nechal v předchozích příspěvcích několik dnů připojenou tak by se asi zapnula jak by se z ní nakonec bral proud.

PS. mělo by jít nastavit aby se stykač zapínal hned, skusím to vyzkoušet jak se k tomu dostanu.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2022 6:11 am
od Dagus
jansol píše:
glottis píše:
Soban píše:Tak mi to nedalo a byl jsem to testnout a fakt to neumí rozdělovat nabíjení a vybíjení.

Je tam fakt jeden stykač, ovšem je tam nějaká logika když vypneš nabíjení a je z ní odběr tak nabíjení nelze vypnout, v aplikaci se nepřesune posuvník, ale jak z ní není odběr posuvník se přesune a stykač vypne.

Při zapnutí to čeká na odběr a teprve jak je odběr tak ten stykač sepne.

Takže jak jsem s tím laboroval asi se ten stykač vypnul - což jsem neslyšel a jak se zapnul tak jsem tam asi už nebyl a nebo se nevypnul a proud tam tekl menší jak těch 0.1A a proto to BMS neodpojila a pouze fungoval balancing aby se ten článek nepřebíjel.

PS. Zase jsem chytřejší......

PS2. Proto to možná zlobí když jsou spojené paralelně a mají rozdílné napětí jak se řešilo zde o pár příspěvků výše....


nejsem blazen! :) Dik za cas, test a potvrzeni

ano, presne to je podle me problem toho paralelniho spojeni, protoze proste proud pobira druha baterie a tady nic netece a nesepne. Az prijde nejaka spicka casem, asi to udela. V app je prepinac load check ale co to dela nevim ... u me to nic na chovani nemeni. Mozna zalezi na verzi app taky. Mam posledni verzi


Po přečtení reakcí na paralerní spojení baterií jsem ustoupil od verze 3x pack 16x280Ah.Zvolím 1 pack zapojený 2P16S nebo 3P16S.Inspirace provedení zde https://www.youtube.com/watch?v=RB_O_5Ppv7g Jenom se obávám uložení baterií
na ležato.Osobně se mě to líbí moc.Máte někdo toto zapojení baterií lifepo4,jejich nastavení a zda mohu použít zmiňovanou BMS od mikela?V sestavování baterií jsem začátečník a proto přijmu každou pomocnou ruku,která by mne vedla krok za krokem.Takový ABC manuál.Důvod je vyvarovat se chyb začátečníka,které již ostatní dávno vyřešily.Též se přimlouvám u mikela,aby něco podobného vytvořil a umístil na tomto fóru nebo jeho stránkách.

No osobně mi přijde šílené, že na tom spodním článku leží váha všech nad ním. Nevím jestli si uvědomuješ jaká je to váha. Chápu že prostorově je to lepší, ale když už potřebuješ řešit prostor, tak jed stylem police 16S a jiná bms ne?

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2022 9:22 am
od cipis
Myslíš, že to v naklaďáku nebo kontejneru vozí jen v jedné vrstvě?

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2022 9:40 am
od glottis
cipis píše:Myslíš, že to v naklaďáku nebo kontejneru vozí jen v jedné vrstvě?


vozi ve vic vrstvach ale ... tak jak to posle mivvy tak to vozi z ciny, aspon si nemyslim ze to prebalej az tu :) to by prezila pulka baterii ... kartonova krabice, dost robusni, kazdej clanek je v pene (takove ty vyseky miralonu nebo co to je) a 5 cm od sebe. I na vysku je tam vsude dost prostoru. Fakt to nemaj naskladane na sobe.

btw ty clanky maj na vnejsim hlinikovem pouzdru + a pre snej je jen ta slaba smrstovacka. neni odveci mezi clanky neco dat, co se na jistotu neprodre. Sice to nestavime do automotive ale tak. Byl by to pak peknej zkrat.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: sob črc 02, 2022 11:19 pm
od Soban
Soban píše:PS. mělo by jít nastavit aby se stykač zapínal hned, skusím to vyzkoušet jak se k tomu dostanu.


Tak jsem to otestoval...

Ať dělám co dělám tak po zapnutí baterky se stykač nesepne, spíná až když bude odběr takže až když jsem odpojil druhou baterku vytažením pojistky tak naběhla tato lifepo4.

V aplikaci je pod function setings položka load check a ta na to nemá vliv ať byla zaplá nebo vyplá.

Jinak položka switch function zapne nebo vypne odezvu na HW vypínač baterky

Taky by mě zajímalo k čemu je položka v app setings Dashboard type a volby Monitoring mode a Driving mode nepřišel jsem co to dělá, nemá někdo tušení?

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 8:18 am
od fugas
Monitoring ukazuje proud z a do *batt* . Při driving mode jsou v tom ciferníku nahoře km/h. Ty volby o kterých píšeš mají na ten stykač vliv, ale už si nepamatuju jak jsem to vykouzlil. Mě ten stykač spínal jen když BMS detekovala proud do baterky. Když tam k večeru nic nebylo, odpadlo to.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 9:25 am
od Soban
fugas píše:Monitoring ukazuje proud z a do *batt* . Při driving mode jsou v tom ciferníku nahoře km/h. Ty volby o kterých píšeš mají na ten stykač vliv, ale už si nepamatuju jak jsem to vykouzlil. Mě ten stykač spínal jen když BMS detekovala proud do baterky. Když tam k večeru nic nebylo, odpadlo to.


Jak přepnu driving mode nebo monitoring mode tak tam mám pořád A, ale při přepnutí jsem si všimnul že tam problikne km/h, tak asi jak baterka stojí to přepne na A :mrgreen:

Jinak prostě funguje to OK akorát když se baterka vypne stykač odpojí a chci ji připojit tak prostě tu druhou musím vypnout aby tato naskočila - byl z ní odběr - pak stykač už drží.

Podle mě by se to zaplo samo až by napětí na té druhé kleslo a tím pádem by to začalo tu baterku zatěžovat, ale proč to trápit aby se pak proud přeléval z jedné do druhé.....

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 10:15 am
od glottis
Soban píše:
fugas píše:Monitoring ukazuje proud z a do *batt* . Při driving mode jsou v tom ciferníku nahoře km/h. Ty volby o kterých píšeš mají na ten stykač vliv, ale už si nepamatuju jak jsem to vykouzlil. Mě ten stykač spínal jen když BMS detekovala proud do baterky. Když tam k večeru nic nebylo, odpadlo to.


Jak přepnu driving mode nebo monitoring mode tak tam mám pořád A, ale při přepnutí jsem si všimnul že tam problikne km/h, tak asi jak baterka stojí to přepne na A :mrgreen:

Jinak prostě funguje to OK akorát když se baterka vypne stykač odpojí a chci ji připojit tak prostě tu druhou musím vypnout aby tato naskočila - byl z ní odběr - pak stykač už drží.

Podle mě by se to zaplo samo až by napětí na té druhé kleslo a tím pádem by to začalo tu baterku zatěžovat, ale proč to trápit aby se pak proud přeléval z jedné do druhé.....


NJ ale to by taky mohlo spojit plnou s prázdnou a to si myslím nikdo nechce :)

Load check asi vypíná Aku když není odběr.

Škoda, že do té bms asi nejde nahrát nějaký alternativní firmware.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 2:35 pm
od Soban
glottis píše:NJ ale to by taky mohlo spojit plnou s prázdnou a to si myslím nikdo nechce :)


Proto to zapnu ručně když jsem na tom něco dělal.

Jinak s tím propojením prázdné a plné baterky to nebude tak horké, na videu dělal pokus a propojil prázdný a plný lifepo4 článek a tekl tam proud kolem 100A u nějakého 200Ah článku, který klesal....

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 3:39 pm
od glottis
Soban píše:
glottis píše:NJ ale to by taky mohlo spojit plnou s prázdnou a to si myslím nikdo nechce :)


Proto to zapnu ručně když jsem na tom něco dělal.

Jinak s tím propojením prázdné a plné baterky to nebude tak horké, na videu dělal pokus a propojil prázdný a plný lifepo4 článek a tekl tam proud kolem 100A u nějakého 200Ah článku, který klesal....


Kdo ví. Spojit dva články 3,4v a sestavenou baterií 54. Asi to nezničíme ale rozhodně tomu relé na životu nepridam. Andy na té bms i jednou svařil kontakty. A trošku se bojím že ta baterie nezapne dokud ta jedna neodpojí. Možná když bych připojil vybitej měnič. A většinou se něco se.e První den když člověk odjede na týden pryč :) pokud mě to bude štvát delší dobu asi bych se jí snažil nějak modifikovat. Nebo výměna za jinou značku. Už mě svrbel prst ale vydržel jsem to :)

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned črc 03, 2022 5:35 pm
od Soban
Podívej na oběd jsme pouštěly mikrovlnku a při vypnutí mi to vyhodilo tu lifepo - slyšel jsem cvaknutí tak jsem to šel řešit a vypnulo se to protože jeden článek měl 3.50 (mám nastavené odpojení při 3.50 už jsem to změnil na 3.55) protože při vypnutí mikrovlnky a jak jsou baterky na 100% tak na chvíli vyskočilo napětí na 27.82V než se panely vypnuly a prostě jeden článek vyskočil na 3.50.

Po nějaké době jak to balancer stáhnul zase na 3.45V tak baterku zapnul kdy jsem neslyšel nic cvaknout, jsem to šel skontrolovat a odpojil jsem tu druhou aby se stykač sepnul, ale nic necvaklo už byl sepnut, kdy se tak stalo nevím.

Takže to prostě funguje správně.

Napětí na článek pro odpojení jsem zvednul na 3.55 aby to zbytečně necvakalo pro celou baterku mám nastavené 28V.

Prostě to FUNGUJE!
Screenshot_2022-07-03-18-32-37-519_com.jiabaida.bms.jpg