Soban píše:glottis píše:Delal jsem to, kdyz uz do baterie nesel skoro proud. Treba vyhodnotila znovu vsechny podminky jako kdyz se zapne, zjistila ze neni proud a rozpojila. Jsou taky dve cesty, jak hodnoty nastavit. Jedna je pres param settings, kdy se aplikuji hodnoty vsechny naraz. A pak pres param view, kdy muzu menit po jednom. Ja to ted delal pres param settings. Nevim i jakou roli hraje komunikace po BT ale obcas se stane, ze nacitani nebo zapis hodnot proste drhne. Chvilku to frci a pak se to zastavi a ceka klidne desitky vterin. Pak se to zase treba rozjede. A to stojim vedle BMS.
Nevim jestli myslime to same s tim vybijenim a nabijenim ... ano reaguje jak na nadpeti tak podpeti jak celeho packu, tak clanku tak proudy. Ale tahle bms se stykacem neumi proste jen vypnout nabijeni a nechat vybijeni. Proste neumi. Je tam fakt jen ten stykac na rozepnuti obvodu. Mivvy ma v nabice BMS stejne znacky, co maj mosfety a toto umi ale tahle proste ne. V aplikaci jsou sice dva prepinace ale ta app je univerzalka ke vsem podobnym BMS at uz s mosfety nebo bez nich. Nevim jestli staci prepnout jeden aby se rozepla ale urcite reaguje na discharge switch.
Fakt potom nevím co máte za BMS?
Když se mi vypnulo nabíjení té baterie tak jsem si hrál s napětím mppt regulátoru a měl jsem na baterce 28.2V pro testy olova a jeho balanceru zda je nabyto nebo něco do olova poteče.
A při tomto napětí a vypnutém nabíjení na té lifepo4 fakt do baterky nic neteklo - měřeno kleštákem takže pokud tam něco teklo muselo to být míň jak 0.1A! (ukazoval 000.0A)
A stykač nebyl vypnut, ten jak vypíná tak dělá pěkný rachot!
Takže nějaké mosfety tam musí být!
A mikel tady taky psal že umí samostatně vypínat jak nabíjení tak vybíjení!
jak pisu vysse, je to propojene odporem 10 ohmu, pro detekci proudu. Ta 0,1A tam pres to kldine tect mohla.
Mikel by mel zrevidovat info