Stránka 10 z 12

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát zář 30, 2022 2:47 pm
od gold1
Nastaveni meho BMV700 je na prilozenem obrazku.Do dneska jsem mel nastaven jinak akorat Tail current -4% a Discharge floor -90%.Od rana jsem odpojil fve od domu i od panelu a pouze pres jeden menic nabijim baterky abych mel presny prehled o tom kolik toho do baterek nateklo.A jelikoz SA ukazuje,ze baterie mela SoC 100% ve 12:34 a v tuto chvili do ni jeste porad tece 5,5A,tak se obavam ze jsem pri pripojeni BMV700 do systemu asi nebyl dost trpelivy na kalibraci a tech 100% jsem zamacknul asi moc brzo.Kazdopadne za chvili to zkalibruju a vecer uvidim jestli nastala nejaka zmena nebo ne.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: ned říj 09, 2022 7:51 pm
od Sofin
Existuje taková tabulka i pro články LI-ION 150AH 3,65V CATL NCM79148102?

Mikel píše:Provozni parametry baterii z clanku NARADA 125Ah. Pro zapojeni 24/48V plati nasobky napeti.
LIFEPO4 125Ah NARADA
Jmenovité napětí:12,80V(4s)
Jmenovitá kapacita:125Ah (1600Wh)
Provozní napětí:12,60V-13,65V
Absorpční napětí:13,65V
Plovoucí napětí: 13,50V
Max. povolený rozsah:12,00-14,20V
Proud max.: 120A
Pracovní teplota / nabíjení: 0 °C ~ 45 °C
Pracovní teplota / vybíjení: -20 °C ~ 45 °C
Jeste pro doplneni SoC dle vyrobce:
SOC NARADA.png

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pon říj 10, 2022 2:45 pm
od Soban
Sofin píše:Existuje taková tabulka i pro články LI-ION 150AH 3,65V CATL NCM79148102?



Ano přece na webu od mikela a pokud od něj si to objednáš má je i popsané.....

https://shop.mypower.cz/clanek-li-ion-1 ... 48102-7948

Popis produktu

Technická specifikace
Jmenovitá kapacita: 150 Ah (0,5C / +25 °C)
Jmenovité napětí: 3,65 V
Energie: 547 Wh
Značka: CATL
Hmotnost: 2,6 kg
Materiál pouzdra: hliník
Rozsah pracovního napětí: 2,5 V ~ 4,2 V
Maximální nabíjecí napětí: 4,25 V
Standardní nabíjecí proud: 150 A / 1C
Maximální trvalý vybíjecí proud: 450 A / 3C
Maximální vybíjecí proud: 750 A / 5C (30 vteřin)
Míra samovybíjení: ≤ 3 % / měsíc
Vnitřní odpor: ≤ 0,4 mΩ
Počet cyklů / životnost: > 1600
Pracovní teplota / nabíjení: 0 °C ~ 45 °C
Pracovní teplota / vybíjení: -20 °C ~ 50 °C
Teplota skladování: -30 °C ~ 45 °C
Rozměry (Š × V × H): 148 × 103 × 79 mm

Na základě přání zákazníka nabízíme službu sestavení akumulátorů do požadovaného packu.


Takže stačí vzít kalkulačku a počítat.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát říj 14, 2022 10:39 am
od gold1
gold1 píše:Nastaveni meho BMV700 je na prilozenem obrazku.Do dneska jsem mel nastaven jinak akorat Tail current -4% a Discharge floor -90%.Od rana jsem odpojil fve od domu i od panelu a pouze pres jeden menic nabijim baterky abych mel presny prehled o tom kolik toho do baterek nateklo.A jelikoz SA ukazuje,ze baterie mela SoC 100% ve 12:34 a v tuto chvili do ni jeste porad tece 5,5A,tak se obavam ze jsem pri pripojeni BMV700 do systemu asi nebyl dost trpelivy na kalibraci a tech 100% jsem zamacknul asi moc brzo.Kazdopadne za chvili to zkalibruju a vecer uvidim jestli nastala nejaka zmena nebo ne.


Takze s ulevou muzu konstatovat,ze baterky jsou v poradku.V kalibraci byl rozdil jen cca 5%,ale nejak jsem nevzal v potaz,ze 2 zapnute Kingy berou 100w a tim padem docela ovlivnuji napeti.Kazdopadne kdyz vse vypnu,tak rozdil napeti baterek vs.SOC,kterou ukazuje BMV700 je pouze v radu mV podle Mikelovy tabulky.Timto dekuji za rady a muzu konecne klidne spat :D

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát říj 14, 2022 12:09 pm
od Mikel
Jinak vy kteri mate BMSku 7-20s od nas vcetne CAN, tak tam je protokol Pylontech, ktery komunikuje s Victronem. :)

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 6:37 pm
od Martin P
Dnes jsem připojil 7-20s bms na 16 s lifepo4 baterii. Bms se po připojení asi na 2 sekundy zapnula a vzápětí se vypula. Poté se ozval pronikavý piskot a bms neustále do kola opakuje krátké a dlouhé písknutí.
Se stažením aplikace jsem měl velké problémy, odkaz ze solarfora vedl na nějaké "Přátele červené obálky". Asi nějaké internetové kasino, či čo (nevím, jestli je zrada někde na lince, nebo u mne? :dontknow: )
Nakonec se mi podařilo aplikaci stáhnout odsud. A ukázalo se, že lítá napětí na 5 a 6 článku. Byť je dle multimetru napětí obou článků stabilní (3,33V, stejně jako ostatní články) mi měření aplikace ukazuje na jednom článku 0V a na druhém 5V. V nepravidelných intervalech se hodnoty 0 a 5V mezi pátým a šestým článkem střídají. Propoje jsou správně zapojené, vzhledem k tomu že mám celkem tři bmsky jsem zkusil bms vyměnit za druhou. Tam je problém taky.

Nevím co s tím. Můžete mu nějak poradit. Děkuji.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 6:41 pm
od Mikel
Martin P píše:Dnes jsem připojil 7-20s bms na 16 s lifepo4 baterii. Bms se po připojení asi na 2 sekundy zapnula a vzápětí se vypula. Poté se ozval pronikavý piskot a bms neustále do kola opakuje krátké a dlouhé písknutí.
Se stažením aplikace jsem měl velké problémy, odkaz ze solarfora vedl na nějaké "Přátele červené obálky". Asi nějaké internetové kasino, či čo (nevím, jestli je zrada někde na lince, nebo u mne? :dontknow: )
Nakonec se mi podařilo aplikaci stáhnout odsud. A ukázalo se, že lítá napětí na 5 a 6 článku. Byť je dle multimetru napětí obou článků stabilní (3,33V, stejně jako ostatní články) mi měření aplikace ukazuje na jednom článku 0V a na druhém 5V. V nepravidelných intervalech se hodnoty 0 a 5V mezi pátým a šestým článkem střídají. Propoje jsou správně zapojené, vzhledem k tomu že mám celkem tři bmsky jsem zkusil bms vyměnit za druhou. Tam je problém taky.

Nevím co s tím. Můžete mu nějak poradit. Děkuji.

To je jednoduche. Pokud piska, je to z duvodu chyby. Pokud pak v aplikaci na jednom clanku mate 0V a na druhem 5V mate spatne zapojene draty na baterii.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 6:48 pm
od FRSO
Mikel píše:
Martin P píše:Dnes jsem připojil 7-20s bms na 16 s lifepo4 baterii. Bms se po připojení asi na 2 sekundy zapnula a vzápětí se vypula. Poté se ozval pronikavý piskot a bms neustále do kola opakuje krátké a dlouhé písknutí.
Se stažením aplikace jsem měl velké problémy, odkaz ze solarfora vedl na nějaké "Přátele červené obálky". Asi nějaké internetové kasino, či čo (nevím, jestli je zrada někde na lince, nebo u mne? :dontknow: )
Nakonec se mi podařilo aplikaci stáhnout odsud. A ukázalo se, že lítá napětí na 5 a 6 článku. Byť je dle multimetru napětí obou článků stabilní (3,33V, stejně jako ostatní články) mi měření aplikace ukazuje na jednom článku 0V a na druhém 5V. V nepravidelných intervalech se hodnoty 0 a 5V mezi pátým a šestým článkem střídají. Propoje jsou správně zapojené, vzhledem k tomu že mám celkem tři bmsky jsem zkusil bms vyměnit za druhou. Tam je problém taky.

Nevím co s tím. Můžete mu nějak poradit. Děkuji.

To je jednoduche. Pokud piska, je to z duvodu chyby. Pokud pak v aplikaci na jednom clanku mate 0V a na druhem 5V mate spatne zapojene draty na baterii.

Zkontroloval bych piny v zásuvce svazku od článků co se zasouvají do BMS, jednou jsem s tím měl taky problém že to lítalo, ale multimetrem to bylo správné, byli volné a pak to měřilo špatně, demontoval a napružil jsem ty piny a bylo to pak OK.
PS: ještě kontrola, zda má konektor v BMS zapájeny všechny piny kvalitně.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 8:04 pm
od Pawel
Ano měřit na té zástrčce a začít od prvního článku. Mínus stále nechat na minusu baterky a jen přeskakovat s plusem. Napětí musí stoupat vždy o napětí na článku. 3,3-6,6-9,9 atd. až 52,8V.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 8:39 pm
od Martin P
Závada nalezena, BMS funguje a baterie číslo 3 je připojena do systému.
Děkuji všem za rady, závadu jsem nakonec nalezl při proměřování jednotlivých katolíků k BMS. Multimetr jsem si přepnul na "pípáka" (když je vodič průchozí tak to píská) a měřil jsem od svorkovnice ke konektoru. Problém byl na článku číslo 5, kde se mi nejspíš nepodařilo pořádně narazit dutinu. Po naražení nové "pípák" zapískal. Vše jsem poté zapojil zpět a BMS naběhla na první dobrou.
Podle měření jsou články srovnané na 0,05V.

Ještě mne čeká smontovat a zapojit "čtyřka". Tam už si měření průchodnosti vodičů udělám ještě před oživením.
Ještě jednou díky za rady. Martin.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 8:43 pm
od Martin P
Foto k předchozímu příspěvku.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 9:30 pm
od cipis
Netlač na ten vrták/hrušku tak moc při tom vrtání nebo to alespoň začisti nožem :)

Jedno je BMS a druhé balancér?

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 9:57 pm
od Martin P
Vpravo je BMS od Mikela.
Vlevo je 6A kapacitní balancer. Je tam spíše "pro jistotu ". Články jsou nové a vyrovnané paralelním seřazením a nabitím. Tudíž nečekám, že by se měly nějak rozjíždět.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: úte lis 15, 2022 11:17 pm
od FrantisekCa
Bateriove bloky sa sťahujú o106 :D .
Ja tam plánujem pod matice vložiť pružiny z ventilov (z hlavy motora).

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: čtv lis 17, 2022 1:18 pm
od glottis
Tak jsem dneska zjistil, ze BMS rozepla stykac a ja to zjistil az po dvou dnech, protoze mam jeste druhou baterii paralelne. Zacal jsem zkoumat proc a nic jsem nevyzkoumal. V logu nic zajimaveho. V app prepinace zapnute. Aplikaci jsme prepinal prepinace, bms v zdy piskla ale rele neseplo. Odber jsem samozrejme delal. Uz jsme myslel ze ji budu muset vyndat a zkoumat to rele a resit reklamaci ale pak me napadlo odpojit balancni kabely a tim ji vzit napajeni. Po zapojeni rele cvaklo a zase funguje. Pisu to sem spis tak pro sdileni zkusenosti nez ze mi nekdo da lek :)

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát lis 25, 2022 10:37 am
od glottis
Tak dalsi odpojeni BMS :) Tentokrat mi nesla ani po odpojeni pripojeni napajeni. Uz jsem to nevydrzel a zbastlil jsem kablik na ten HW vypinac. Po tom co jsem to tam dal uz zase funguje a rele seplo. A to mam funkci HW vypinace vypnutou. Tak jen pro ostatni, at si to tam radsi daj :) Skoda, ze k BMS se nedodavaj dva kabliky protoze kdyz dodany kablik pouziju na vypinac, nemam uz dalsi na seriak.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát lis 25, 2022 10:40 am
od Mikel
Vypnete si detekci zateze v nastaveni BMSky

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát lis 25, 2022 10:57 am
od Kostěj
glottis píše:Skoda, ze k BMS se nedodavaj dva kabliky protoze kdyz dodany kablik pouziju na vypinac, nemam uz dalsi na seriak.

Zvláštní. Já dostal kabliky oba (také mivvyenergy). Akorát tam rozhraní RS485 má konektor, ale ne čipy, takže to rozhraní mi nežije. Ale už mám doma UART-to-USB, jen není čas.

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát lis 25, 2022 12:12 pm
od glottis
Mikel píše:Vypnete si detekci zateze v nastaveni BMSky


to mam vypnute

photo_2022-11-25_12-14-25.jpg

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

PříspěvekNapsal: pát lis 25, 2022 12:40 pm
od PetrDubi
Taky mám vypnuté a stejně to nemá vliv - bez zátěže nesepne.. Naštěstí stačí připojit vypnutý měnič a hned to naskočí.