Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř zář 28, 2022 1:05 am


BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

informace, návody, rady a diskuze ohledně sortimentu mivvy ENERGY
PředchozíDalší

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Marta_CZ » pon črc 04, 2022 7:35 pm

Soban píše:Tak viník odhalen!

Tak může za to mppt v měniči! I když jsem tam měl nastavené správné napětí tak jak svítilo na jeho panely tak jsem naměřil až 27.8V i jeho displej ukazoval správně 27.8V přitom nastaveno max na 27.60V a prostě jak byly baterie plné tak prostě jeden článek vystřelil na 3.50V a měl jsem v BMS na článek odpojení v 3.50V.

Přenastaveno na 27.50 a 26.7 v měniči uvidíme jak bude ty napětí držet.

Na victronu nastavené 27.55V a 26.80V doba absorpce nastavena na 5minut (zjistil jsem že to stačí) napětí nastaveno větší - kompenzace úbytku na kabelech 5m navíc 25mm2 a victron napětí drží.

BMS nastavena na default, ovšem hodnoty napětí nahoře a i dole posunuty blíže k sobě, nenechávány default které jsou na hranicích článků.

Spodní napětí pro vypnutí packu nastaveno na 24.80V z důvodu kdyby vypadla DS a nesvítilo a dojíždělo by se olovo až do 22V kdy se kompletně měnič už vypne (přepnutí na DS je nastaveno na 23V skrz olovo) za normálniho provozu by k tomu nemělo dojít vybíjí se do 25.20V normálně to neklesá pod 25.5V

Zjistil jsem že se přenastavily při vynulování i hodnoty HARDWARE OVER CURRENT ovšem do těch jsem vůbec nezasahoval.

Balancing se přenastavil na zapnutí 3.2V přesnost 0.02V (když to přišlo bylo tam nastavené 3.3V a 0.01V) zatím jsem to nechal tak uvidíme....

A neovlivňuje to teplotní kompenzace Victronu? Neměl jsi tam nějak chladno? Co jsem vypozoroval, tak při 25 °C napětí souhlasí s nastaveným, se zvyšující se teplotou klesá(default -32,4mV/°C) a naopak.
?
Marta_CZ
 
Příspěvky: 11
Registrován: ned led 09, 2022 8:22 am

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Soban » pon črc 04, 2022 8:16 pm

Marta_CZ píše:A neovlivňuje to teplotní kompenzace Victronu? Neměl jsi tam nějak chladno? Co jsem vypozoroval, tak při 25 °C napětí souhlasí s nastaveným, se zvyšující se teplotou klesá(default -32,4mV/°C) a naopak.


Na victronu mám teplotní kompenzaci vypnutou a ten napětí drží.

Zjistil jsem že to dělal mppt regulátor v měniči revo i když jsem tam měl 27.6V tak to prostě po skončení velkého odběru vylétlo k 28V a když byla baterka na 100% tak to nemělo kde se stratit.

Dnes jsem si s tím hrál a zatím v tom revu mám nastavené nakonec 27.2V a float 26.8V a při testech to taky vylítne ale jenom na 27.4-27.6V a jak regulátor zareaguje tak to spadne na těch 27.2V.

Takže už by se nemělo stát že mi nějaký článek vystřelí k 3.50V na BMS mám jako odpínací napětí na článek nastaveno na 3.55V spět 3.50V a celý pack odpínání 28V a spět 27.60V.

Na spodu vypnutí na 3.00V spět 3.05V a celý pack 24.8V spět 25.20V.

Rozdíly zap a vyp nastavené dle defaultu u článku 0.05V a u packu 0.40V jenom posunuté hodnoty aby to nebylo na hranicích těch článků.

Za normálních provozních podmínek by napětí na baterce mělo být 25.5V až 27.55V co je nastaven bulk u victronu a float u victronu 27.00V absorpce u victronu 5minut.

Další testy příště už nesvítí.......
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod skopec » čtv črc 07, 2022 7:04 pm

Soban píše:
Marta_CZ píše:Další testy příště už nesvítí.......

Jak to dopadlo? Funguje?
D34: 3,3kWp 174° (6*235 Wp + 6*310 Wp) + EPsolar Tracer 6420AN + Epsolar IPower IP5000-42-Plus-T + 4* VRLA GEL 12V/150Ah + 16*LiFePo4/120Ah, WIFI: 50Wp 174° + PWM KLX1230+3*VRLA AGM 12V/17Ah, Včely: 10Wp 180° + Epsolar LS LS1024B + VRLA AGM 12V/17Ah, Automatizace: 15 * Wemos D1 mini/lite
?
skopec
 
Příspěvky: 124
Registrován: pon srp 16, 2021 7:35 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod skopec » čtv črc 07, 2022 7:36 pm

Soban píše:Takže už by se nemělo stát že mi nějaký článek vystřelí k 3.50V na BMS mám jako odpínací napětí na článek nastaveno na 3.55V spět 3.50V a celý pack odpínání 28V a spět 27.60V.

Na spodu vypnutí na 3.00V spět 3.05V a celý pack 24.8V spět 25.20V.

Rozdíly zap a vyp nastavené dle defaultu u článku 0.05V a u packu 0.40V jenom posunuté hodnoty aby to nebylo na hranicích těch článků.

Za normálních provozních podmínek by napětí na baterce mělo být 25.5V až 27.55V co je nastaven bulk u victronu a float u victronu 27.00V absorpce u victronu 5minut.

Další testy příště už nesvítí.......

Mohl by jsi mi prosím poslat screen obrazovky nastavení té BMS? Nastavoval jsi ještě něco mimo těch pár čísel co teď píšeš?
Funguje to teď i s tím olovem dobře?
D34: 3,3kWp 174° (6*235 Wp + 6*310 Wp) + EPsolar Tracer 6420AN + Epsolar IPower IP5000-42-Plus-T + 4* VRLA GEL 12V/150Ah + 16*LiFePo4/120Ah, WIFI: 50Wp 174° + PWM KLX1230+3*VRLA AGM 12V/17Ah, Včely: 10Wp 180° + Epsolar LS LS1024B + VRLA AGM 12V/17Ah, Automatizace: 15 * Wemos D1 mini/lite
?
skopec
 
Příspěvky: 124
Registrován: pon srp 16, 2021 7:35 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Soban » čtv črc 07, 2022 8:30 pm

skopec píše:Mohl by jsi mi prosím poslat screen obrazovky nastavení té BMS? Nastavoval jsi ještě něco mimo těch pár čísel co teď píšeš?
Funguje to teď i s tím olovem dobře?


Tak teď nepošlu, budu u toho až v pondělí....

Jinak BMS ka vyresetovaná pak klepnuto na ty default hodnoty pro lifepo4light co jsou v aplikaci a upravoval jsem jenom ty zadané hodnoty co jsem psal jinak vše ostatní default.

Samozřejmě nabíjení je teď pouze na 27,55V tak uvidím jak moc se to tomu olovu bude líbit jak moc bude nabité, jak přijedu odpojím to lifepo a zvednu napětí na 28,4V a uvidím kolik toho dotlačím, jaký proud poteče do olova.

Taky budu muset skontrolovat jaké bylo max napětí na baterce zda tam měnič zase nepral nějak víc než jsem nastavil....

Ale dle manželky je na LCD měniče 26,9V takže by to mělo být OK.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Soban » ned črc 10, 2022 6:27 pm

Tak jsem to kontroloval a na revu jsem hodnoty zvednul o 0.1V a na victronu jsem to zvednul bulk na 27.60V a délku absorpce na 10minut.

A změněn balancing na zapnutí 3.3V a přesnost 0.01V

Vše ostatní co není na obrázku tak je default.

Screenshot_2022-07-10-19-22-49-637_com.jiabaida.bms.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod glottis » ned črc 10, 2022 6:32 pm

Soban píše:Tak jsem to kontroloval a na revu jsem hodnoty zvednul o 0.1V a na victronu jsem to zvednul bulk na 27.60V a délku absorpce na 10minut.

A změněn balancing na zapnutí 3.3V a přesnost 0.01V

Vše ostatní co není na obrázku tak je default.

Screenshot_2022-07-10-19-22-49-637_com.jiabaida.bms.jpg


balancovat uz na 3.3v na clanek je podle me nesmysl. Jen si to rozhodis. Je potreba balancovat az v te strmejsi charakteristice a to je u me podle meho mereni na mych bateriich az tak 3,41V.
?
glottis
 
Příspěvky: 364
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Soban » ned črc 10, 2022 6:37 pm

glottis píše:balancovat uz na 3.3v na clanek je podle me nesmysl. Jen si to rozhodis. Je potreba balancovat az v te strmejsi charakteristice a to je u me podle meho mereni na mych bateriich az tak 3,41V.


No uvidíme....

Jinak default v té apce bylo zapnutí 3.2V a přesnost 0.03V a todle dělalo větší bordel.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Dagus » ned črc 10, 2022 6:58 pm

Soban píše:
glottis píše:balancovat uz na 3.3v na clanek je podle me nesmysl. Jen si to rozhodis. Je potreba balancovat az v te strmejsi charakteristice a to je u me podle meho mereni na mych bateriich az tak 3,41V.


No uvidíme....

Jinak default v té apce bylo zapnutí 3.2V a přesnost 0.03V a todle dělalo větší bordel.

Na default kašli, dej 3.4V na článek. Pokud ti ho to někdy alespoň překročí.
7010Wp, SV 1710Wp Poly, J 1820Wp Mono, JZ 1680Wp Poly, JZ2 1800Wp Mono.
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 6.4kWh AKU1, 15kWh AKU 2
?
Dagus
podporuje fórum
 
Příspěvky: 1432
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Soban » ned črc 10, 2022 7:29 pm

Dagus píše:Na default kašli, dej 3.4V na článek. Pokud ti ho to někdy alespoň překročí.


Jo jak jsem dnes přijel a mrknul na to tak bylo na článcích víc jak 3.4V.
Tak jsem to změnil uvidíme zítra jak se to bude chovat.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Stepanbrno » ned črc 31, 2022 11:18 pm

Dobrý den pánové,
připojím se s dovolením k tématu o této BMS. Mám ji taky už nějaký pátek z mivvy a funguje ok, jen by mě zajímalo, jestli jste někdo zprovoznili i komunikaci přes RS485 třeba s nějakým RPI, Arduino, nebo PLC. Případně jestli máte po ruce nejaký zdroj, kde by bylo popsané jak na to, prosím podělte se

Díky
?
Stepanbrno
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 19, 2021 6:56 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod glottis » pon srp 01, 2022 7:54 am

Stepanbrno píše:Dobrý den pánové,
připojím se s dovolením k tématu o této BMS. Mám ji taky už nějaký pátek z mivvy a funguje ok, jen by mě zajímalo, jestli jste někdo zprovoznili i komunikaci přes RS485 třeba s nějakým RPI, Arduino, nebo PLC. Případně jestli máte po ruce nejaký zdroj, kde by bylo popsané jak na to, prosím podělte se

Díky


jo, treba tu https://github.com/rahmaevao/JbdBms
?
glottis
 
Příspěvky: 364
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Stepanbrno » úte srp 02, 2022 11:21 am

Díky moc, to je ono - a omlouvám se, že jsem nedostatečně googlil :-)
?
Stepanbrno
 
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 19, 2021 6:56 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod pasta » úte srp 02, 2022 12:10 pm

?
pasta
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon úno 23, 2015 9:24 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod skopec » stř srp 03, 2022 9:55 pm

Dnes jsem se dostal k úpravě baterky (odpojení BMS, vložení mezistěn a stažení připojení BMS), baterka funguje i BMS snad ano, jen mi ukazuje blbě SOC (postupně to vylezlo na 2% a teď zas kleslo na 1%). Musí se to někde vyresetovat, aby to počítalo a ukazovalo dobře?
D34: 3,3kWp 174° (6*235 Wp + 6*310 Wp) + EPsolar Tracer 6420AN + Epsolar IPower IP5000-42-Plus-T + 4* VRLA GEL 12V/150Ah + 16*LiFePo4/120Ah, WIFI: 50Wp 174° + PWM KLX1230+3*VRLA AGM 12V/17Ah, Včely: 10Wp 180° + Epsolar LS LS1024B + VRLA AGM 12V/17Ah, Automatizace: 15 * Wemos D1 mini/lite
?
skopec
 
Příspěvky: 124
Registrován: pon srp 16, 2021 7:35 pm

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod glottis » stř srp 03, 2022 10:20 pm

skopec píše:Dnes jsem se dostal k úpravě baterky (odpojení BMS, vložení mezistěn a stažení připojení BMS), baterka funguje i BMS snad ano, jen mi ukazuje blbě SOC (postupně to vylezlo na 2% a teď zas kleslo na 1%). Musí se to někde vyresetovat, aby to počítalo a ukazovalo dobře?


BMS se vyresetuje sama pri 100% nabiti, pokud jsi ji nastavil dobre ... nekd etam je nastaveni napeti 100% nabiti clanku. Kdyz to dosahne toho napeti a klesne proud, nastavi se na 100%
?
glottis
 
Příspěvky: 364
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Soban » čtv srp 04, 2022 4:36 am

Taky je tam kapacita baterky, takže nastavit správnou.

Jinak jak psal po nabití by to mělo pak ukazovat OK.
3,6kWp ::pv:: ((600Wp = 4x 150Wp 2S2P) + 500Wp + 500Wp + (2kWp = 4x 500Wp 4S)) | REVO VM3200-24, 3,2kW/24V | 11kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
?
Soban
 
Příspěvky: 1114
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Bydliště: Zlaté Hory

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Luban » ned srp 07, 2022 8:07 pm

Mám stejný akuset od Mivvy připojený na FV panely ca. 1kWp a měnič Victron Phoenix 3000VA jako ostrov a UPSku. LIFE mám připojené přes 200A DC jistič, který používám jako odpínač v případě, že potřebuji něco předělat nebo doplnit. Bohužel pokaždé, když jej odpojím a následně připojím, BMS přejde do stand-by režimu, kdy posílá jen omezené napětí a minimální proud. Někde jsem tu četl, že na sepnutí hlavního spínače BMS musí být odběr alespoň 2A, ale Victron sám má tak malý odběr, že není schopen naskočit. Neustále osciluje v režimu nízkého napětí, takže odebírá 1-5W, a to nedokáže spustit BMS. Vybíral jsem si jej právě pro velmi malý stand-by odběr, ale tady je to na závadu. Abych BMS vůbec nastartoval, musím ji ručně na okamžik zkratovat. Nevíte někdo, prosím, jak to udělat, aby mi BMS po připojení do obvodu automaticky naskočila? Naprosto nepomáhá přenastavení swičů v aplikaci ani nastavení BMS. Jsem už bezradný. Díky za případnou odpověď.
Pokus: Ostrov 1040Wp, Victron Phoenix 24/3000, LiFe 24V/120Ah
?
Luban
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon zář 13, 2021 10:34 am

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod glottis » ned srp 07, 2022 8:14 pm

Luban píše:Mám stejný akuset od Mivvy připojený na FV panely ca. 1kWp a měnič Victron Phoenix 3000VA jako ostrov a UPSku. LIFE mám připojené přes 200A DC jistič, který používám jako odpínač v případě, že potřebuji něco předělat nebo doplnit. Bohužel pokaždé, když jej odpojím a následně připojím, BMS přejde do stand-by režimu, kdy posílá jen omezené napětí a minimální proud. Někde jsem tu četl, že na sepnutí hlavního spínače BMS musí být odběr alespoň 2A, ale Victron sám má tak malý odběr, že není schopen naskočit. Neustále osciluje v režimu nízkého napětí, takže odebírá 1-5W, a to nedokáže spustit BMS. Vybíral jsem si jej právě pro velmi malý stand-by odběr, ale tady je to na závadu. Abych BMS vůbec nastartoval, musím ji ručně na okamžik zkratovat. Nevíte někdo, prosím, jak to udělat, aby mi BMS po připojení do obvodu automaticky naskočila? Naprosto nepomáhá přenastavení swičů v aplikaci ani nastavení BMS. Jsem už bezradný. Díky za případnou odpověď.


nevim, snad jen tam na chvilku pripojit pres tlacitko zarovky :) Nebo pres nejakej casovac. Po zapnuti aby naskocil odber do neceho a za par vterin vypnul.

Nebo ji prodej a kup si jinou. Ta BMS neni uplne blba ale jsou evidentne instalace, kam se pro sve chovani nehodi. JK BMS treba. Je skoda, ze Mikel JK BMS nevede.
?
glottis
 
Příspěvky: 364
Registrován: stř úno 02, 2022 10:30 am

Re: BMS BMS7S20SLIFE200BT od mivvyenergy

Příspěvekod Luban » ned srp 07, 2022 9:41 pm

nevim, snad jen tam na chvilku pripojit pres tlacitko zarovky :) Nebo pres nejakej casovac. Po zapnuti aby naskocil odber do neceho a za par vterin vypnul.
Nebo ji prodej a kup si jinou. Ta BMS neni uplne blba ale jsou evidentne instalace, kam se pro sve chovani nehodi. JK BMS treba. Je skoda, ze Mikel JK BMS nevede.


Díky. Mám celý Akuset se zárukou, takže rozebírat bych si to netroufl. Tahle LIFE funguje relativně dobře, snese zátěže i kolem 100A. Se tady přiznám. Koupil jsem proto ještě jednu, abych měl 1,5 kWp panely, 3kW měnič a 6kWh v bateriích. Ale ta druhá má ještě spoustu jiných much a budu ji muset asi reklamovat. Je obtížné ji spustit a při zátěži nad 30A po pár sekundách BMS vypne a nejde nahodit. Vůbec je nejde rozumně provozovat paralelně. Ale to je jiná story.

Tady s tou první jsem v zásadě spokojený. Tohle je s ní jediný problém. Při trvalém provozu normálně běží, vypnula sama asi jen dvakrát v zimě, když nebyl dlouho příjem/výdej. Měnit ji nechci. Uvažoval o nějakém superkondenzátoru, který se pulzem nabije. Ale zase abych to nepřepálil nebo aby nebyl slabý. Nebo to nemusí fungovat. Žárovku nebo jakýsi odpor bych musel ručně odpojit. Zkoušel jsem rychlovarnou konvici na 24V, ale ani to není zátěž, která by BMS sepnula...
Pokus: Ostrov 1040Wp, Victron Phoenix 24/3000, LiFe 24V/120Ah
?
Luban
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon zář 13, 2021 10:34 am

PředchozíDalší

Zpět na mivvy ENERGY

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'